Wil je zelf borrelbrood maken? Het is heel makkelijk en vooral heel gezellig om met elkaar te eten. Met dit borrelbrood recept wordt elke borrel een succes! Het idee is simpel: koop je favoriete brood bij de bakker en vul het met lekkere ingrediënten. In dit geval heb ik voor een vulling van kaas en kruidenboter gekozen, maar daarmee kun je zelf naar hartenlust variëren. Voeg bijvoorbeeld ook eens plakjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken uitjes toe. Voor het brood gaat mijn voorkeur uit naar een witte desembol, maar je kunt het net zo goed met een langwerpig volkorenbrood maken.

Borrelbrood met kaas

Wil je meer soorten borrelbrood maken? Check dan Het hartige bakboek voor extra borrelbrood recepten!

Het hartige bakboek
Ingrediëntenlijst
  • Voor het borrelbrood met kaas
  • 1 brood, bij voorkeur een witte desembol
  • 200 gr belegen kaas, in plakjes
  • 60 gr kruidenboter
  • 1-2 bosuitjes
Broodbakbol banner mobiel

Borrelbrood maken

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C.

Snijd het brood om de 2 tot 3 centimeter in tot bijna onderaan, zodat er vierkantjes ontstaan. Kijk uit dat je niet te ver doorsnijdt, de bodem van het brood moet heel blijven. Verdeel 200 gram belegen kaas in plakjes over de insnijdingen van het brood. Laat de kruidenboter smelten en bedruppel het brood daarmee. Verpak het brood in aluminiumfolie en bak het 15 minuten. Verwijder het folie en bak het brood nog 10 tot 15 minuten, totdat de vulling gesmolten is en het brood lekker knapperig is.

Snijd de bosuitjes in ringetjes en strooi deze voor het serveren over het borrelbrood met kaas.

Borrelbrood met kaas

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.