De afgelopen weken heb ik met verschillende bloggers Philadelphia cheesecake gemaakt en deze week is het alweer tijd voor de laatste aflevering uit deze serie. We hebben heerlijke Philadelphia cheesecakes gemaakt, met veel verschillende en verrassende smaken. Eén ding hadden ze met elkaar gemeen, ze waren allemaal heerlijk!

Voor de Philadelphia cheesecake van vandaag ben ik langs gegaan bij Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet. Zij heeft dit recept bedacht, dat gebaseerd is op het bekende dessert Eton Mess. Eigenlijk komt het er op neer dat je alles door elkaar gooit, met een superlekker eindresultaat als gevolg. En die stijl van bakken past volgens mij heel goed bij Leonie. De glaasjes met Philadelphia cheesecake heb je binnen een kwartier gemaakt en zijn echt verslavend lekker.

Ga je deze onwijs lekkere Philadelphia cheesecake ook maken? Of ga je aan de slag met een ander Philadelphia cheesecakerecept? Deel dan een foto van jouw cheesecake met #MijnPhiladelphiaCheesecake op social media!

Houd trouwens aanstaande maandag mijn blog in de gaten! Er komt een leuke actie online waarbij je zelf aan de slag kunt gaan met Philadelphia cheesecake!

Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodem
  • 1 pakje Oreo cookies (154 gr)
  • 75 gr boter, gesmolten
  • Voor het cheesecakemengsel
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr Philadelphia naturel
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Verder nodig
  • 1 à 2 bananen, in plakjes gesneden
  • meringues, gekocht of zelfgemaakt

Bereiding: Messy Philadelphia cheesecake met Oreo, banaan en meringue

Doe voor de bodem de Oreo cookies in een blender of keukenmachine en maal deze fijn. Voeg de gesmolten boter toe en mix deze er nog kort door. Stort de koekjesmassa op een bord en laat het minimaal een half uur stevig worden in de koelkast.

Klop de slagroom stijf op. Doe in een andere kom de Philadelphia naturel, de Griekse yoghurt, de witte basterdsuiker en de vanillesuiker en klop deze door elkaar. Spatel tot slot de opgeklopte slagroom door het Philadelphiamengsel.

Breek de opgesteven Oreo-bodem in grove chunks en verkruimel de meringues (maar niet te fijn). Doe wat van de Oreo-chunks in een glas, schep daar een lepel van het Philadelphiamengsel op, leg daar wat plakjes banaan op en strooi daar overheen wat verkruimelde meringue. Herhaal dit tot het glas vol is. Serveer de glaasjes Philadelphia cheesecake direct, anders wordt de meringue zacht.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philadelphia.

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (5)
Esther 2017-02-24 17:16:27

Lijkt me erg lekker Rutger en Leonie! Misschien heb ik eroverheen gelezen, maar voor hoeveel mensen is dit recept bedoeld?

Veel liefs

Beantwoorden
ES
Rutger 2017-02-25 23:21:04

Je kan er 3 grote of 4 normale glaasjes mee vullen! Geniet er van!

Beantwoorden
SterkInDeKeuken.nl 2017-02-25 15:40:29

Ziet er smakelijk uit!

Beantwoorden
ST
Janneke 2017-03-01 17:03:48

Is er ipv merengue ook een ander koekje te gebruiken?

Beantwoorden
JA
Rutger 2017-03-07 18:04:15

De structuur van meringue is wel het allerlekkerste, maar je zou ook stukjes lange vinger kunnen gebruiken.

Beantwoorden
Karin 2017-03-02 22:57:23

Komend weekend uitproberen, ik ben benieuwd!

Beantwoorden
KA
Karin 2017-03-07 20:32:43

Was trouwens wel heeeeeeel erg lekker!

Beantwoorden
KA

U kunt niet meer reageren.