Wat is er leuker dan met kerst samen genieten van lekkere baksels? Om te zorgen dat je niet de hele dag in de keuken hoeft te staan deel ik in dit artikel zes van mijn favoriete bladerdeegrecepten, waarbij je gebruik kunt maken van koelvers bladerdeeg. Dat scheelt een hoop tijd en je bent verzekerd van een heerlijk eindresultaat! Of het nu gaat om kleine hapjes, een dessert, een hapje voor tussendoor of een hoofdgerecht; deze recepten zijn allemaal goed maakbaar! Voor al deze bladerdeeg recepten heb ik gebruik gemaakt van het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny. Daarmee zet je dus heel makkelijk en snel een super lekker en aantrekkelijk gerecht op tafel, waar je vervolgens met de hele familie van kunt genieten!

Bladerdeegvlecht met peer

Deze vlecht van bladerdeeg is gevuld met peer en pecannoten. Alsof dat nog niet lekker genoeg is wordt ie voor het serveren besprenkelt met karamelsaus. Superlekker! Je kunt deze perenvlecht bij een kopje koffie of thee serveren, maar hij is ook heerlijk als dessert met een bolletje ijs er bij! Het recept voor de bladerdeegvlecht vind je hier.

Bladerdeeg vlecht met peer, pecannoten en karamel

Hartige bladerdeeg kerstboom

Deze bladerdeeg kerstboom is perfect voor bij de borrel of voor bij een kerstbrunch. Tussen de krokante lagen bladerdeeg zit een zelfgemaakte tapenade. Heb je geen tijd (of zin) om de tapenade zelf te maken, dan kun je natuurlijk ook een gekochte tapenade of pesto gebruiken om deze kerstboom mee te vullen! Het recept voor de hartige bladerdeeg kerstboom vind je hier.

Hartige bladerdeeg kerstboom met tapenade

Tarte tatin met peer en blauwe kaas

Een tarte tatin is een taart die op zijn kop wordt gebakken en voor het serveren pas wordt omgekeerd. Meestal wordt deze Franse klassieker met appel gemaakt, maar je kunt er ook heel goed andere vruchten voor gebruiken. Deze versie is gemaakt met peer en heeft daarbij een extra smaakvol element. Omdat de tarte tatin met peer erg geschikt is als dessert, wordt hij na het bakken gegarneerd met wat stukjes blauwe kaas. De zoete en gekaramelliseerde peren gaan perfect samen met de smaakvolle blauwe kaas. Vind je de combinatie te spannend? Serveer de peren tarte tatin dan met een flinke klodder slagroom of met een bolletje ijs. Het recept vind je hier!

Tarte tatin met peer en blauwe kaas

Zoete bladerdeeg kerstboom

Nog een kerstboom in dit rijtje, maar in dit geval een zoete variant! Tussen de twee lagen bladerdeeg zit een zelfgemaakte cranberryjam. Om de kerstboom extra lekker te maken wordt ie na het bakken afgemaakt met witte chocolade en pistachenootjes. Check hier het recept voor deze zoete bladerdeeg kerstboom!

Zoete bladerdeeg kerstboom met cranberry’s

Mini-pies met stoofvlees

Deze hartige taartjes zijn gevuld met heerlijk stoofvlees. Ze zijn heerlijk als hoofdgerecht, met een salade er bij, of als warme lunch na een winterse boswandeling. Heb je restjes stoofvlees over van een (kerst)diner, dan kun je dat ook heel goed gebruiken voor deze mini-pies. Het recept voor deze kleine hartige taartjes met stoofvlees vind je hier!

Mini pies met Belgisch stoofvlees

Hartige bladerdeeghapjes

Deze bladerdeeghapjes zijn altijd een succes! Of het nu kerst is, Oud & Nieuw of gewoon een gezellige avond met een borrel; voordat je het door hebt is de schaal met bladerdeeghapjes leeg. Het recept vind je hier!

bladerdeeghapjes

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Tante Fanny

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)