Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 450 gr bloem
  • 9 gr zout
  • 8 gr gedroogde gist
  • 15 ml olijfolie
  • 250 ml water, lauwwarm
  • Voor de vulling
  • 600 gr kippendijfilet, in stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • boemboe voor curry, naar smaak
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • Verder nodig
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el nigellazaadjes

Deze broodjes met kip curry zijn één van mijn favoriete gevulde broodjes. Ik heb ze ooit bedacht tijdens het eten van een curry. Als je curry met naanbrood eet, waarom zou je de vulling dan niet in broodjes mee kunnen bakken. Ik heb het toen gelijk geprobeerd en zo ontstonden deze gevulde broodjes met kip. Voor de curry gebruik ik altijd een zakje boemboe van de toko. Één zakje is precies genoeg voor dit recept. Je bakt 16 kip-currybroodjes met dit recept. En je kunt ze na het bakken ook heel goed invriezen.

Bereiding: Kip curry broodjes

Maak van de ingrediënten voor het brooddeeg een soepel deeg. Kneed dit minimaal 10 minuten door. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

Bak voor de vulling de kippendijfilet in de olijfolie met wat peper en zout. Voeg na 5 minuten de paprika en lente-uitjes toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg vervolgens de boemboe toe en het water. Laat alles 20 tot 25 minuten zachtjes sudderen. Laat de vulling afkoelen voor je het verder verwerkt.

Verdeel het deeg in 16 stukjes. Rol de stukjes op een bebloemd werkblad uit tot platte cirkels van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Verdeel de vulling in het midden van de deegplakjes, maak de randen iets vochtig met water en knijp de deegplakjes naar het midden toe goed dicht. Leg de broodjes met de dichtgevouwen kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes 45 minuten rijzen op een warme plaats.

Verwarm de oven op 220 °C. Bestrijk de broodjes voor het bakken met wat water en strooi de sesamzaadjes en nigellazaadjes erover. Bak de broodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Foto: Harold Pereira

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)