- Voor het beslag
- 125 gr boter, gesmolten
- 125 gr amandelmeel
- 175 gr fijne suiker
- 60 gr bloem
- ¼ tl zout
- 3 eieren
- rasp van 1 sinaasappel
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- bloem, om te bestuiven
- 24 bramen, vers of uit de diepvries
Deze amandelcakejes zijn heel makkelijk om te maken en superlekker! Voor het beslag hoef je enkel alle ingrediënten met elkaar te mengen en dan is het klaar! In dit geval heb ik bramen meegebakken in het amandelbeslag, maar je kunt daar ook ander fruit voor gebruiken zoals frambozen of een partje perzik. Ook kun je het beslag voor de amandel cakejes voordat het in de oven gaat bestrooien met amandelschaafsel of gehakte noten. Met dit amandelcakejes recept kun je 12 cakejes bakken!
Zelf amandelcakejes bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de twaalf holtes van een cupcakevorm in met boter en bestuif ze daarna met behulp van een theezeefje met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm door deze ondersteboven te houden.
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix deze met een garde of (hand)mixer met garde(s). Mix het beslag niet te lang, als het een glad beslag is dan ben je klaar.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit gaat het makkelijkst met twee eetlepels of met een kleine ijslepel. Leg in elk vormpje twee bramen op het beslag.
Bak de amandelcakejes in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze na het bakken een paar minuten afkoelen en haal ze vervolgens met behulp van een lepel uit de vormpjes. Laat ze verder afkoelen op een rooster.
Foto: Erik Spronk



