Met dit recept maak je makkelijk en snel een heerlijke frambozentiramisu. Deze snelle tiramisu heb je binnen een kwartier gemaakt en kun je ook gelijk serveren. Super easy! De frambozen geven dit dessert een lekkere frisse en zomerse twist, waardoor het perfect is voor bijvoorbeeld na een BBQ.

Snelle frambozen tiramisu

Het recept is voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze snelle tiramisu ook eerder op de dag maken, zoals een gewone tiramisu. Maak hem in dat geval in een vierkante schaal van ongeveer 16 bij 16 centimeter. Wil je nog meer tiramisu-inspiratie? Check dan ook eens mijn aardbeientiramisu en deze tiramisu met frambozen en witte chocolade.

Ingrediëntenlijst
  • Voor de tiramisu
  • 200 ml slagroom
  • 60 gr poedersuiker
  • 200 gr mascarpone
  • 125 gr frambozenjam
  • 24 lange vingers, zelfgebakken of gekocht
  • 125 ml sinaasappelsap
  • scheutje sinaasappellikeur om limoncello, optioneel
  • Verder nodig
  • verse frambozen, om te garneren
  • geschaafde witte chocolade, om te garneren (maak dit door met een kaasschaaf over de zijkant van een reep witte chocolade heen te schaven)
kinderbakboek banner mob

Snelle frambozen tiramisu

Klop de slagroom met de poedersuiker op tot zachte pieken. Klop de mascarpone erdoor en voeg tot slot de frambozenjam toe. Klop deze nog kort door het mengsel.

Meng de sinaasappelsap met de likeur als je die gebruikt. Doop de helft van de lange vingers één voor één in het sinaasappelsap en laat ze daar een paar seconden in liggen, zodat ze wat zacht worden. Verdeel de geweekte lange vingers over 4 (dessert)bordjes. Schep op de lange vingers wat van het mascarponemengsel en strijk dit glad. Doop de overige lange vingers op dezelfde manier in het sap en bedek de mascarpone daarmee. Eindig met de rest van het mascarponemengsel en garneer de snelle tiramisu met de verse frambozen en de geschaafde witte chocolade.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.