Alle basisrecepten
Quichedeeg zelf maken – stap-voor-stap recept
    • Makkelijk
    • 45 m
Paneermeel maken – fijn en grof
    • Makkelijk
    • 15 m
    • 1 u, 15 m
Zelf boter maken – recept
    • Makkelijk
    • 26 m
Sinaasappel banketbakkersroom – recept
    • Makkelijk
    • 25 m
Frambozen botercrème – recept
    • Gemiddeld
    • 25 m
Pure chocolade ganache als taartvulling
    • Makkelijk
    • 15 m
Chocolade-botercrème op basis van banketbakkersroom
    • Gemiddeld
    • 20 m
Zelf vla maken: vanillevla, karamelvla & chocoladevla
    • Makkelijk
    • 25 m
Botercrème op basis van Italiaanse meringue
    • Gemiddeld
    • 20 m
Zandkoekjes bakken – recept
    • Makkelijk
    • 1 u, 15 m
    • 18 m
Basisrecept voor wit brooddeeg
    • Gemiddeld
    • 2 u, 30 m
    • 30 m
Cake voor stapeltaart bakken – basisrecept
    • Makkelijk
    • 20 m
    • 30 m
Zelf chocoladesaus maken – recept
    • Makkelijk
    • 10 m
Zelf cranberryjam maken – recept
    • Makkelijk
    • 35 m
Zelf speculaaskruiden maken – recept
    • Makkelijk
    • 5 m
Cupcakes bakken – recept
    • Makkelijk
    • 15 m
    • 25 m
Karamelsaus – recept
    • Makkelijk
    • 20 m
Zelf vanillesaus maken – basisrecept
    • Gemiddeld
    • 15 m
Roomkaasglazuur – basisrecept
    • Makkelijk
    • 10 m
Lange vingers bakken – recept
    • Gemiddeld
    • 20 m
    • 16 m
Wafels bakken – basisrecept
    • Gemiddeld
    • 20 m
    • 5 m
Mokka-botercrème – recept
    • Makkelijk
    • 20 m
Chocoladeschaafsel maken
Lemon curd met een vleugje limoen – basisrecept
    • Gemiddeld
    • 25 m
Zelf karamel maken – stap voor stap
    • Gemiddeld
    • 10 m
Nazomerjam met frambozen, bessen & bramen
    • Makkelijk
    • 25 m
Banketbakkersroom met lavendel – recept
    • Gemiddeld
    • 25 m
Aardbeiensaus met vanille – recept
    • Makkelijk
    • 15 m
Trempeersiroop – basisrecept
    • Makkelijk
    • 10 m
Panna cotta – basisrecept
    • Makkelijk
    • 3 u, 15 m
Hangop – basisrecept
    • Makkelijk
    • 12 u
Zwitserse room – basisrecept
    • Gemiddeld
    • 15 m
Chocolade-banketbakkersroom – recept
    • Gemiddeld
    • 20 m
Botercrème op basis van banketbakkersroom – recept
    • Gemiddeld
    • 25 m
Sinaasappelcurd – recept
    • Gemiddeld
    • 25 m
How-to: bladerdeeg met margarine
    • Gemiddeld
    • 3 u
Karamelschotsen maken – recept
    • Gemiddeld
    • 30 m
Karamelslagroom maken – recept
    • Gemiddeld
    • 8 u
Zelf nougatine maken – recept
    • Gemiddeld
    • 25 m
Basisrecepten

Basis bakrecepten

Met een goed basisrecept kun je eindeloos nieuwe recepten bedenken. Zelf cupcakes bakken, een how-to voor biscuitbeslag of een basis cake bakken: je leert het allemaal aan de hand van mijn basis recepten. Met mijn basis bakrecepten maak je uiteraard nog veel meer lekkere baksels, zoals koekjes of soezen.

Zoete basis recepten

Maak een zelfgebakken cake of taart af met een zelfgemaakte botercrème of krokant Victoria beslag. Uiteraard mag ook zelfgemaakte banketbakkersroom niet ontbreken: ik heb verschillende recepten voor banketbakkersroom op een rij gezet. Een lekkere saus nodig voor over fruit, ijs of wafels? Ga dan aan de slag met een karamelsaus of frambozensaus.

Eindeloos variëren met een goede basis

Heb je een goed basisrecept onder de knie? Dan kan je eindeloos variëren door ingrediënten toe te voegen, een andere vulling te maken of andere saus te gebruiken. Zo zet je altijd de lekkerste cakes, taarten en andere baksels op tafel.