- Voor de aardbeiensaus
- 500 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
- 150 gr geleisuiker
- ¼ citroen, sap
- ½ vanillestokje
Als je deze zelfgemaakte aardbeiensaus eenmaal geproefd hebt wil je geen andere meer. En deze dessertsaus van aardbeien is super simpel om te maken! Serveer je zelfgemaakte aardbeiensaus bij deze Oud-Hollandse kermiswafels, met zelfgemaakt vanille-ijs, over de yoghurt of hangop, op je pannenkoek of als topping van een cheesecake. Of maak een vlaflip met yoghurt, vla en deze aardbeiensaus! Echt super lekker! De vanille kun je achterwege laten, maar zelf vind ik het een fijne toevoeging in deze saus. In plaats van aardbeien kun je ook (een combinatie van) ander zacht zomerfruit gebruiken, zoals frambozen, bramen, kersen of blauwe bessen.
Bereiding: Aardbeiensaus met vanille
Doe de aardbeien, geleisuiker en het citroensap in een pan. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met het vanillestokje ook in de pan. Breng alles aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Eventueel kun je de stukjes aardbei nog iets kleiner maken met een pureestamper.
Verwijder het vanillestokje en giet de saus in een gesteriliseerde pot of fles. Laat hem afkoelen en bewaar de saus in de koelkast.
Foto: Erik Spronk



