- Voor de hangop
- 1 liter volle yoghurt
- of
- 2 liter karnemelk
Hangop is heel makkelijk zelf te maken en is heerlijk als dessert. Waar hangop zijn naam aan heeft te danken is na het lezen van dit recept duidelijk, je hangt yoghurt of karnemelk op in een natte doek om deze uit te laten lekken. Na een nachtje wachten heb je een heerlijke volle hangop. De hangop kun je op smaak brengen met bijvoorbeeld suiker, honing, vanillesuiker of kaneel. Serveer de hangop met vers fruit, gekarameliseerde appel, knapperige kruimels of met bijvoorbeeld een vruchtencompote. Met dit hangop recept kun je dus eindeloos variëren! En wil je een luchtigere hangop? Meng er dan wat opgeklopte slagroom door! Dat is ook erg lekker!
Bereiding : Hangop
Leg een grote zeef op een kom. Maak een theedoek of kaasdoek nat en wring deze uit. Leg de doek in de zeef en giet de yoghurt of karnemelk daarop. Zet alles een nacht in de koelkast om uit te laten lekken.
Schep de volgende dag de hangop uit de theedoek en bewaar deze tot gebruik in een afgesloten bakje.
Foto’s: Erik Spronk







