Deze amandelcakejes zijn heel makkelijk om te maken en superlekker! Voor het beslag hoef je enkel alle ingrediënten met elkaar te mengen en dan is het klaar! In dit geval heb ik bramen meegebakken in het amandelbeslag, maar je kunt daar ook ander fruit voor gebruiken zoals frambozen of een partje perzik. Ook kun je het beslag voor de amandel cakejes voordat het in de oven gaat bestrooien met amandelschaafsel of gehakte noten. Met dit amandelcakejes recept kun je 12 cakejes bakken!

Amandelcakejes met bramen
Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 125 gr boter, gesmolten
  • 125 gr amandelmeel
  • 175 gr fijne suiker
  • 60 gr bloem
  • ¼ tl zout
  • 3 eieren
  • rasp van 1 sinaasappel
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • bloem, om te bestuiven
  • 24 bramen, vers of uit de diepvries
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Zelf amandelcakejes bakken

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de twaalf holtes van een cupcakevorm in met boter en bestuif ze daarna met behulp van een theezeefje met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm door deze ondersteboven te houden.

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix deze met een garde of (hand)mixer met garde(s). Mix het beslag niet te lang, als het een glad beslag is dan ben je klaar.

Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit gaat het makkelijkst met twee eetlepels of met een kleine ijslepel. Leg in elk vormpje twee bramen op het beslag.

Bak de amandelcakejes in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze na het bakken een paar minuten afkoelen en haal ze vervolgens met behulp van een lepel uit de vormpjes. Laat ze verder afkoelen op een rooster.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (11)
Marianne 2020-03-17 11:52:42

hallo Rutger,
heb de cakejes gebakken en ze zijn weer overheerlijk.
ben erg blij met al je boeken en recepten, duidelijke uitleg, en alles klopt in je recepten.
klasse hoor.

groet Marianne

Beantwoorden
MA
Marijke 2020-03-17 15:52:02

Beste Rutger, ik mag geen tarwe, kan ik dan i.p.v. bloem havenmeester of boekweitmeel gebruiken. Ik ben erg benieuwd naar je antwoord.

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-03-23 10:42:22

Volgens mij kan het ook met havermeel en boekweitmeel, maar heb het zelf nog niet geprobeerd met dit recept.

Beantwoorden
Marijke 2020-03-17 16:43:26

Ik bedoel havermeel

Beantwoorden
MA
Tieneke 2020-05-02 14:20:15

Ik heb deze gemaakt met gesuikerde rabarberstukjes erdoor: heerlijk. Ik heb de hoeveelheid suiker verminderd naar 125 en wat rietsuiker bovenop gestrooid. Ook heb ik ze op 175 graden gebakken voor 20 minuten. Goed recept. Ik denk dat je dit recept ook heel goed glutenvrij kunt maken.

Beantwoorden
TI
Danique 2020-06-30 13:35:42

Ze zijn heerlijk!

Beantwoorden
DA
Lizette 2020-08-22 11:54:05

Hallo Rutger
Kunnen deze cakes ook met gewone bloem of zelfrijzend bakmeel?

Beantwoorden
LI
Rutger 2020-08-24 09:01:26

De verhouding wordt dan heel anders, ik zou dan even kijken naar een ander recept zonder amandelmeel.

Beantwoorden
Fred 2020-11-20 16:27:29

Kun je de cake'jes ook invriezen na het bakken?

Beantwoorden
FR
Rutger 2020-11-22 09:32:22

Zeker, dat kan heel goed.

Beantwoorden
Chantal 2021-01-24 14:30:37

Eens met Marianne!
Bedankt voor je werk

Beantwoorden
CH
Lia Slagboom 2021-08-14 11:12:32

Dit zouden zomaar onze meest favoriete cakejes kunnen worden! Ze zijn geweldig!

Beantwoorden
LI
Tineke 2022-02-14 12:24:56

Deze zijn echt superlekker. Met die siaasappel en amandel. Heerlijk! Al vaak gemaakt en iedereen wil het recept🙂

Beantwoorden
TI
Ilja 2022-03-15 21:26:29

Ontzettend lekker en verrassend makkelijk deze cakejes! Ook al een variatie met limoen en frambozen gemaakt. Maar zou ik hier ook zelfrijzend amandelbakmeel kunnen gebruiken? En zo ja, hoeveel? Ik heb zo'n pakje van Koopmans gekregen en wil dat graag opmaken.
Alvast bedankt

Beantwoorden
IL
Rutger 2022-03-20 13:02:00

Dat is helaas niet te gebruiken voor deze cakejes,

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.