Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 120 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 45 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el mosterd
  • versgemalen zwarte peper
  • 300 gr oude kaas, geraspt
  • 150 gr ham, in stukjes

De ham-kaas broodjes in dit recept zijn gemaakt met gerezen bladerdeeg. Dat levert heerlijk luchtige en knapperige broodjes op. Gerezen bladerdeeg is iets anders dan gewoon bladerdeeg. In tegenstelling tot gewoon bladerdeeg zit er namelijk gist in dit deeg, waardoor het nog extra rijst. De ham in de vulling kun je natuurlijk ook weglaten om zo kaasbroodjes te bakken.

Bereiding: Ham kaas broodjes

Bereid het gerezen getoerde bladerdeeg volgens dit recept. Let er daarbij op dat je de ingrediënten voor de hartige bereidingen aanhoudt.

Mix voor de vulling de boter, het ei, de bloem, het zout, de mosterd en de peper (geef afhankelijk van je voorkeur 5 tot 10 keer een draai aan de pepermolen) tot een romig geheel. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een vierkante lap van 50 bij 50 centimeter en bestrijk deze met een dunne laag van de vulling. Verdeel de geraspte kaas en de stukjes ham over de vulling en rol de plak losjes op. Snijd de rol in 16 plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes 1 uur rijzen op een warme plaats.

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bak de broodjes 15 minuten. Bestrooi ze met de extra geraspte kaas en zet ze nog 5 tot 10 minuten in de oven, tot de korst en de kaas goudbruin zijn.

Foto: Harold Pereira

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Ingrid 2019-07-28 15:54:35

Hoi Rutger, kan evt ook croissant deeg gebruiken of is bladerdeeg beter. Kan je ook hartig bladerdeeg kopen. Ik heb nl veel last van artrose in mijn vingers dus het is voor mij lastig om veel met de handen te moeten doen.

Beantwoorden
IN
Rutger 2019-07-30 10:50:33

Hoi. Je zou croissantdeeg kunnen gebruiken, maar het wordt wel vel minder lekker dan met zelfgemaakt deeg.

Beantwoorden