Botercrème wordt veel gebruikt om taarten of gebakjes mee af te werken en te vullen. Met dit basisrecept maak je een Italiaanse meringue botercrème. Doordat je als basis een Italiaanse meringue gebruikt wordt de botercrème luchtiger en lichter dan de crème op basis van banketbakkersroom. In plaats van Italiaanse meringue kun je hem trouwens ook op basis van Zwitserse meringue maken, die is iets minder bewerkelijk dan dit recept. Het recept daarvoor zal ik binnenkort online zetten.

De crème kun je op smaak brengen met bijvoorbeeld vanille(extract), fruitpuree, gesmolten chocolade of mokka-extract. Meer tips daarvoor lees je binnenkort! Dit recept kun je onder andere gebruiken om deze cupcakes mee op te spuiten, om deze hazelnootschuimtaart mee te maken of voor deze drip cake.

Botercrème op basis van Italiaanse meringue
Ingrediëntenlijst
Broodbakbol banner desktop

Luchtige botercrème recept

Maak de Italiaanse meringue en klop deze tot hij op kamertemperatuur is. Voeg de boter eetlepel voor eetlepel toe en zorg dat de boter goed opgenomen is voor je de volgende lepel toevoegt.

Als de Italiaanse meringue nog te warm is wanneer je de boter toevoegt, wordt de crème te vloeibaar. Zet hem dan in de koelkast en klop deze na 15 minuten verder op.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (48)
Sandra 2018-02-02 22:10:14

Hoi Rutger,

Zou je deze botercreme ook in kunnen vriezen?
Groetjes Sandra

Beantwoorden
SA
Rutger 2018-02-05 08:48:30

Dat kan prima!

Beantwoorden
Gerda 2018-02-03 09:03:00

Even een vraagje, voor hoeveel cupcakes is dit recept?
Groetjes, Gerda

Beantwoorden
GE
Rutger 2018-02-05 08:48:11

Dat heb ik nooit geteld, maar volgens mij kun je er zeker 20 mee maken.

Beantwoorden
Henk Stuit 2018-02-09 16:37:16

Even een reactie op je recept voor kruidkoek uit je bakbijbel !
Ik heb gemerkt bij gebruik van 1 tl. Bakring Soda
I.p.v. bakpoeder de koek beter rijst en luchtiger wordt en daardoor nog smakelijker!
P.S. Je bakbijbel is een topper !!!

Beantwoorden
HE
Rutger 2018-02-11 17:39:07

Wat een goede tip! En dankjewel!

Beantwoorden
Claudia 2018-05-07 07:08:55

Hallo Rutger,

Zou ik dit ook kunnen maken met Eiwitpoeder en is dan de werkwijze het zelfde?
Ik hoor her graag.
Groetjes Claudia

Beantwoorden
CL
Rutger 2018-05-07 11:54:08

Ik denk dat dat wel kan, maar durf het iet met zekerheid te zeggen.

Beantwoorden
Mariska 2018-06-23 21:32:04

Hoi Rutger, Ik heb een probleem dat zich iedere keer voor doet wanneer ik de botercreme maak. Alle stappen volg ik exact en als de creme klaar is is het goed. Wanneer ik de creme in de koeling bewaar en het vervolgens wil gebruiken schiet het in de schift moet ik de kom iets opwarmen om hem weer glad te krijgen. Als ik de taart bestrijk met de creme schift het weer. Ik weet gewoon niet wat ik fout doe heb jij nog tips. Overigens heb ik american botercreme geprobeerd maar de structuur daarvan vind ik zeer onaangenaam alsof je barzoet zand zit te eten.
Gr Maris

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-06-28 18:13:02

Hoi! Gebruik je dit recept voor de botercrème? Of een ander recept? Het klopt dat het uit de koelkast kan gaan schiften als je het doorklopt. Verwarmen lost het probleem dan op. Maar hoe het komt dat het gaat schiften als het op de taart zit, dat vind ik lastig om te zeggen. Wellicht kloppen de verhoudingen van jouw recept niet helemaal.

Beantwoorden
Marianne Poll 2018-10-26 15:32:14

Hallo!
Kun je mij misschien vertellen hoe lang deze botercrème op basis van Italiaanse meringue houdbaar is in de koelkast?

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-10-28 23:33:37

Als je de crème langer dan 3-4 dagen wilt bewaren zou ik hem voor de zekerheid invriezen.

Beantwoorden
Els 2019-01-28 22:10:57

Hoi Rutger!
Voor een bruidstaart twijfel ik tussen italiaans schuim en italiaans schuim botercreme om hem mee af te smeren. Ik weet van het schuim, dat je het eigenlijk niet in de koelkast kan bewaren. De taart moet ik wel de dag van te voren af hebben, aangezien ik al 's ochtends richting bruiloft moet... Kan ik hem met botercreme obv italiaans schuim wel voorbereiden of ook niet? Of zou het met het schuim zelf ook wel gewoon moeten kunnen?
Groetjes Els

Beantwoorden
EL
Rutger 2019-02-03 09:50:21

Hoi Els. Een taart met schuim afgemaakt zou ik ook in de koelkast bewaren. Mijn voorkeur zou zijn botercrème op basis van meringue, dat werkt het beste.

Beantwoorden
Mayke 2019-02-04 14:39:50

Hoi Rutger, kan ik bij de Italiaanse merengue botercreme gesmolten pure chocolade voegen om er chocolade botercreme van te maken? Of voldoet cacao poeder? Kan het niet vinden op je site! Ik hoor het graag!

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-02-11 10:45:05

Hoi. Ik zou voor gesmolten chocolade gaan, dat geeft een lekkere smaak. De exacte verhoudingen heb ik (nog) niet.

Beantwoorden
Anouk 2019-06-13 13:04:30

Hoi rutger,
Ik wil deze crème graag gebruiken om de verjaardagstaart van mijn zoontje mee te besmeren en vullen. Hij wordt 2, ik vraag me af of dat ok is voor deze jonge leeftijd, met de rauwe eieren basis? Groetjes Anouk

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-06-17 14:44:21

Hoi! In principe worden de eiwitten gegaard door de kokende suikersiroop, waardoor er minder risico is. Als je het niet vertrouwd kun je altijd gepasteuriseerd eiwit gebruiken, dat vind je tegenwoordig ook in de grotere supermarkten.

Beantwoorden
Robin 2019-08-05 09:47:38

Hoi Rutger!
Ik ga een regenboogtaart afsmeren met de botercreme en moet deze gaan verdelen in 7 porties om vervolgens elke portie een andere kleur te geven met kleurstof. Nu vraag ik me af bij welke stap ik het beste de kleurstof kan toevoegen? Ik gebruik pasta kleurstof.

Beantwoorden
RO
Rutger 2019-08-05 14:05:10

Je kunt de crème prima eerst helemaal maken en dan aan het eind in porties verdelen en kleuren. Dat lijkt mij het makkelijkst.

Beantwoorden
lies 2019-09-11 17:20:36

hai Rutger, ik zoek een recept voor botercrème die als toef op een cupcake stevig blijft buiten de koelkast gedurende een uur of 6 (op kamertemperatuur). Is deze botercreme daar geschikt voor of zou je een andere aanbevelen?
Dankjewel alvast voor het meedenken:)

Beantwoorden
LI
Rutger 2019-09-15 10:17:22

Dat is een lastige, boter is op kamertemperatuur altijd zachter, zo ook in deze crème. De toef blijft wel z'n model behouden, maar is niet super stevig.

Beantwoorden
Evelien 2019-10-18 18:46:40

Hoi Rutger,
Zou ik van deze creme , salted caramel creme kunnen maken ? Of is het dan niet stevig genoeg om een taart op te spuiten?

Beantwoorden
EV
Rutger 2019-10-21 13:00:11

Jazeker. Ik zou dan smeuige karamel er door mengen: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/recept-smeuige-karamel/

Beantwoorden
Julienne vd Togt 2020-02-06 18:19:27

Hallo Rutger,
Ik wil een ‘bruidstaart’ afsmeren met Italiaanse botercreme met witte chocolade. Hoeveel gesmolten witte chocola moet ik toevoegen of moet ik een deel van de boter vervangen, omdat het anders te vet wordt? Voeg ik de chocola toe na de boter?
Hartelijk dank,
Julienne vd Togt

Beantwoorden
JU
Rutger 2020-02-11 12:53:02

Hoi. Daar heb ik (nog) geen recept van, dus kan ik je niet zeggen. Bedenk wel dat witte chocolade een moeilijk smaak is om aan een taart of vulling te geven en ook erg zoet. Kijk dus uit dat de crème niet te zoet wordt.

Beantwoorden
Lexi 2020-05-13 16:12:29

Hoi Rutger,

Kan ik dit recept of de zwitserse room ook gebruiken voor kasteeltjes ipv de botercreme op basis van banketbakkersroom

Beantwoorden
LE
Rutger 2020-05-20 11:37:24

Zeker! Ik zou dan voor dit recept gaan, Zwitserse room is iets minder stevig en daardoor minder handig als vulling voor kasteeltjes.

Beantwoorden
Eefje 2020-07-01 21:11:54

Als ik aan de creme citroen wil toevoegen, kan ik dan beter lemon curd beetje bij beetje toevoegen of citroen sap / schil?

Beantwoorden
EE
Rutger 2020-07-06 16:46:33

Beide kan!

Beantwoorden
Rachel 2020-08-16 22:46:34

Hoe maak ik champagne botercreme met dit recept?

Beantwoorden
RA
Rutger 2020-08-17 09:00:01

Het lekkerste is om de botercrème op smaak te brengen met Marc de champagne. Meer daarover lees je in dit artikel: https://rutgerbakt.nl/friandise-recepten/truffels/champagne-truffels-maken/

Beantwoorden
G 2020-08-23 17:40:15

hallo goeiedag, vraagje hoor hoe lang kan je een swiss botercreme (op een cupcake) buiten laten?

Beantwoorden
G
Rutger 2020-08-24 09:00:05

Bedoel je buiten de koelkast? Niet heel lang. Zowel de boter als Zwitsere meringue zijn koelkastproducten, dus de cupcakes zo lang mogelijk in de koelkast houden en een half uur voor het serveren uit de koelkast halen.

Beantwoorden
Annet 2020-11-19 10:28:15

Hoe lang kun je deze botercreme bewaren inde koelkast.

Beantwoorden
AN
Rutger 2020-11-22 09:53:06

Zo'n 3-4 dagen, in de vriezer kun je het langer bewaren.

Beantwoorden
Nettie 2021-01-18 22:06:40

Welke boter is het meest geschikt voor dit recept? Roomboter?

Beantwoorden
NE
Rutger 2021-01-25 09:11:19

Ja, dat is het allerlekkerst. Ongezouten roomboter.

Beantwoorden
Ann 2021-02-15 00:39:24

Hoi kan je ook gezouten roomboter gebruiken ?

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-02-15 13:37:07

Dat wordt niet zo lekker, echt te zout voor deze crème.

Beantwoorden
Elke 2022-04-03 12:17:47

Zeker met gezouten roomboter maken! Doe ik sws Rutger met jouw recept. Geeft echt wel balans. Doe zelf nog snuif extra. Is wel een massa suiker dus kan best wat zout verdragen als tegenhanger.

Beantwoorden
EL
Sandra 2021-03-07 08:25:21

Hoi Rutger,
Is deze crème te vergelijken met "boter crème op basis van pate a bombe"? En kun je ook chocolade en fruitpuree beide toevoegen aan de crème? En dan ongeveer 50/50? 125 a 150 gram chocolade en 125 a 150 gram fruit?
Ik ben helemaal weg van choco en fruit combinaties, maar vind het soms nog lastig om dan de juiste verhoudingen te vinden voor crèmes. En moet ergens mee beginnen en natuurlijk uitproberen. :)
Groetjes,
Sandra

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-03-08 10:15:39

Hoi! De crème is inderdaad daarmee te vergelijken. Alleen worden er dan hele eieren of enkel eidooiers gebruikt. Beide toevoegen aan de crème is en kwestie van experimenteren, zowel qua smaak als textuur. Daar kan ik je helaas niet bij helpen.

Beantwoorden
Saskia 2021-05-05 08:59:23

Hoi Rutger,
Kan je in plaats van 300 g boter ook 300 g banketbakkersroom gebruiken?
Dus Italiaanse meringue mengen met banketbakkersroom? Zodat het minder vet wordt.
En zo ja, is dat dan ook goed in te vriezen?
Groetjes,
Saskia

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-05-10 08:17:42

Hoi. Dat levert een totaal ander iets op. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het gaat geen botercrème worden in elk geval.

Beantwoorden
Lie 2021-05-18 22:50:52

Hoi, ik maakte deze volgens het recept maar als ik die dag nadien wou gebruiken was hij erg hard. Ik heb geprobeerd hem terug los te kloppen maar hij schifte. Tips? Want eerder maakte ik hem en na een uurtje in de frigo gebruikte ik hem en was hij super.

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-05-31 11:14:17

Na een dag koelkast is het erg lastig om de crème op te kloppen, deze moet dan eerst weer helemaal op kamertemperatuur komen. Het fijnst is het om de crème gelijk na het maken te verwerken.

Beantwoorden
Sandra 2021-06-02 11:17:50

Hoi Rutger,
Hoeveel fruitpuree kun je toevoegen, zonder dat deze botercreme te slap word?
Groetjes Sandra

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-06-06 13:20:13

Daar heb ik geen exact getal voor, kwestie van uitproberen. Per soort fruit verschilt het ook, ook afhankelijk van hoeveel suiker erdoor zit.

Beantwoorden
Tara 2021-06-24 22:19:10

Hoi Rutger,

Kan ik deze ook gebruiken om mijn taart mee af te smeren en dan te bekleden met fondant?

Beantwoorden
TA
Rutger 2021-06-27 12:45:26

Zeker! Heel goed!

Beantwoorden
Heleen 2021-07-04 15:23:07

Hoi Rutger,
Als ik geen suikerthermometer heb, zou het ook kunnen met een vleesthermometer?
En zouden de eiwitten te vervangen zijn door aquafaba als vegan alternatief?
Dank alvast!

Beantwoorden
HE
Rutger 2021-07-06 08:48:42

Als het bereik van de thermometer groot genoeg is, dan kan dat prima. Volgens mij moet het ook met aqua faba kunnen, maar ik heb het nog nooit geprobeerd. Uiteraard moet je dan ook wel de boter vervangen door iets anders.

Beantwoorden
Ellen 2021-07-24 13:12:25

hoi,

zou het lukken om onder de crème oreo kruimels te mengen?
alvast bedankt

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-07-28 09:00:38

Dat kan zeker! Is heerlijk!

Beantwoorden
Wendy Koekoek 2021-09-11 08:55:37

Hallo,

Als ik citroensap toevoeg, moet ik dat dan al bij de suiker doen? Deels ter vervanging van het water? Of kan dit van het einde.
Als ik lemon curd gebruik kan ik dan de botercreme nog wel kleuren (oud roze)?

Groetjes Wendy

Beantwoorden
WE
Rutger 2021-09-13 07:45:24

Hoi. Je kunt prima wat extra citroensap toevoegen, dat hoeft dan niet in plaats van het water. En extra suiker is denk ik niet nodig, maar je kunt altijd proeven of je het nodig vindt. Na toevoeging van de curd kun je de crème nog gewoon kleuren.

Beantwoorden
Bibi 2021-09-22 14:46:18

Wat voor boter

Beantwoorden
BI
Rutger 2021-09-26 21:33:16

Boter is boter, dus geen margarine of gezouten boter, maar gewoon (room)boter

Beantwoorden
Wilma 2021-11-04 09:22:20

De crème was prima gelukt maar hij droogt een beetje gelig op kan ik er iets aan doen dat hij mooi wit blijft

Beantwoorden
WI
Rutger 2021-11-10 08:26:36

Echt spierwit krijg je 'm nooit, zonder witte kleurstof te gebruiken, want boter zelf is ook niet wit natuurlijk.

Beantwoorden
Angelique 2022-01-25 17:50:56

Als ik de botercremé heb gemaakt, hoelang is hij dan houdbaar? Ik gebruik gepasteuriseerd eiwit, die is 4 dagen houdbaar na openen staat er op de verpakking. Is dit ook de houdbaarheid van de crème dan?

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-01-31 19:50:11

Zelf houd ik meestal 3-4 dagen aan. Je kunt de crème ook invriezen.

Beantwoorden
Nienke 2022-02-03 11:59:45

Helaas werd de crème ineens schilferig, ik las dat ik waarschijnlijk dan de eiwitten kapot geklopt had klopt dat? Het ging bij het laatste beetje boter mis, ineens veranderde de structuur. Kan ik ook wat minder boter er in doen? Gelukkig smaakt het verder prima.

Beantwoorden
NI
Rutger 2022-02-07 18:44:34

Het schiften komt in dit geval door een temperatuurverschil en is echt prima te verhelpen: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/botercreme-is-geschift-of-te-slap-bakhulp/

Beantwoorden
Iris 2022-02-06 15:18:39

Ik had precies hetzelfde! Na het laatste beetje boter begon het mengsel licht te schiften. Tot die tijd leek het echt prima. De boter was op kamertemperatuur en zacht. De Italiaanse meringue was op kamertemperatuur (gemeten met thermometer).
Na verloop van tijd een aantal keren doorroeren mocht niet baten. Het was uiteindelijk volledig geschift.
Het enige wat ik me afvroeg is of eventuele scheve verhoudingen zoiets kunnen veroorzaken. De suikersiroop koelt af als je langzaam schenkt, en deze moet langs de koudere bovenkant van de steelpan. Daardoor ben ik wel wat verloren. Of is er een andere logische verklaring?

Beantwoorden
IR
Rutger 2022-02-07 18:18:46

Schiften komt in dit geval door een temperatuurverschil. Maar het is echt heel simpel op te lossen: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/botercreme-is-geschift-of-te-slap-bakhulp/

Beantwoorden
Cindy Boots 2022-02-05 11:51:26

Wat zijn de afmetingen die ik moet gebruiken

Beantwoorden
CI
Rutger 2022-02-07 18:28:55

Welke afmetingen bedoel je precies?

Beantwoorden
Judith 2022-02-13 17:08:10

Beste Rutger,

Ik ben grote fan van jouw Italiaanse Merengue botercreme. Nu vraag ik mij af hoeveel gesmolten witte chocolade ik moet toevoegen om witte chocolade botercreme ervan te maken: wat zijn de juiste verhoudingen?

Alvast dank voor je hulp!

Beantwoorden
JU
Rutger 2022-02-15 08:14:58

Hi. Daar heb ik zelf nog geen ervaring mee. Je kunt het zelf uitproberen. De kans bestaat wel dat de crème erg zoet wordt, omdat zowel witte chocolade als deze botercrème behoorlijk zoet zijn. Zelf gebruik ik liever dit recept: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/

Beantwoorden
Annemijn Dijkstra 2022-02-14 18:46:58

Ik heb deze botercreme gemaakt maar had maar net genoeg om een taart van 18 cm hiermee af te smeren (niet gevuld met de botercreme). Hoe kan dit? En hoe lang kan ik een taart met deze meringue in de koelkast bewaren?

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-02-15 08:07:59

Het klinkt alsof het dan wel een heel dikke laag was. In de koelkast kun je deze taart 3-4 dagen bewaren.

Beantwoorden
T 2022-03-16 21:57:59

Hoi Rutger! Ik twijfel tussen deze botercreme met chocolade toegevoegd en de chocolade botercreme op basis van banketbakkersroom. Welke zou jij aanraden om een taart mee af te smeren? Als ik dit recept gebruik moet ik dan gewoon gesmolten chocolade toevoegen op het einde of verder nog iets? En hoeveel gram dan?

Beantwoorden
T
Rutger 2022-03-20 12:52:49

Hi. Met deze crème en chocolade heb ik zelf nog geen ervaring. Ik zou de versie op basis van banketbakkersroom gebruiken.

Beantwoorden
Lila 2022-03-25 12:20:26

Hi Rutger,
Als ik kleurstof wil toevoegen aan deze botercrème, kan ik dan het beste gel of poeder gebruiken?
Alvast bedankt voor je reactie!

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-03-28 11:05:55

Hi! Ik zou dan voor gel gaan.

Beantwoorden
Jamie 2022-04-06 10:31:01

Hoi Rutger,

Ik lees dat jouw Zwitserse Meringue minder bewerkelijk is.
Ik kan het recept alleen nog niet vinden klopt dat ?

Beantwoorden
JA
Rutger 2022-04-10 11:03:26

Hoi. Dat klopt. Die staat (nog) niet op mijn site.

Beantwoorden
Elize 2022-05-05 18:18:51

Kun je deze versie ook invriezen?

Beantwoorden
EL
Rutger 2022-05-08 19:30:57

Dat kan prima.

Beantwoorden
Chris 2022-07-06 20:31:34

Ik heb per ongeluk gezouten boter gebruikt,
kan ik nu de botercreme nog gebruiken? Kan ik ev. iets toevoegen?
of is het voor de vuilbak!!!

Beantwoorden
CH
Rutger 2022-07-11 08:13:02

Dat wordt wel lastig, ik zou opnieuw beginnen.

Beantwoorden
Nicole 2022-07-13 14:25:57

Beste Rutger,
Hoe kan ik dit recept aanpassen waardoor de crème minder smaakt?

Beantwoorden
NI
Rutger 2022-07-16 21:06:23

Wat bedoel je precies met minder?

Beantwoorden
Lieske 2022-07-25 11:47:20

In amerikaanse recepten wordt vaak (deels) shortening of een andere lactosevrije variant gebruikt voor botercreme. Kun je een lactosevrije ‘boter’ adviseren waarmee je (een deel van) de boter kunt vervangen? Ik denk zelf aan 30% lactosevrij en de rest boter.
Ik denk dat de reactie van Nicole hieronder ook hiermee te maken heeft.

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-07-25 15:21:17

Hi. Ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar je kunt er zelf altijd mee experimenteren.

Beantwoorden
Emma 2022-07-26 17:36:49

Ik heb dit gemaakt en het is heel goed gelukt, dankjewel voor het recept. Alleen vind ik het veel te zoet. Staat in de vriezer om een keer te verwerken in een taart. Misschien valt het enorme zoete weg als ik het dan combineer met rood fruit bijv? Volgende keer probeer ik het in ieder geval met minder suiker. Wat is nu eigenlijk het verschil in structuur en smaak van de Italiaanse en de Zwitserse methode?

Beantwoorden
EM
Rutger 2022-08-01 10:39:38

Hi. Let er op dat je wel een bepaalde hoeveelheid suikersiroop nodig hebt om de eiwitten goed te garen en te zorgen dat het schuim stevig wordt. Deze crème is iets luchtiger dan de Zwitserse variant.

Beantwoorden
Annelies 2022-08-05 11:50:13

Kan je ook in 1keer een dubbele portie maken? Of is het verstandiger om dit in toch in 2x te doen?

Alvast bedankt.

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-08-08 13:38:52

Dat kan prima.

Beantwoorden
Liesbeth Fabel 2022-08-07 09:16:13

Ik heb waarschijnlijk iets verkeerd gedaan want het is geschift. Kan ik dit nog herstellen? Of is het voor de vuilbak?

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-08-08 13:33:49

Dat is zeker nog te verhelpen. Alles daarover lees je hier: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/botercreme-is-geschift-of-te-slap-bakhulp/

Beantwoorden
Sharon 2022-08-08 15:41:53

Hallo,

Als je de crème invriesd hoe lang van te voren moet het uit de vriezer en moet ik het dan nog een keer opkloppen?

Groet Sharon

Beantwoorden
SH
Rutger 2022-08-18 13:49:25

Haal het zeker een dag van tevoren uit de vriezer en zet het in de koelkast. 1-2 uur voordat je het gaat verwerken op kamertemperatuur laten komen, kort loskloppen en eventueel wat bijverwarmen met een haarfohn.

Beantwoorden
Jay 2022-08-24 15:35:36

Hallo,

Voor hoeveel gram gesmolten pure chocola moet je in de recept doen

Groetjes ,

Beantwoorden
JA
Rutger 2022-09-14 20:42:20

Ik zou 200-300 gram aanhouden voor een volle chocolade-botercrème.

Beantwoorden
Idelette 2022-09-12 19:23:32

Hoegroote taart kan je met 1 portie vullen en besmeren

Beantwoorden
ID
Rutger 2022-09-14 19:22:49

Exact kan ik dat niet zeggen, dat hangt ook af van hoe dik je de taart vult en afsmeert. Maar een taartje van 20-22 cm kan prima met dit recept.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.