Deze broodjes met kip curry zijn één van mijn favoriete gevulde broodjes. Ik heb ze ooit bedacht tijdens het eten van een curry. Als je curry met naanbrood eet, waarom zou je de vulling dan niet in broodjes mee kunnen bakken. Ik heb het toen gelijk geprobeerd en zo ontstonden deze gevulde broodjes met kip. Voor de curry gebruik ik altijd een zakje boemboe van de toko. Één zakje is precies genoeg voor dit recept. Je bakt 16 kip-currybroodjes met dit recept. En je kunt ze na het bakken ook heel goed invriezen.

Kip curry broodjes bakken – recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 450 gr bloem
  • 9 gr zout
  • 8 gr gedroogde gist
  • 15 ml olijfolie
  • 250 ml water, lauwwarm
  • Voor de vulling
  • 600 gr kippendijfilet, in stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • boemboe voor curry, naar smaak
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • Verder nodig
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el nigellazaadjes
Broodbakbol banner desktop

Kip curry broodjes maken

Maak van de ingrediënten voor het brooddeeg een soepel deeg. Kneed dit minimaal 10 minuten door. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

Bak voor de vulling de kippendijfilet in de olijfolie met wat peper en zout. Voeg na 5 minuten de paprika en lente-uitjes toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg vervolgens de boemboe toe en het water. Laat alles 20 tot 25 minuten zachtjes sudderen. Laat de vulling afkoelen voor je het verder verwerkt.

Verdeel het deeg in 16 stukjes. Rol de stukjes op een bebloemd werkblad uit tot platte cirkels van ongeveer 12 centimeter doorsnede. Verdeel de vulling in het midden van de deegplakjes, maak de randen iets vochtig met water en knijp de deegplakjes naar het midden toe goed dicht. Leg de broodjes met de dichtgevouwen kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes 45 minuten rijzen op een warme plaats.

Kip broodjes bakken

Verwarm de oven op 220 °C. Bestrijk de broodjes voor het bakken met wat water en strooi de sesamzaadjes en nigellazaadjes erover. Bak de broodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Foto: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Fonzy 2019-12-29 17:14:38

Beste rutger,

Welk merk boemboe gebruik je?

Beantwoorden
FO
Rutger 2020-01-02 10:21:38

Dat wisselt, ik heb geen vast merk eigenlijk.

Beantwoorden
Danique 2020-10-14 09:20:41

Hi Rutger,
Als je ze na het bakken invriest, wat doe je dan als je ze wil gebruiken?
Ik neem aan dat je ze dan even opnieuw moet afbakken, maar hoe?

Beantwoorden
DA
Rutger 2020-10-19 09:59:14

na het ontdooien kun je ze nog kort oppiepen in de oven, zodat ze weer (lauw)warm zijn. Maar ze zijn al gaar, dus daarvoor hoef je ze niet te bakken.

Beantwoorden
Barbera 2021-09-28 19:18:24

Hoi Rutger
Kan ik deze broodjes en dag van te voren maken?

Beantwoorden
BA
Rutger 2021-10-03 17:53:47

Zeker. Bewaar ze dan in de koelkast en piep ze voor het serveren nog even op in de oven.

Beantwoorden
RB 2021-10-10 11:38:26

Ook even licht vochtig maken voor het uitdrogen? Of is dat niet nodig?

Beantwoorden
RB
Rutger 2021-10-13 10:26:21

Dat kan altijd als je broodjes oppiept inderdaad, worden ze ook extra knapperig van.

Beantwoorden
Gabriëlle 2022-06-21 16:54:18

Is het misschien mogelijk de broodjes ongebakken in te vriezen en bij gebruik ontdooien en afbakken?

Beantwoorden
GA
Rutger 2022-06-27 14:00:29

Dat is niet zo'n succes, ik zou ze gebakken invriezen en dan na het ontdooien nog kort oppiepen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.