Wil je snel genieten van een heerlijke citroen maanzaad cake? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit recept voor citroen maanzaad cake in een mok heb ik te danken aan Pytrik, een collega van mijn vriend. Waar het de afgelopen maanden niet mogelijk was om gezellig met elkaar een verjaardag te vieren, bedacht zij dat het wel zo leuk zou zijn om toch te trakteren. En dus deelde zij met al haar collega’s dit recept, zodat iedereen tijdens een online team-bijeenkomst alsnog kon genieten van iets lekkers. Natuurlijk gingen deze citroen mug cakes die ochtend ook bij ons de oven in en het resultaat was waanzinnig lekker! Deze cakejes bak je heel makkelijk in twee mokken. Het beslag heb je binnen een paar minuten gemaakt en een klein half uur later kun je dan genieten van deze heerlijke mug cakes met citroen en maanzaad.  Vaak worden mug cakes in een magnetron gemaakt, maar deze versie bak je gewoon in de oven. Dat geeft uiteindelijk het lekkerste eindresultaat. Dit makkelijke mug cake recept is voor 2 mokken.

Citroen maanzaad mug cake
Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 75 gram fijne suiker
  • 100 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 ml melk
  • 2 el olijfolie
  • snuf zout
  • 2 tl maanzaad
  • Voor de siroop
  • sap van ½ citroen
  • 25 gr poedersuiker
  • Verder nodig
  • olijfolie, om in te vetten
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Citroen maanzaad cakejes maken

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet twee (ovenvaste) mokken met een inhoud van minimaal 200 milliliter in met olijfolie.

Meng alle ingrediënten voor het beslag in een kom en roer deze door elkaar met een garde. Je hoeft het beslag niet lang of luchtig te kloppen, als alles gemengd is tot een glad beslag ben je klaar.

Schep het beslag in de mokken. Bak de citroen cakejes in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Test of de mug cakes gaar zijn door er met een satéprikker in te steken. Zit er geen beslag meer aan de prikker als je deze uit het cakeje haalt, dan is de cake gaar.

Meng voor de siroop het citroensap met de poedersuiker en besprenkel de cakejes daarmee. De citroen maanzaad cake is zowel (lauw)warm als afgekoeld erg lekker.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Nathalie 2020-09-27 07:01:43

Kan je dit ook doen inkartonnen bekerertjes??

Beantwoorden
NA
Rutger 2020-09-28 08:47:11

Ik weet niet zeker tot welke temperatuur kartonnen bekertjes (en de opdruk) bestand zijn, maar het zou kunnen.

Beantwoorden
Joke 2020-09-27 07:59:09

Kan dit ook in papieren muffinvormpjes??

Beantwoorden
JO
Rutger 2020-09-28 08:46:37

Dat kan, dan haal je er wel meer uit het recept (zo'n 4 stuks) en de baktijd wordt dan iets korter. Zet de papieren vormpjes wel in een vorm om te voorkomen dat ze gaan lekken tijdens het bakken.

Beantwoorden
Regien 2020-09-27 20:45:24

Ik heb het vandaag gemaakt in een siliconen muffin vorm. Werkte prima! Uit de hoeveelheid beslag haalde ik 4 cakejes.

Beantwoorden
RE
Mickey 2020-09-30 15:58:27

Kan je deze cakejes ook in de magnetron maken?

Beantwoorden
MI
Rutger 2020-10-04 11:31:06

Dat heb ik nog niet geprobeerd met dit recept, dus kan ik je niet zeggen.

Beantwoorden
Astrid 2022-01-18 11:33:47

Moet hier geen ei in? Ik heb ze gebakken en ze zijn erg compact!

Beantwoorden
AS
Rutger 2022-01-22 12:41:23

In deze versie gaat geen ei.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.