Nu de kerst weer voor de deur staat is het heerlijk om zelf aan de bak te gaan. Een zelfgebakken kerststol mag dan natuurlijk niet ontbreken. Vandaag geef ik je mijn favoriete kerststol recept, boordevol vulling en natuurlijk met amandelspijs. Ben je geen liefhebber van amandelspijs, dan kun je deze uiteraard ook achterwege laten.

Kerststol bakken – recept

De beste ingrediënten voor zelfgebakken kerststol

Voor dit kerststol recept heb ik samengewerkt met Baktotaal Bouwhuis. Daar hebben ze namelijk alles om je zelfgebakken kerststol nog lekkerder te maken. Zo heb ik voor het deeg Amerikaanse patentbloem gebruikt. Deze bloem bevat meer eiwitten dan gewone bloem, wat ‘m extra geschikt maakt voor brood. Voor de vulling heb ik naast rozijnen ook stukjes gekonfijt fruit en stukjes geroosterde hazelnoten  gebruikt. Voor de afwerking van de stol heb ik decoreersneeuw gebruikt. Dat is poedersuiker waar zetmeel aan toegevoegd is, zodat de poedersuiker minder snel oplost en mooi blijft liggen op het kerstbrood.

Kerststol bakken – recept
Kerststol bakken – recept

Vulling voor de kerststol

Met de vulling voor deze kerststol kun je variëren. Gebruik bijvoorbeeld andere (geroosterde) noten, zoals amandelen of pecannoten. Of neem stukjes gedroogd fruit, zoals abrikozen of appel. Dit gedroogde fruit kun je het beste met de rozijnen samen kort onder water zetten de avond van te voren. Let er wel op dat het gewicht van de vulling (550 gram) ongeveer hetzelfde blijft. Met dit kerstbrood recept maak je 2 feestelijke stollen!

Kerststol bakken – recept
Kerststol bakken – recept
Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • boter, gesmolten
  • decoornseeuw of poedersuiker
Broodbakbol banner mobiel

Kerststol maken

Begin met dit recept een avond van tevoren. Doe de beide soorten rozijnen in een kom, zet ze onder water en laat dit een kwartier staan. Giet de rozijnen af in een zeef en laat ze een nacht drogen aan de lucht. 

Doe voor het deeg de bloem, melk, gedroogde gist, basterdsuiker, het zout en ei in een kom en kneed daar een soepel brooddeeg van. Kneed het deeg zo’n 10 minuten. Kneed aan het eind de boter en speculaaskruiden door het deeg. Meng vervolgens de rozijnen, hazelnootstukjes en het gekonfijte fruit door het deeg. Doe het deeg in een kom, dek deze af met plasticfolie en laat het deeg op een warme en tochtvrije plaats 1 uur rijzen.

Doe het amandelspijs samen met het halve ei in een kom en kneed dit door, zodat het spijs iets zachter wordt. Maak van de spijs twee rollen van ongeveer 30 centimeter lang.

Verdeel het stollendeeg in 2 gelijke delen. Maak van ieder deel een bol en rol deze op een licht bebloemd werkblad uit tot een ovale lap van ongeveer 30 bij 20 centimeter. Leg een rol amandelspijs in de lengte op het deeg en vouw een kant van het deeg over het spijs, zodat er een stol ontstaat. Leg beide stollen op een (aparte) met bakpapier beklede bakplaat, dek ze losjes af met plasticfolie en laat de broden nog 1 uur rijzen.

Verwarm de oven tegen het einde van de rijstijd voor op 200 °C.

Kerststol bakken

Bak de stollen in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Dreigt de bovenkant van de kerststol te bruin te worden tijden het bakken, verlaag dan de oventemperatuur naar 160 °C en/of dek deze dan af met een stuk aluminiumfolie.

Bestrijk de stollen direct uit de oven royaal met gesmolten boter en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster. Bestuif de kerststollen voor het serveren rijkelijk met decoratiesneeuw.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (40)
Walter 2019-12-07 09:07:33

Heel leuk en op tijd :)

Beantwoorden
WA
Esmé Wind 2019-12-07 09:23:41

Wat leuk, ik zie dat al je ingrediënten van de Grutterijmolen De Hoop uit Oud Zevenaar komen! Wist je dat de winkel écht in de molen zit?! Een molen die ook nog draait?! Ontzettend leuke winkel....Een bezoekje waard! Mocht het nog niet gedaan hebben.

Beantwoorden
ES
Rutger 2019-12-08 11:44:42

Dat wist ik inderdaad! Maar dank voor de tip! Een hele leuke winkel inderdaad!

Beantwoorden
Anne 2019-12-07 11:52:10

Dit recept lijkt erg op het recept voor kerststol in je boek Rutger bakt feestelijk, maar het is net iets anders. Wat is het verschil in smaak tussen de twee stollen (en dan bedoel ik vooral mbt het deeg, niet de vulling)? En welke vind je zelf het lekkerst?

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-12-08 11:44:13

Hoi Anne. De kerststol lijkt inderdaad op die uit mijn boek. De afgelopen jaren heb ik met name het deeg geperfectioneerd, zodat het brood zelf nog lekkerder en rijker van smaak is. Deze heeft absoluut mijn voorkeur!

Beantwoorden
Anne 2019-12-08 19:34:08

Dankjewel voor je reactie! De stol uit je boek stond op mijn to-bake lijstje, maar ik zal hem nu door deze vervangen ;)

Beantwoorden
AN
Manja 2019-12-07 18:14:44

Hoi Rutger,

Kun je ook gewone patent bloem gebruiken. Wat is het verschil met Amerikaanse patent bloem

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-12-08 11:43:13

Dat kan, alleen zal de stol dan net iets minder luchtig worden. Doordat Amerikaanse patentbloem meer eiwitten bevat is dezegeschikter voor brood, omdat het daardoor meet gluten kan vormen.

Beantwoorden
Marcel 2019-12-08 16:38:36

Wat een heerlijk recept. Wij smullen er nu al van. Naast 200 gr rozijnen, 200 gr cranberries en geen geconfijt fruit. Bij onze AH hebben ze alleen bigarreaux. Dat ziet er echter niet heel lekker uit. Jammer dat ik geen foto kon plaatsen, anders had ik dat er bij gedaan.

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-12-16 11:08:58

Heel leuk om te horen!

Beantwoorden
Ton van de Blaak 2019-12-09 15:28:09

Kan ik de gekonfijte vruchten er uit laten zonder dat het bak proces word verstoort

Beantwoorden
TO
Rutger 2019-12-16 11:02:27

Jazeker, die kun je gewoon achterwege laten.

Beantwoorden
Alex 2019-12-15 14:38:03

Alleen de smaak wordt wat anders voor de rest kan het echt geen kwaad.

Beantwoorden
AL
Lia 2019-12-13 15:38:24

Hoi Rutger

Kan ik het deeg geheel van te voren maken en de volgende dag pas in de oven bakken?

Beantwoorden
LI
Rutger 2019-12-16 10:48:10

Ja zeker, laat het dan 'overnachten' in de koelkast.

Beantwoorden
Ineke 2019-12-15 10:01:25

Brood is heerlijk. Alleen de korst een beetje hard.
Op 200’ gebakken in hetelucht oven. Te heet?????

Beantwoorden
IN
Rutger 2019-12-16 10:45:11

Alle recepten op mijn site zijn gebaseerd op onder- en bovenwarmte. Meer uitleg daarover vind je hier:
https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Alex 2019-12-15 14:36:06

Ja een hete lucht oven moet lager staan dan een "normale" gas of elektrische oven.
Zelf bak ik liever zo 10 tot 20 graden lager maar het is uit proberen welke temperatuur je het beste kan gebruiken.

Beantwoorden
AL
Hetty 2019-12-16 21:33:20

Dag Rutger,
Vandaag deze stollen gebakken en de smaak is heerlijk.
Al bakkende bleek me dat het deeg erg dun was, te dun ,want ik kon geen brood vormen, en ik heb behoorlijk wat bloem erbij gevoegd.
Ik was een beetje bang dat daardoor het brood “ te vast “ zou worden, maar gelukkig blijkt dit niet zo te zijn.
Wat kan ik een volgende keer het beste doen, minder melk toevoegen of de hoeveelheid bloem vermeerderen?
Ik wil m namelijk graag nog eens maken omdat t zo lekker is!

Beantwoorden
HE
Rutger 2019-12-20 15:18:38

Door meer en langer te kneden kan een deeg steviger worden. Dat kun je dus proberen. Je kunt iets minder melk gebruiken, dat maakt het deeg in elk geval iets minder plakkerig.

Beantwoorden
Anouk 2019-12-18 07:32:34

Hoe lang kan je de stol bewaren zodat het nog lekker smaakt?

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-12-20 15:13:24

Het is brood zonder meelverbeteraars en conserveringsmiddelen, dus na enkele dagen gaat het wel iets ouder worden. Tot wanneer het lekker is, dat is heel persoonlijk. Wel kun je (een deel van) de slof invriezen om 'm langer vers te houden.

Beantwoorden
Monique 2019-12-18 19:14:43

Hallo Rutger.

Kan ik ook Zeeuwse bloem hiervoor gebruiken, i.p.v. Amerikaanse patentbloem?

Beantwoorden
MO
Rutger 2019-12-20 15:08:09

Dat kan helaas niet. Zeeuwse bloem bevat minder eiwitten, waardoor het minder gluten vormt en dus perfect is voor knapperige koekjes. Amerikaanse patentbloem bevat meer eiwitten, met als gevolg meer gluten en dat is perfect voor brooddeeg!

Beantwoorden
Sandra 2019-12-23 17:40:19

Heb ze gebakken de smaak was heerlijk maar wij vonden het erg droog. Wat kan ik hier aan doen.

Beantwoorden
SA
Rutger 2019-12-24 09:54:38

Heb je op hete lucht gebakken? Dat kan een baksel droger maken. Anders de volgende keer de temperatuur en/of baktijd iets verlagen.

Beantwoorden
jeanne 2020-12-10 16:23:19

Het is ook heel lekker om iplv rozijnen cranberrys te nemen en dan in uitgeperste sinasappelsap te weken.

Beantwoorden
JE
Ingrid 2020-12-10 20:32:55

Hoi Rutger,
Ik heb gisteren de stollen gemaakt. De oven heb ik al 10 graden minder warm gezet, maar na 35 minuten toch de onderkant verbrand. Hij smaakt zonder dat randje prima. Wat kan ik de volgende keer het beste doen? (180 graden bakken of minder lang?)
En kan ik het recept ook voor 1 (grotere) stol gebruiken? (ik vond deze aan de kleine kant en ik wil een hogere stol) Zo ja, hoe lang moet die dan in de oven?
Alvast bedankt!

Beantwoorden
IN
Rutger 2020-12-13 13:18:55

Bak je met hetelucht? Dan wordt de buitenkant vaak extra snel donker. Je kunt de oven iets lager zetten de volgende keer. Je kunt ook 1 grotere stol maken, de baktijd wordt dan 5-10 minuten langer gok ik.

Beantwoorden
Jose 2020-12-17 16:29:58

Beste Rutger, gisteren begonnen met alle voorbereidingen en alles klaar gezet, de rozijnen geweekt etc.
Vandaag volgens recept bereid, ik heb de (hetelucht)oven op 35 Gr. gezet en daar het deeg 2 x in laten rijzen afgedekt met theedoek, maar het deeg was niet of nauwelijks gerezen en met bakken dus ook niet. Hij smaakte weliswaar lekker, maar hij was dus niet heel luchtig geworden. Ik snap niet wat ik verkeerd gedaan zou hebben.

Beantwoorden
JO
Rutger 2020-12-20 09:06:33

Was je gist nog goed? Niet te lang geopend? Was de oven niet te warm? Dan kan het gist juist zijn werkzaamheid verliezen. En heb je het deeg lang genoeg gekneed?

Beantwoorden
Eveline 2020-12-19 16:11:05

Ik heb een bak met kokend water in de oven gezet en daarboven op een plaat de bak met deeg. Oven dicht en zo laten rijzen

Beantwoorden
EV
Vio 2021-11-17 15:10:12

je kunt ELK gistdeeg laten rijzen in een voorverwarmde oven als volgt: oven voorverwarmen op 30 graden, als dit op temperatuur is, oventemperatuur op 0, het lampje wel aan laten, deeg afdekken tegen uitdroging en zo laten rijzen, GE WEL DIG!

Beantwoorden
VI
Agnes 2020-12-18 16:35:10

Dank je wel voor dit recept. Mijn dochter is allergisch voor koemelk, ik wil dit recept maken met sojamelk en margarine. Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Als daar nog tips voor zijn, hoor ik ze graag.

Beantwoorden
AG
Rutger 2020-12-20 08:54:34

Je kunt beide prima vervangen!

Beantwoorden
Mirjam 2020-12-20 20:20:20

Hoi Rutger,

Kun je de stol ook ‘s avonds maken en ‘s ochtends afbakken? Of heb je daar nog een andere tip voor om hem ‘s ochtends met zo min mogelijk werk zo vers mogelijk te hebben?
Alvast bedankt!

Beantwoorden
MI
Rutger 2020-12-22 10:30:27

Je kunt de stol na het vormen en een half uur rijzen in de koelkast zetten, goed afgedekt, en dan de volgende ochtend bakken. Echter duurt het heel lang voordat het spijs na het bakken stevig genoeg is om er goede plakken van te kunnen snijden. Ik zou de stol toch de avond van tevoren bakken, dan smaakt hij ook nog heerlijk vers!

Beantwoorden
Yvonne 2020-12-21 11:47:21

Hi!
Heb je nog een tip om het spijs zo mooi rond in de stol te krijgen? Bij het maken is het een mooi rolletje, maar na het bakken loopt hij steeds een beetje weg in het brood

Beantwoorden
YV
Rutger 2020-12-22 10:17:23

Wellicht is het amandelspijs dan iets te zacht. Probeer iets minder ei te gebruiken om het spijs te verdunnen.

Beantwoorden
Rien van der Hoek 2020-12-21 12:34:37

Beste Rutger,

waarom moet ik 14 gr. Gist gebruiken in een stol terwijl je in een gewoon krentenbrood maar 7 Gr. nodig hebt.

Vast bedankt voor je antwoord

Beantwoorden
RI
Rutger 2020-12-22 10:14:05

Hallo Rien. Een kerststol bevat relatief veel vulling, natuurlijk de zuidvruchten en noten, maar ook het amandelspijs. Daarnaast is het deeg ook rijker, met boter en ei erdoor. Om dan toch een luchtig brood te krijgen is meer kracht en dus meer gist nodig.

Beantwoorden
Johan 2021-11-19 07:26:56

Dat heeft met de zuurgraad van de vulling te maken niet met de hoeveelheid want een echte bakker bokt ook zijn krentenbrood met 100% vulling

Beantwoorden
JO
Elly Daamen 2020-12-22 15:42:00

Ik heb net 2 kerststollen gemaakt. De ene was wat platter als de andere maar ze zien er van binnen goed uit en niet verbrand aan de onderkant. Ik had de oven voorverwarmd op 200 graden en daarna teruggebracht naar 180 graden. Als ze net zo smaken als ze eruit zien.......
Ik heb overigens gewoon patentbloem gebruikt bij gebrek aan Amerikaans.

Beantwoorden
EL
Ella 2020-12-24 16:58:01

Ik heb ze net uit de oven gehaald en de smaak is geweldig! Omdat ik meel met 14% eiwit had, heb ik wel wat meer melk toegevoegd (ik denk ong. 15-20 g.) en heb de stol met stoom gebakken (bakje water onderin de oven). Resultaat een heerlijke luchtig (relatief natuurlijk met alle vulling ;) kerstbrood. Bedanikt voor het heerlijke recept!

Beantwoorden
EL
Jim 2020-12-25 14:01:47

Ik heb hem deze kerst gebakken en wat is die lekker! Dankjewel voor het recept!

Beantwoorden
JI
Jim 2020-12-25 14:06:52

Ik had wel een vraagje over het bewaren. Als ik hem een week wil bewaren, hoe zorg ik dan het beste dat die niet uitdroogt? Dit lekkere stolletje wil ik ook wel aan wat vrienden laten proeven!

Beantwoorden
JI
Rutger 2020-12-30 10:00:24

Dan kun je 'm het beste invriezen.

Beantwoorden
Wilma 2020-12-26 11:30:24

Vlak voor de kerst de kerststollen gemaakt. Zagen er uitstekend uit, maar de volgende dag al merkte ik dat de stol wat was uitgedroogd van binnen. Hoe voorkom ik dat voor de volgende keer, of is er een manier om ze goed te bewaren tegen uitdroging?

Beantwoorden
WI
Hanneke 2021-11-23 11:27:15

Traditioneel worden stollen voor de advent gebakken. Wij hebben ze dit jaar weer rond st Maarten gebakken. Je smelt roomboter (echt een heel pakje) en smeert ze na het bakken in. Dan laat je ze afkoelen en de volgende dag herhaal je deze procedure. Dan nemen wij altijd vanillesuiker om ze mee in te poederen. In alufolie en ze zijn weken lang in een donkere kast (bij ons de kleerkast ;)) houdbaar. En omdat alles intrekt vond ik het zo ook nog lekkerder! En ze worden ook helemaal niet droog meer. Een bevriend bakker had een stol rond pasen in de kelder gevonden. Was nog ook steeds lekker!

Beantwoorden
HA
Rutger 2020-12-30 09:53:28

Heb je op hete lucht gebakken? Daardoor worden stollen helaas snel droger. Ook kun je eventueel de baktijd iets verkorten, per oven kan dat net 5 minuten schelen. Verpak ze na het afkoelen luchtdicht, dan blijven ze het lekkerste.

Beantwoorden
Johan 2021-11-19 08:10:51

Nee een heten lucht oven heeft gelukkig niks met het uitdrogen van de stol vandoen
Meestal komt het door het niet lang genoeg weken ( wellen) van de rozijnen en krenten
En ook het vet percentage moet omhoog namelijk 18%
En gebruik 6% melkpoeder

Beantwoorden
JO
Ruud 2021-12-26 22:09:16

Welk vetpercentage moet omhoog?
Waar dient het melkpoeder voor en wat is het precies?

Beantwoorden
RU
Petra 2020-12-26 13:06:22

Een prima en erg lekker recept.
Je moet wel dooreten anders is het brood oud. Maar dat geldt voor elke zelfgemaakte stol.

Beantwoorden
PE
Rutger 2020-12-30 09:50:11

De stol laat zich ook heel goed invriezen.

Beantwoorden
Patricia gerrits van haren 2020-12-27 10:35:17

Hoi rutger
Heb je stol gebakken met Amerikaanse bloem en gist waarvan het zakje niet open was. Heb gekneed tot dat het deeg elastisch was. De smaak was echt heerlijk maar ik vond dat hij niet super hoog gerezen was en hij was wat droog. Nu bak ik met hete lucht. Heb helaas geen conventionele oven. Ik las in een vorige reactie dat je dan de temp/ baktijd aan moest passen. Loop je dan niet de kans dat de stol niet gaar is? Iets moet ik aanpassen maar ik weet niet zo goed wat. Groetjes patricia

Beantwoorden
PA
Rutger 2020-12-30 09:46:46

Hoi Patricia. Met hete lucht is het gevaar op een droge stol wel meer aanwezig. Een volgende keer kun je de oven prima iets minder hoog zetten zo'n 10-15 graden.

Beantwoorden
Mariska 2022-04-10 20:53:59

En een bakje water op de bodem van de oven. Zo krijg je stoom wat het brood minder uitdroogt en knapperig maakt.

Beantwoorden
MA
Saurabh Gupta 2021-01-06 11:02:39

Very nice

Beantwoorden
SA
Valeri R 2021-11-29 22:34:02

Bij gebrek aan Amerikaans patentbloem in Bosnie.kan ik dan extra ei toevoegen voor meer gluten? Of zeg ik nou iets geks?

Beantwoorden
VA
Rutger 2021-11-30 13:27:41

Dat heeft naar mijn weten niet zo veel zin.

Beantwoorden
Kirsten 2021-12-06 13:47:45

Hoi Rutger,

Kun je deze stol alleen maken met Amerikaanse patentbloem of kun je ook een ander soort bloem gebruiken?

Groetjes Kirsten

Beantwoorden
KI
Rutger 2021-12-08 22:17:13

Je kunt ook gewone patenbloem gebruiken of bijvoorbeeld Franse T65 bloem.

Beantwoorden
Rosan 2021-12-15 09:35:46

Ik heb dit prachtige pakket van jou en bouwhuis binnengekregen. Nu heb ik 2 vragen.
In mijn receptenboekje staat 180 graden en op jou website 200. Welke temperatuur moet ik aanhouden en op welke ovenstand.

En in heb niet een hele grote oven, waardoor er geen 2 broden tegelijk in kunnen. Maakt het uit dat de tweede stol nog 35-40 minuten extra aan het rijzen is.

Groetjes Rosan

Beantwoorden
RO
Rutger 2021-12-21 08:35:21

Hoi. Zelf houd ik altijd 200 graden aan. Het tweede brood mag best iets langer rijzen.

Beantwoorden
Anja 2021-12-15 09:48:40

Hoi Rutger, het brood lijkt me heerlijk maar hoe maak ik hier 1 kerststol van ipv 2? En hoe maak ik het deeg in de broodbakmachine?

Beantwoorden
AN
Monique 2021-12-24 12:31:55

Zelf gebruik altijd de broodbakmachine voor het kneden en een deel rijs. Hiervoor gebruik ik het pizza programma. Dan doe ik alle ingrediënten voor het brood behalve de vulling in de broodbakmachine. Na 3 kwartier is het programma klaar en kneed ik er de vulling met de hand doorheen. Hierbij gebruik ik een deegschraper om het deeg in stukken te hakken. Dan helpt enorm. Want het is best lastig om zoveel vulling door het deeg te mengen. (Zie filmpje Robert van Beckhoven)
Daarna kun je gewoon het recept volgen.

Beantwoorden
MO
Rutger 2021-12-21 08:34:00

Het wordt echt wel een grote stol als je er maar 1 van maakt. En de baktijd wordt dan ook langer. Met de broodbakmachine heb ik een ervaring.

Beantwoorden
Tilde 2021-12-16 07:57:19

Dag Rutger,

Als ik boterstolpoeder zou gebruiken in dit recept, dien ik dan de boter weg te laten? Of is het gewoon een extra toevoeging.

Beantwoorden
TI
Rutger 2021-12-21 08:26:32

Hoi. Ik heb geen ervaring met dat poeder, dus dat durf ik je niet te zeggen.

Beantwoorden
Loek 2021-12-21 10:17:38

Dan hoeft je alleen maar zout en gist toe te voegen

Beantwoorden
LO
Gerardus klijn 2021-12-23 11:52:18

Moet je de stol of ander brood uit de oven halen als deze aan het opwarmen is? Ik rijs namelijk in de oven, dan moet ik elke keer de rijs onderbreken om het uit de oven halen een kwartiertje wachten en dan weer terug als de oven op bak temperatuur is! Meestal stort het deeg dan ook weer in!

Beantwoorden
GE
Rutger 2021-12-24 09:40:45

Hoi. Het is wel echt belangrijk dat het brood in de hete oven gaat. Dus tussendoor er wel uithalen.

Beantwoorden
Ivonne 2021-12-23 12:04:54

Als ik ministolletjes maak hoe lang moeten deze in de oven, het is om cadeau te geven

Beantwoorden
IV
Rutger 2021-12-24 09:29:21

Dat durf ik je niet te zeggen, daar heb ik (nog) geen ervaring mee.

Beantwoorden
Lies 2021-12-27 10:47:17

4 stollen gebakken, deels voor de weggeef. Ze zijn heerlijk, maar wat droog (per ongeluk gebakken op hete lucht stand). Mijn vraag: de noten en rozijnen aan de buitenkant van het deeg verbranden, dus veeg je eraf. Is wel verspilling. De rozijnen en de noten dieper het deeg indrukken helpt ook niet echt. Heb jij een oplossing?

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-12-27 13:53:20

Het lucht maakt ze inderdaad droger. Voor de rozijnen aan de buitenkant heb ik geen oplossing.

Beantwoorden
Lies 2021-12-29 11:59:33

Rozijnen de dag van tevoren geweekt en aan de lucht laten drogen. Is het een optie om wat meer vocht toe te voegen (doe ik wel met brooddeeg) of wordt het deeg dan te slap en zakken de rozijnen daardoor teveel naar beneden?

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-12-31 11:33:38

Daar heb ik zelf geen ervaring mee, dat zou je zelf uit kunnen proberen.

Beantwoorden
Natascha 2021-12-27 13:28:54

iedereen gaat ervan uit dat ze elektrische oven hebben nu heb ik een gas oven welke stand dan?

Beantwoorden
NA
Rutger 2021-12-27 13:52:35

Hi. Daar heb ik helaas geen ervaring mee.

Beantwoorden
Ilse 2022-04-16 13:15:20

Bij mij blijft de onderkant zacht? Wat kan ik hieraan doen?

Beantwoorden
IL
Rutger 2022-04-21 10:03:29

Je kunt de bakplaat de volgende keer iets lager in de oven zetten, zodat de stol meer warmte van onderen krijgt.

Beantwoorden
Thomas 2022-10-15 21:41:37

Welke stand van de oven kan ik het beste gebruiken?

Beantwoorden
TH
Rutger 2022-10-17 08:14:27

Alles daarover lees je hier: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
U. Jongedijk 2022-11-26 10:35:40

Waar koop ik de decoratiesneeuw voor de stol? Is dit ook per 500 gr. of kilo verpakking te koop?

Beantwoorden
U.
Rutger 2022-12-01 15:25:20

Kijk even online bij Baktotaal Bouwhuis.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.