Als je op zoek bent naar een overheerlijk hartig brood, dan moet je dit recept zeker eens proberen. Dit olijven-tomatenbrood is een variatie op je favoriete brood recept. Ik heb verschillende basis broodrecepten online staan, zodat je altijd het lekkerste brood bakt. Met dit recept tover je met een simpele twist een heerlijk, hartig brood op tafel. 

Je gebruikt altijd een van mijn basis broodrecepten om een brooddeeg te maken, en volgt vervolgens dit recept om het om te toveren tot een heerlijk gevuld Italiaans brood. 

Olijven-tomatenbrood

Kies de basis van dit olijven-tomatenbrood recept

Je kunt dus zelf kiezen welk brood je als basis gebruikt voor dit olijven-tomatenbrood. Heb je een favoriet recept of wil je juist eens iets nieuws proberen? Als basis van dit gevulde hartige brood kun je een van de volgende broodrecepten gebruiken:

Handige tips voor het lekkerste olijf-tomatenbrood

  • Om te ontdekken hoe je dit brood zo lang mogelijk lekker houdt, bekijk je mijn artikel over brood bewaren.
  • In alle basis broodrecepten voor dit hartige brood gebruik ik de broodbakbol. Uitleg hierover vind je in al mijn basisrecepten, maar wil je meer weten over deze gietijzeren broodpan? Lees dan dit artikel waarin ik alles over de broodbakbol uitleg.
  • Ben je op zoek naar tips en advies om thuis brood te bakken? Bekijk dan mijn artikel over zelf brood bakken.
  • Van brood opbollen tot brood vormen, in dit artikel over het opbollen van deeg lees je er alles over.
  • In plaats van de gehakte verse rozemarijn kun je ook 1½-2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden door het deeg mengen.  
Olijven-tomatenbrood
Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 100 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • 75 gr zwarte olijven, uitgelekt en in stukjes gehakt
  • 2-3 takjes verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
Broodbakbol banner desktop

Eenvoudig zelf olijven-tomatenbrood maken 

Wil je dit olijven-tomatenbrood maken? Als basis voor dit hartige brood gebruik je een van mijn basis broodrecepten. Spelt, volkoren, wit, met of zonder desem: het is aan jou welk recept je gebruikt. Het brood op de foto heb ik gemaakt met mijn hybridewit brood recept, waarin een combinatie van desem en een klein beetje gist wordt gebruikt.

Heb je een van de brood recepten gekozen? Maak het deeg dan zoals in het recept wordt beschreven. Het verwerken van dit brooddeeg tot een heerlijk brood met olijven en tomaat doe je vervolgens eenvoudig. Kneed aan het einde kort de stukjes zongedroogde tomaat, de gehakte olijven en de fijngehakte rozemarijn naaldjes door het deeg. 

Verwerk en bak het brooddeeg verder zoals in het betreffende basisrecept vermeld staat. Je kunt je brood op verschillende manieren vormen. Ik heb ervoor gekozen om dit brood op te maken als een batard.

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)