Ingrediëntenlijst
  • Voor het pannenkoekenbeslag
  • 3 eieren
  • 500 ml melk
  • 250 gr bloem
  • ¼ tl zout
  • Verder nodig
  • boter, om in te bakken

Een goed pannenkoekenrecept is onmisbaar en met dit recept voor pannenkoeken is het altijd feest! Het liefst eet ik ze traditioneel met poedersuiker of stroop, maar ook met hazelnootpasta of jam smaken ze heerlijk. De pannenkoeken die ’s avonds overblijven zijn de ochtend erna perfect als ontbijt. Gewoon koud, of nog even kort verwarmd in de koekenpan of oven. Je kunt de pannenkoeken natuurlijk naturel bakken, maar het is ook heerlijk (een combinatie van) onderstaande ingrediënten mee te bakken. Wat is jouw favoriete pannenkoek?

  • appel
  • rozijnen
  • ananas
  • gember
  • ham (eerst kort aanbakken)
  • spek (eerst aanbakken)
  • salami (eerst kort aanbakken)
  • kaas (beetje beslag in de pan, plakken kaas erop, afdekken met nog wat beslag)

Voor een rijkere smaak kun je 75-100 gram van de bloem vervangen door boekweitmeel. En wil je luchtigere pannenkoeken? Voeg dan 1 tot 1 ½ theelepel bakpoeder toe aan het beslag. Met dit basisrecept voor pannenkoeken bak je 8 tot 14 pannenkoeken.

Bereiding: Pannenkoeken

Doe de eieren met de helft van de melk in een kom en klop deze los. Voeg de bloem en het zout toe en klop tot een homogene massa. Voeg de overige melk toe en mix tot een glad beslag zonder klontjes. Laat het beslag 30 minuten rusten.

Verwarm de koekenpan op het vuur en laat een klein klontje boter in de pan smelten. Giet wat beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig door de pan te kantelen. Laat de pannenkoek op midden- hoog vuur bakken tot de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek met behulp van een spatel om en bak ook de andere zijde. Serveer de pannenkoeken (lauw) warm of koud.

Foto: Harold Pereira

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Betsie 2019-05-18 12:18:35

Vaak maak ik een mengsel van tarwebloem, roggebloem, boekweitmeel, of ook wel volkoren meel, dan heb je langer minder snel weer trek.

Beantwoorden
BE
Rutger 2019-05-21 13:59:38

Het is inderdaad heerlijk om te variëren met meel- en bloemsoorten in je pannenkoekenbeslag.

Beantwoorden
J 2019-05-13 13:30:29

Beetje vanillesuiker door het beslag is héél erg lekker!

Beantwoorden
J