Zoek je een lekkers en simpel recept met stokbrood? Probeer dan zeker eens dit gevulde stokbrood met gehakt. In dit recept gebruik ik een afbakstokbrood, maar je kunt ook zelfgebakken stokbrood gebruiken. Verkort de baktijd van het stokbrood dan met 5 minuten, omdat het met het gehakt erin nog verder wordt gebakken en extra kleur krijgt.

Gevuld stokbrood met gehakt

Houd je van pittig eten? Dan kun je ook een gevuld stokbrood met pittig gehakt maken. Laat de mosterd en nootmuskaat in het gehaktmengsel van het originele recept achterwege en voeg naar smaak sambal toe aan de stokbrood vulling.

Gevuld stokbrood met gehakt
Ingrediëntenlijst
 • Voor het gevulde stokbrood
 • ½ el olijfolie
 • 1 kleine ui, gesnipperd
 • 1 afbakstokbrood, van 200-250 gram
 • 60 ml melk
 • 350 gr rundergehakt
 • ½ ei, losgeklopt
 • 1 el ketchup
 • 1 flinke theelepel fijne mosterd
 • ½ tl zout
 • ¼ tl nootmuskaat, geraspt
 • peper
 • 6-8 plakjes ontbijtspek
 • 75 gr geraspte kaas
kinderbakboek banner desk

Stokbrood gevuld met gehakt – recept 

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de gesnipperde ui enkele minuten aan. Laat de ui vervolgens afkoelen. 

Snijd de bovenkant van het stokbrood af en hol het brood met een (thee)lepel voorzichtig uit. Weeg 40 gram van het brood dat je uit het stokbrood hebt gehaald af en week dit enkele minuten in de melk. Knijp het brood voorzichtig uit en doe dit samen met het gehakt, de gefruite ui, het halve ei, de ketchup, mosterd, het zout, de nootmuskaat en de peper in een kom. Meng alles door elkaar. Je kunt daarna het uitgeholde stokbrood vullen met dit gehaktmengsel. Leg de plakjes ontbijtspek over de gehaktvulling en bestrooi alles tot slot met de geraspte kaas.  

Bak het gevulde stokbrood in 25-35 minuten gaar en serveer ‘m (lauw)warm.  

Tip: laat als variatie op dit gevulde stokbrood recept de geraspte kaas achterwege, maar beleg het spek met plakjes brie voordat het brood de oven ingaat.

Foto’s: Erik Spronk 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Walter 2021-02-24 10:42:24

Rutger, een leuk recept met een hint naar de befaamde mitraillete. Maar geef mij maar de laatste versie want met het spek bovenop en de kaas wordt moeilijk om te eten. De mitraillette herbergt ook frietjes, tomaat en dergelijke sausen.
Dus neen, hier volg ik voor ne keer (raar he?) niet uw receptuur.
Geen aanstoot?

Beantwoorden
WA
Rutger 2021-02-28 10:34:07

Uiteraard geen aanstoot. Het leuke vin dik juist dat iedereen overal zijn eigen draai aan kan geven :) Ik kende de mitraillette niet. Ziet er heerlijk uit, maar lijkt mij ook alles behalve gemakkelijk om te eten.

Beantwoorden
Nanna 2021-02-24 11:47:07

Hoi Rutger,
Dit recept ziet er heerlijk uit. Maar kan ik het ook invriezen??

Beantwoorden
NA
Rutger 2021-02-28 10:33:09

Afgebakken kun je 'm prima invriezen!

Beantwoorden
Ria 2021-02-24 16:32:33

Hey wat is Zeeuwse bloem in België kennen we dit niet

Beantwoorden
RI
Rutger 2021-02-28 10:30:58

In dit artikel lees je alles erover: https://rutgerbakt.nl/inspiratie/ingredienten/zeeuwse-bloem/ Je kunt het ook vervangen door patisseriebloem.

Beantwoorden
Nicky 2021-02-27 19:00:04

Heerlijk!! De caramel-sinaasappelkoekjes zitten in de koektrommel en deze hebben we vanavond gegeten als bijgerecht bij onze gezonde groenten. Zo blij met die heerlijke recepten!

Beantwoorden
NI

U kunt niet meer reageren.