- Voor de cake
- 200 gr suiker
- 200 gr boter, op kamertemperatuur
- 4 eieren, op kamertemperatuur
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 250 gr grof gehakte stroopwafels
- 100 gr mascarpone
- 30 gr poedersuiker
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
Deze heerlijke stroopwafelcake komt uit het boek Snelle klassiekers met een twist van Brenda Hoff. Brenda is bekend van haar blog Brenda kookt en ze heeft sinds vorig jaar dus ook haar eigen kookboek. In dit boek vind je, zoals de titel al duidelijk maakt, snelle klassiekers met een twist van Brenda. Wat denk je van quiche loirraine met zalm en lente-ui, hete bliksem uit de oven of vegetarische hachee. Stuk voor stuk lekkere en verrassende recepten! Deze stroopwafelcake met mascarponetopping zag er zo lekker uit dat ik niet kon wachten om hem te gaan bakken!
Bereiding: Stroopwafelcake met mascarponetopping
Verwarm de oven voor op 160 ⁰C. Vet een cakevorm van 22 centimeter in met boter en bekleed hem met bakpapier.
Klop de suiker met de roomboter romig. Doe als het gemengd is de eieren erbij, één voor één, en klop steeds goed door. Als de eieren met de roomboter zijn gemengd, spatel je het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor tot een glad beslag.
Roer 200 gram van het stroopwafelkruim door het beslag en verdeel dit over de bakvorm.
Bak de cake 60-75 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door een cocktailprikker in de cake te steken. Als de cocktailprikker er droog uit komt is de cake klaar. Stort de cake uit de cakevorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Meng de mascarpone met de poedersuiker en verdeel dit over de afgekoelde cake. Bestrooi de cake tenslotte met het overige stroopwafelkruim.
Nieuwsgierig geworden naar Snelle klassiekers met een twist? Kijk hier voor meer informatie!
Foto: Erik Spronk



