Wat is er lekkerder dan aardbeien met slagroom? Slagroomtaart met aardbeien! In deze slagroomtaart zijn heel veel aardbeien verwerkt, wat de taart waanzinnig lekker maakt.

Slagroomtaart met aardbeien

Je kunt er voor kiezen om het biscuit van de slagroomtaart te besprenkelen met een trempeersiroop voor extra smaak en smeuïgheid. Maak die dan met bijvoorbeeld limoncello, kirsch of sinaasappellikeur, die gaan allemaal erg goed samen met de aardbeien. Je kunt de trempeersiroop ook achterwege laten; de slagroom en grote hoeveelheid verse aardbeien geven de taart veel smaak en zorgen ervoor dat de taart alles behalve droog is.

Victoria beslag
Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • ½ recept victoriabeslag (of gebruik geroosterd amandelschaafsel)
  • 25 gr pistachenootjes, grof gehakt
Makkelijke bakboek banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Slagroomtaart met aardbeien recept

Bak de biscuittaart een dag van tevoren volgens dit recept. Na een dag is de bodem beter te snijden en kruimelt het minder. Snijd het biscuit twee keer doormidden, zodat je drie lagen hebt.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes van een halve centimeter dik. Bewaar de mooie plakjes uit het midden voor bovenop. De zijkanten kunnen straks in de taart als vulling.

Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf op. Check dit artikel voor tips over het goed opkloppen van slagroom.

Leg de onderste plak biscuit op een schaal en strijk daar de aardbeienjam op. Verdeel daar wat slagroom over en bedek dit met de (minder mooie) plakjes aardbei. Plaats hier de tweede biscuitlaag op en besprenkel deze naar wens met wat trempeersiroop. Verdeel ook hier een laag slagroom en plakjes aardbeien over. Dek af met de laatste biscuitplak en smeer de hele taart af met de overige slagroom. Druk het victoria beslag tegen de zijkant van de taart. Garneer de bovenkant van de slagroomtaart met de mooie plakjes aardbei. Doe dit van buiten naar binnen. Strooi tot slot de gehakte pistachenootjes over de slagroomtaart met aardbeien.

Slagroomtaart met aardbeien

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (11)
Pascale 2018-06-25 22:05:19

Wat ziet deze taart er toch ook weer superlekker uit! :-p

Beantwoorden
PA
Marjan 2018-08-27 12:04:43

De aardbeien waren na een halve dag ingedroogd. Hoe kan ik voorkomen dat ze lelijk worden?

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-09-16 13:42:42

Je kunt ze bestrijken met wat afdekgelei, zo doet de bakker dat ook. Het recept daarvoor vind je hier: https://www.rutgerbakt.nl/basisrecept-afdekgelei/

Beantwoorden
Jean 2018-10-07 15:22:21

Het zijn pistache nootjes geen pecan

Beantwoorden
JE
Rutger 2018-10-07 17:38:43

Dank voor je oplettendheid! In de lopende tekst stond dat inderdaad verkeerd. Ik heb het aangepast.

Beantwoorden
Caroline 2020-06-28 21:27:19

Hij is echt heerlijk. Niet te zoet en fruitig genoeg.

Beantwoorden
CA
Anneke 2020-07-18 13:07:12

Kan ik de taart een dag van te voren maken? Of blijft de taart dan niet mooi?

Beantwoorden
AN
Rutger 2020-07-20 10:32:45

Een dag van tevoren kan prima. Ik zou dan wel slagroomversteviger gebruiken voor de slagroom.

Beantwoorden
Matthijs 2021-05-24 11:47:05

Een erg goed recept. Ik heb het nu een aantal keer gemaakt. Het blijft lekker. En een feest om te presenteren. Gisteren heb ik door de slagroom fijngesneden verse munt gedaan. Voor mij een blijvertje.

Beantwoorden
MA
Bols Annie 2021-08-15 08:39:10

Superlekkere taart!!
Heb ze al twee keer gemaakt en getempereerd mer kirsch is zeer in de smaak gevallen. Bedankt voor dit recept
Vraagje
Zou ze ook lekker zijn met chocolade biscuit. Wat denk je?
Groetjes en bedankt voor uw recepten Annie
Victoriabeslag is top

Beantwoorden
BO
Rutger 2021-08-16 14:42:29

Dat lijkt mij ook zeker lekker!

Beantwoorden
Nancy 2022-04-08 20:04:17

Ik ben een beginnende thuisbakker.
Hoe hoog moet de biscuit zijn als die uit de oven komt. Ik heb het idee dat die van mij wat laag blijft.

Beantwoorden
NA
Rutger 2022-04-10 10:09:29

Het biscuit is na het bakken zo'n 5-6 centimeter hoog.

Beantwoorden
Sonja Rijhnen 2022-04-19 00:34:27

Beste Rutger, vandaag heb de aardbeien slagroomtaart gemaakt en wat was het heerlijk. Heel veel complimenten gekregen van mijn familie. Ik had er een foto van willen sturen maar dat kon helaas niet.Heel fijn de tips van de victoriabeslag en de slagroom die er tussen stonden. Bedankt Rutger het super leuk om de taart te maken.

Beantwoorden
SO
Rutger 2022-04-21 09:41:19

Heel leuk om te lezen! Thanks voor je berichtje!

Beantwoorden
Mascha 2022-06-12 22:03:52

Heerlijke balans v zoet en fris! De smaken apart waren al zo goed dat ik er maar meteen 2 gemaakt heb. O.a Wetend dat ie snel op zou zijn…praktisch altijd iedereens’ eerste keus. Was goede beslissing haha….

Beantwoorden
MA
Freya 2022-10-06 12:27:52

Hoi! Deze taart wil ik voor de verjaardag van mijn dochter maken. Voor hoeveel personen is dit ongeveer? Dan weet ik hoeveel ik er moet maken 😝🤷🏼‍♀️🥳

Thanks!

Beantwoorden
FR
Rutger 2022-10-11 08:23:00

Hoi! Voor 10-12 personen

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.