Deze zomerse taart van chocoladebiscuit met frambozenvulling en slagroom ziet er niet alleen waanzinnig mooi uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk. De chocolade-frambozentaart bestaat uit drie lagen chocoladebiscuit met daartussen een vulling van frambozencrème, slagroom en heel veel frambozen. Tot slot is de chocolade-frambozentaart afgewerkt met extra slagroom en rood fruit. Heerlijk!

Chocolade-frambozentaart – recept

5 tips voor de lekkerste chocolade frambozentaart

  • Lees voordat je deze taart gaat maken de how-to voor biscuitbeslag, zodat je een heerlijk luchtig chocolade biscuit kunt bakken.
  • Als je wilt kun je het biscuit nog tremperen met zelfgemaakte trempeersiroop
  • De frambozenvulling maak je met behulp van dit frambozen botercrème recept. Je kunt de frambozen botercrème al van tevoren maken of maken terwijl het biscuit in de oven zit.
  • Wil je eens variëren met dit recept voor deze chocolade-frambozencake? Dat kan heel goed! Je kunt bijvoorbeeld andere fruitsoorten gebruiken naast de frambozen, of de frambozen eens helemaal vervangen. 
  • Wil je de frambozen-chocoladetaart bewaren? Bewaar de taart maximaal 2-3 dagen in de koelkast. Het biscuit kun je al wel eerder bakken en (ongevuld) 3-4 dagen bewaren op kamertemperatuur. Zorg wel dat je het biscuit goed luchtdicht verpakt. Het biscuit invriezen is ook mogelijk, dat kan voor 2-3 maanden.
Chocolade-frambozentaart – recept
Ook leuk om te lezen
Ingrediëntenlijst
  • Voor het biscuit
  • 6 eieren
  • 180 gr suiker
  • ¼ tl zout
  • 150 gr bloem
  • 30 gr cacao
  • Voor de vulling en garnering
  • ½ liter slagroom
  • 60 gr suiker
  • ½ recept frambozen botercrème
  • 175 gr frambozenjam
  • 125 gr frambozen
  • 250 gr rood fruit naar keuze
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • poedersuiker, om te bestuiven
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Chocolade-frambozentaart maken – Stap voor stap

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante (spring)vorm van 23 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier. 

Biscuit maken voor de frambozen-chocoladetaart

Doe de eieren, suiker en het zout in een hittebestendige kom en klop deze au bain-marie op, tot een temperatuur van ongeveer 37 °C. Als je met je vingers voelt en het niet meer koud aanvoelt, dan is het mengsel goed. Haal de kom van de bain-marie en klop deze verder tot het mengsel afgekoeld is. Zeef de bloem en cacao boven de eimassa en spatel dit erdoorheen. Kijk hier voor een stap-voor-stap how-to biscuitbeslag maken!

Doe het beslag in de vorm en bak het biscuit in 25 tot 30 minuten. Haal het biscuit uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.

Chocolade-frambozentaart opbouwen

Klop de slagroom met de suiker op. Snijd het biscuit twee keer horizontaal door, zodat er 3 plakken ontstaan. Verdeel de frambozen-botercrème over de onderste laag en bedek deze met een tweede biscuitplak. Verdeel daar een laagje frambozenjam op, gevolgd door een laag slagroom. Verdeel de frambozen over de slagroom en bedek deze laag met de laatste plak biscuit.

Chocolade-framboostaart garneren

Bestrijk de bovenkant van de taart dun met slagroom en snijd met een scherp mes de zijkanten van de taart recht bij, zodat de taart er strak uitziet. Spuit op de taart rozetten van 

slagroom en verdeel het rode fruit in het midden. Bestuif de chocoladetaart met frambozenvulling met poedersuiker om het helemaal af te maken.

Foto’s: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (14)
Lidwien 2019-05-05 12:34:08

Die heb ik een keer gemaakt, is echt heerlijk!

Beantwoorden
LI
Maes Sonia 2019-05-11 11:25:26

Hoi Rutger,

weer 'ns dank je wel . Overheerlijk.
Groetjes uit Belgie
Sonia

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-05-13 08:31:36

Heel leuk! Dankjewel! Veel bakplezier!

Beantwoorden
.. 2019-11-17 17:19:22

Super slecht uitgelegd hoe je deze prachtige taart kunt maken.

Beantwoorden
..
Rutger 2019-11-22 11:43:42

Welk gedeelte van het recept is niet duidelijk? Ik licht het graag toe.

Beantwoorden
Tilly 2020-01-11 11:28:17

Hallo Rutger

Kan ik ook diepvries fruit gebruiken voor op de taart?

Gr.Tilly

Beantwoorden
TI
Rutger 2020-01-14 09:17:19

Voor op de taart zou ik geen diepvriesfruit gebruiken, het ziet er minder mooi uit en smaakt minder lekker. Voor vullingen en dergelijke kun je prima diepvriesfruit gebruiken.

Beantwoorden
Adriana 2020-12-10 21:17:31

Hoi Rutger, kan ik deze ook in een tulband maken met laagjes?

Beantwoorden
AD
Rutger 2020-12-13 13:17:44

Nog nooit gedaan, maar zeker leuk om eens te proberen!

Beantwoorden
Bertie 2021-01-06 22:10:02

Hoi Rutger,

Als ik deze taart in een ronde vorm maak, welke afmeting kan ik dan het beste nemen?

Beantwoorden
BE
Rutger 2021-01-11 10:34:02

Je kunt dan een springvorm van zo'n 24 centimeter gebruiken.

Beantwoorden
Raischrie 2021-01-19 22:40:44

Hi Rutger, kan je deze biscuit ook gebruiken voor een hoge stapeltaart?

Beantwoorden
RA
Rutger 2021-01-25 09:02:33

Zelf heb ik dat nog nooit geprobeerd. Ik ben bang dat het biscuit te zacht is om het gewicht van een grote taart goed te kunnen houden.

Beantwoorden
Virginie 2021-05-22 15:25:25

Hoe maak je de frambozen boter crème? Staat niet uitgelegd. Dank

Beantwoorden
VI
Rutger 2021-05-31 10:52:50

In het artikel staat een link naar het recept: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/frambozen-botercreme-recept/

Beantwoorden
Natasha 2021-06-28 20:10:47

Ik heb de taart voor mijn dochters verjaardag gemaakt en is goed gelukt! Dat terwijl ik maar heel enkel eens een taart bak en dit nog niet eerder had gedaan, iedereen moet het dan kunnen XD De jarige, visite en ik vonden hem erg lekker! Thnx voor het recept!

Beantwoorden
NA
Carla 2021-08-02 12:21:33

Kan ik gelijk een vorm die vierkant is gebruiken?
Of is bijsnijden strakker?
Heb je daar ervaring mee?

Beantwoorden
CA
Rutger 2021-08-03 14:52:18

Dat kan, maar bijsnijden geeft de taart wel een strakker uiterlijk, zeker omdat je de zijkant verder niet af gaat smeren.

Beantwoorden
Lydia 2022-02-06 18:46:32

Goed Rutger nette antwoord!Jeetje wat kunnen mensrn bot reageren.

Beantwoorden
LY
Jozephina 2022-04-06 19:37:49

Beste Rutger,
Ik wil deze taart voor Moederdag maken in een hartvorm. Kan je dan dezelfde verhoudingen en baktijd aanhouden?
Alvast bedankt voor je reactie.
Groet,
Jozephina

Beantwoorden
JO
Rutger 2022-04-10 10:52:36

Hi. Dat ligt er een beetje aan hoe groot dee vorm is, maar in principe kan het prima.

Beantwoorden
Nathalie 2022-05-21 12:36:42

Beste Rutger,
Is deze taart een dag van tevoren te maken?

Beantwoorden
NA
Rutger 2022-05-22 17:44:07

Dat kan prima!

Beantwoorden
Nicole 2022-11-29 14:39:47

Beste Rutger,

Ik wil graag deze taart maken en wil de Silikomart Bubble gebruiken als topping met merinque en velvet spray.
Denk je dat dit kan/lekker is? En klopt het dat de vorm dan met de merinque in de vriezer moet?
Ik hoor het graag.

Beantwoorden
NI
Rutger 2022-12-01 15:02:51

Hi. Daar heb ik geen ervaring mee en ik weet niet of dat goed gaat met de meringue, dat zou je echt uit moeten proberen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.