- Voor de vulling
- 400 gr kersen, ontpit, vers of diepvries
- 1 el custardpoeder
- Voor de kruimels
- 70 gr lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr bloem
- 30 gr havermout
- snuf zout
- 60 gr boter
- 45 gr blanke amandelen, grof gehakt
- Verder nodig
- poedersuiker, om te bestuiven
Nu de kersen weer in het seizoen zijn gebruik ik ze graag in bakrecepten, waaronder dit super makkelijke toetje. Het recept voor deze kersen kruimel toetjes is heel makkelijk om te maken en altijd een succes. Het is eigenlijk een soort kersencrumble, maar dan in kleine bakjes gemaakt. Aan het kruimelmengsel heb ik gehakte amandelen toegevoegd, dat geeft de kruimels in dit dessert een extra lekkere bite!
Bereiding: Kersen kruimel toetjes
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de kersen met het custardpoeder en doe dit mengsel in 4 ovenvaste potjes of bakjes.
Doe voor de kruimels alle ingrediënten – behalve de gehakte amandelen – in de kom en meng dit met je vingers tot deegkruimels. Voeg de gehakte amandelen toe en verdeel het kruimelmengsel over de bakjes. Bak de kersen-kruimel in 30 tot 40 minuten gaar.
Bestuif ze na het bakken licht met poedersuiker en serveer ze (lauw)warm.
Foto: Erik Spronk