Tiramisu is een heel geliefd Italiaans dessert. Eerder deelde ik al mijn basisrecept voor tiramisu, vandaag geef ik je mijn recept voor kleine tiramisu taartjes! Op de knapperige tartelettebodem komt een dun laagje chocolade ganache met een vleugje amandellikeur en daarop een romige koffie-mascarponemousse!

Tiramisu tartelettes

In dit recept voor kleine tiramisu taartjes ben ik uitgegaan van tartelettes die gebakken zijn met een cupcakevorm. Je kunt natuurlijk ook dit basisrecept voor tartelettes gebruiken of er een grote tiramisu taart van maken met de bodem die ik in dit aardbeientaart recept heb gebruikt.

Tiramisu tartelettes
Ingrediëntenlijst
  • Voor de chocolade ganache
  • 100 ml slagroom
  • 1 el honing
  • 125 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 1 el amandellikeur
  • 25 gr boter, op kamertemperatuur
  • Voor de tiramisu vulling
  • 1 el hete espresso
  • 1 tl oplos-espresso
  • 125 ml slagroom
  • 30 gr bruine basterdsuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 125 gr mascarpone
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Zelf tiramisu taartjes maken

Doe voor de ganache de slagroom met de honing in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Doe de gehakte chocolade intussen in een kom. Giet het kokende roommengsel over de chocolade en laat deze smelten. Voeg als de chocolade gesmolten is de amandellikeur en boter toe en roer deze door de ganache. Voor een extra gladde ganache kun je ook een staafmixer gebruiken. Schep in elke tartelette een eetlepel van de ganache, zodat de hele bodem bedekt is. Zet de tartelettes in de koelkast en laat de ganache stevig worden.

Maak voor de vulling eerst een koffie-extract. Meng de espresso met de oplos-espresso en laat dit mengsel afkoelen. Klop de slagroom met de basterdsuiker en slagroomversteviger stijf op. Klop vervolgens de mascarpone en het koffie-extract erdoor. Mix alles door tot een luchtige tiramisu crème. Doe de vulling in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit op iedere tartelette een toef. Bestuif de tiramisutaartjes voor het serveren met behulp van een theezeefje met wat cacaopoeder.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Ingrid 2020-03-22 08:46:34

Die zien er heel erg mooi uit en lijkt me een heel lekker tarteletje. Ga ik zeker een keer maken.

Beantwoorden
IN
Nikita 2020-03-25 20:51:51

Dit ga ik zeker een keer maken! Hoeveel tartelettes maak je met dit recept?

Beantwoorden
NI
Rutger 2020-03-30 10:43:06

Je maakt er zo'n 15-20 kleine tartelettes van.

Beantwoorden
Nadieh 2020-11-13 12:52:40

Hoe lang kun je deze bewaren?

Beantwoorden
NA
Rutger 2020-11-16 08:40:43

Als ze eenmaal gevuld zijn kun je ze het beste binnen 1-3 dagen opeten. Bewaar ze wel in de koelkast.

Beantwoorden
Wiets 2022-09-02 08:43:58

Hoelang kun je de vulling bewaren als je ze niet meteen vult?

Beantwoorden
WI
Rutger 2022-09-14 20:05:17

In een bakje in de koelkast.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.