Deze feestelijke mini-triffles zijn een heerlijke afsluiting van je diner. Dit is een basisrecept wat je natuurlijk naar eigen smaak aan kunt passen. De cake die in de triffles wordt gebruikt kun je besprenkelen met wat likeur, bijvoorbeeld amandel- of sinaasappellikeur, of gewoon met wat vruchtensap. In plaats van gemengd rood fruit kun je ook voor enkel aardbeien of frambozen gaan en de vanillevla kun je ook vervangen door bijvoorbeeld chocoladevla of karamelvla. Mogelijkheden genoeg dus voor deze overheerlijke mini-triffles!
Doe voor de compote het rode fruit met de suiker en het citroensap in een pannetje en breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Kook het op laag vuur zo’n 5 minuten door. Meng de maïzena met het water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote al roerend nog kort aan de kook en haal hem dan van het vuur en laat hem helemaal afkoelen.
Snijd de cake in kleine blokjes. Klop de slagroom met de suiker stijf op. Zet 4 glazen of bakjes klaar. Verdeel de helft van de blokjes cake over de 4 glazen. Verdeel daar de helft van de compote op en vervolgens en schep vervolgens overal een laagje vanillevla op. Herhaal deze drie laagjes en sluit af met een dot slagroom. Garneer de mini-triffles met het geroosterde amandelschaafsel. Eventueel kun je ook nog wat vers rood fruit gebruiken om het dessert extra mooi te maken.
Foto: Erik Spronk
Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.