Het recept voor deze smeuïge chocoladetaart is heel simpel, waardoor hij makkelijk en snel te bakken is. Perfect voor chocoholics! Als je van chocola houdt, dan moet je deze chocoladetaart echt een keer maken!

Chocolade taart recepten

De bereiding is erg makkelijk en het resultaat is overheerlijk (en best machtig!). De binnenkant van de taart blijft heerlijk fudgey en smeuïg, doordat de chocoladetaart niet helemaal door en door gebakken is. Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs en wat verse frambozen en je hebt een heel fijn dessert!

Smeuiige chocoladetaart
Ingrediëntenlijst
  • Voor de taart
  • 325 gr pure chocolade
  • 250 gr boter
  • 160 gr suiker
  • 5 eieren
  • ¼ tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 80 gr bloem
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • cacaopoeder, om te bestrooien
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Smeuïge chocoladetaart recept

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van een ronde (spring)vorm van 24 centimeter doorsnede met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.

Doe de chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom en smelt deze au-bain-marie. Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract tot deze goed gemengd zijn. Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed. Spatel als laatste de bloem door het beslag.

Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten. De taart zal nog niet helemaal gaar lijken, maak je geen zorgen. Tijdens het afkoelen zal de taart opstijven, waardoor vooral het midden lekker smeuïg wordt.

Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi hem voor het serveren licht met cacaopoeder. Deze smeuïge chocoladetaart smaakt super lekker met een bolletje vanille-ijs en verse frambozen.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (95)
EminasLifestyle 2016-03-01 09:13:45

Het ziet er heerlijk uit, ga ik zeker onthouden. Chocolade is altijd goed!

Beantwoorden
EM
Kim 2016-11-20 09:32:35

Hoi Rutger, ik heb de taart inmiddels drie keer gemaakt. Zelf bak ik de taart op 150 graden ongeveer 26 minuten, met een hete luchtoven is een wat lagere temperatuur beter, anders is hij niet zo lekker fudge achtig. Maar dan spreek ik vanuit mijn eigen ervaring. Het blijft toch altijd even uitproberen ;-) Mijn collega's en familie zijn enorme fans! Het is oprecht de beste chocoladetaart ooit, en zeer gemakkelijk te maken! Bedankt voor het delen van je recept. Hoop dat je ooit nog een speciale kersttaart op je blog met ons wilt delen... Groetjes Kim

Beantwoorden
KI
Rutger 2016-11-20 14:00:02

Wat superleuk om te horen! In de weken voor kerst komen er heel veel lekkere recepten online! Dus dat gaat helemaal goed komen!

Beantwoorden
Yvonne Hermans 2016-03-01 09:20:16

een goed begin is t halve werk ….heel veel succes….

Beantwoorden
YV
Rutger 2016-03-01 10:26:39

Dankjewel!

Beantwoorden
Lianne 2016-03-01 10:31:20

Veel succes met je blog! Deze taart ziet er in elk geval heerlijk uit! :)

Beantwoorden
LI
Rutger 2016-03-01 10:32:50

Dankjewel Lianne! En deze chocoladetaart is inderdaad heel lekker! ☺

Beantwoorden
Ria 2016-03-01 10:50:41

Heel veel succes! Ik ga nu lekkere chocolade taart maken?

Beantwoorden
RI
Fineke van Heusden 2016-03-01 11:17:32

Mooie site Rutger, lekker bezig.
De volgende keer ga ik de chocoladetaart maken met onze kleindochter.
Ze houdt van bakken én van chocola!

Beantwoorden
FI
Monique Marcelis 2016-03-01 11:19:06

Ziet er erg lekker uit. Deze ga ik zeker proberen. Veel succes met je website. Ik zal er zeker vaak gebruik van maken. Je boek is ook erg leuk.

Beantwoorden
MO
Rutger 2016-03-01 13:17:16

Super leuk om te lezen! Thnx!

Beantwoorden
Debbie 2016-03-01 11:37:22

Hmmm ziet er heerlijk uit! Toevallig zat ik er net aan te denken om een chocoladefudge taart te maken. Misschien gebruik ik dit recept wel! En succes met je blog!

Beantwoorden
DE
sonja 2016-03-01 11:38:52

Lijkt me heel lekker maar o wat slecht voor mijn lijn.

Succes met je blog

Beantwoorden
SO
Suus 2016-03-01 11:48:51

Ik heb een vraagje. Je schrijft in het recept dat je een springvorm moet bekleden. Maar op de foto lijkt t of je een taartvorm gebruikt hebt. Wat is beter?

Beantwoorden
SU
Rutger 2016-03-01 13:16:12

Dit was een vorm met een losse bodem. Het kan allebei, zolang je de vorm maar goed invet. Succes!

Beantwoorden
Suus 2016-03-01 18:01:05

Bedankt! Ik ga 't uitproberen met mijn taartvorm met losse bodem ?. Ziet er prachtig uit. Nu maar hopen dat die van mij er ook zo mooi uit komt te zien ?

Beantwoorden
SU
Farida Alihoesen 2016-03-01 12:28:12

Gefeliciteerd met je onwijs mooie site.
Het begint alweer te kriebelen om de keuken in te springen (heb toevallig alles in huis ;-)) maar ja, zit op kantoor dus dat gaat niet.
Heel veel succes met je blog, maar dat gaat zeker goed komen!

Beantwoorden
FA
Rutger 2016-03-01 13:15:22

Hoi Farida! Lief bericht! Thnx! Veel bakplezier als je klaar bent op kantoor!

Beantwoorden
Farida 2016-03-01 20:02:44

Jawel, hij staat in de oven?

Beantwoorden
FA
Joyce 2016-03-01 12:30:55

Wat ziet je site er leuk uit! En ik heb nu plots zo'n zin in chocoladetaart ;)

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-03-01 13:14:23

Dankjewel!

Beantwoorden
Linda 2016-03-01 14:56:12

Mijn zoon heeft vakantie en dan gaan we altijd bakken. Hij staat nu in de oven en we kunnen niet wachten tot hij klaar is!

Beantwoorden
LI
Monique 2016-03-01 15:00:29

Ga deze zeker proberen maar dan met glutenvrije bloem. Hopelijk is hij dan net zo smakelijk.

Beantwoorden
MO
Margriet Groen 2016-03-01 15:03:30

Qveel succes, ik ga j evolgen. Ben ook al zo blij met je mooie boek, de Bakbijbel ( nog niet genoeg uit gebakken ,maar dat komt)

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-03-01 17:59:51

Leuk om te horen! Tof!

Beantwoorden
Margriet Groen 2016-03-01 15:05:46

Sorry.... tikfoutjes : "Veel succes en .....ga je volgen"

Beantwoorden
MA
ohladybake 2016-03-01 16:08:05

proficiat met je blog!
ziet er super uit en heel tof om hier te gaan snuisteren in al die leuke zoetigheden!
en deze taart: die staat reeds op mijn lijstje!
liefs

Beantwoorden
OH
Sanne 2016-03-01 16:18:01

Wat een lekker recept die ga ik straks opslaan!
Vind het super dat je dit doet ga je zeker volgen.

Succes.

Beantwoorden
SA
Mariëlle 2016-03-01 17:17:32

Hij staat in de oven, zag er zó lekker uit!

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-03-01 18:00:29

Nice! Geniet er van!

Beantwoorden
Liese 2016-03-01 17:39:36

Beste Rutger : ik vind het leuk dat je een blog hebt!
en ik vind je heel speciaal!
succes met je blog!
ik heb een keer iets lekkers van jou boek: Rutger bakt feestelijk gemaakt.

Beantwoorden
LI
Carla 2016-03-01 17:58:43

Gefelicitaart met je onwijs mooie site en wat een lekker recept die ga ik straks opslaan,dank je wel

Beantwoorden
CA
Margot 2016-03-01 19:00:18

Ziet er echt superlekker uit. Heb zelf de bakbijbel nog niet maar heb hem met de kerst 2x weggegeven. 1 voor mijn dochter en 1 voor mijn schoonzoon van een andere dochter. Die zijn er echt blij mee.
Succes met je site en ik ga hem zeker volgen.

Beantwoorden
MA
Rabia 2016-03-01 19:00:26

Ik volg je al een tijdje en ook al wat recepten geprobeerd! Lukt altijd?:)

Mooie website! Gefeliciteerd en op naar nig meer moois☺️

Beantwoorden
RA
Martine 2016-03-01 19:00:32

Ik zocht een toetje voor het weekend en dit gaat het worden.

Beantwoorden
MA
Esther 2016-03-01 19:15:42

Deze taart ziet er heerlijk uit en ga ik zeker proberen.

Beantwoorden
ES
Gerrie 2016-03-01 22:17:13

OW... Die taart er super uit, ik ga hem zeker proberen. en je website ziet er ook super uit... Gefeliciteerd ?

Beantwoorden
GE
Erik 2016-03-01 22:39:58

Hallo Rutger,

Van harte gefeliciteerd met deze website/blog!!!
Zojuist heb ik een stukje smeuïge chocoladetaart geproefd!
Onwijs lekker en heerlijk genieten...
Ik verheug me op jouw andere recepten!

Fijne avond en groet,
Erik

p.s. afgelopen maandag hebben wij op mijn basisschool waar ik als leerkracht werk " Heel Sjtadssjool bakt" georganiseerd. De leerlingen hebben prachtige taarten gebakken!!! Echt geweldig...

Beantwoorden
ER
Joyce 2016-03-02 12:15:24

Oh wat leuk dat je een blog bent begonnen!
Heb pas je bakbijbel aangeschaft en al heerlijke koekjes gemaakt!!
Veel succes met je blog en ik ga je volgen!

Beantwoorden
JO
Lizet 2016-03-02 14:16:08

Nou, ik kom net via de site van Angelina, en de oven staat al aan! Ik had alles in huis voor een iets kleinere versie, dus hoop dat hij net zo lekker wordt, haha! Ben benieuwd!
De site is erg mooi geworden!

Beantwoorden
LI
Rutger 2016-03-02 17:10:54

Dankjewel! Geniet er van!

Beantwoorden
Ans Krosse-Smits 2016-03-03 07:58:40

Geweldig. Proficiat en veel succes met jouw nieuwe site. Ik heb er echt naar uitgekeken. Sinds jouw boeken zijn verschenen, ben ik veel meer gaan bakken en ik heb dingen gedaan die ik tot dat moment niet aandurfde (bv. een hazelnootschuimtaart bakken). Vooral tot vreugde van de kleinkinderen. Ik heb al jouw boeken. De bakbijbel staat voor het heerlijkste "geloof" dat er is.

Beantwoorden
AN
Je@net 2016-03-04 20:34:26

Een goed begin is het halve werk....meteen maar aan het bakken gegaan en wat is dít lekker!

Beantwoorden
JE
madelon 2016-03-05 16:45:55

ik heb deze taart in de oven dus ben echt heel erg benieuwd. hij lijkt me echt mega lekker.

Heel veel succes met de site. kom maar op met die lekkere recepten ?

Beantwoorden
MA
Moniek Vaessen 2016-03-06 22:23:20

Ik heb de taart vandaag gemaakt, hij was super lekker :)
Ik kijk er naar uit om meer recepten van jou te proberen!

Beantwoorden
MO
Miny 2016-03-07 17:14:19

Taart gemaakt en het was heerlijk ?
Ben geweldig blij met jou blog, de uitleg en recepten zijn ?

Beantwoorden
MI
Stephanie 2016-03-07 19:45:21

Hey Rutger

Heb deze taart dit weekend gemaakt, ze viel super hard in de smaak!
Heb ze daarom ook ineens op mijn Blog geplaatst! :)

http://www.happinessishomemade.be/2016/03/07/smeuige-chocoladetaart/

Beantwoorden
ST
Tonny 2016-03-09 19:51:05

Taart is goed gelukt en smaakt heerlijk!!!

Beantwoorden
TO
Marina 2016-03-19 13:31:54

Ik heb hem net gemaakt maar dan met amandelmeel (120gr) ipv bloem en hij is super goed gelukt! Dit recept is een blijvertje, makkelijk en super lekker!

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-03-19 20:37:40

Lekker met amandelmeel! Dan is hij gelijk glutenvrij.

Beantwoorden
Denise de Ridder 2016-03-26 11:20:20

Hoi Rutger,

Ik wil het beslag gieten in taartvormpjes van 10 cm. Kan ik de baktijd dan halveren?
Groetjes, Denise

Beantwoorden
DE
Rutger 2016-03-26 23:49:24

Hoi! Dat zou je even uit moeten proberen, ik heb ze nog niet kleiner gemaakt, weet niet hoe het dan zit met de baktijd.

Beantwoorden
samantha 2016-03-26 17:21:02

ik heb een 23 en een 26 cm grote bakvorm welke kan ik t beste pakken?

Beantwoorden
SA
Rutger 2016-03-26 23:46:31

Dan zou ik die van 23 nemen!

Beantwoorden
Jolanda (Joos Bakery) 2016-04-12 13:29:51

Vandaag een taartbestelling op het programma en de wens was brownie / chocoladetaart. Dus heb dit recept gemaakt. Dank je wel voor de inspiratie.

Beantwoorden
JO
Jolanda (Joos Bakery) 2016-04-12 13:30:45

En ik heb het recept met bron vermelding ook op mijn facebookpagina geplaatst.

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-04-12 15:51:44

Wat leuk! En fijn dat hij zo in de smaak viel!

Beantwoorden
Kim de Beer 2016-04-15 13:05:02

Hoihoi!
Super lekkere recepten! Deze zou ik graag eens uitproberen, maar ben niet zo heel gek op dat hele pure, kan deze ook met melkchocolade? Of wordt hij daar te zacht van?
Groetjes Kim

Beantwoorden
KI
Rutger 2016-04-15 15:49:51

Met melkchocolade wordt de structuur heel anders. Ik denk dat je deze ook lekker vind, uiteindelijk smaakt hij niet heel puur.

Beantwoorden
Kim de Beer 2016-04-15 16:29:46

Dan gaan we het gewoon eens proberen! Thanks voor je antwoord :)

Beantwoorden
KI
Maxine 2016-05-28 15:45:45

Heeeerlijke taart en zo simpel! Ik doe er nog stukjes hele chocolade erdoor voordat ik hem in de oven doe zodat je wat chunks in de taart krijgt, en ik bestrooi hem met bevroren frambozen en dan in de oven. Heel erg lekker! Bedankt voor dit recept

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-05-28 16:13:37

Dat klinkt als een hele lekkere variatie!

Beantwoorden
commissary coupons 2017-03-09 18:09:58

Tu sais qu’ils existent des psy spécialisés dans la gêne. Bon faut que tu sois près à en suer un coup parce qu’ils te donnent quelques petits devoirs mais ça vaut le coup

Beantwoorden
CO
Jacqueline 2016-06-18 11:01:22

Hij is inderdaad heerlijk! Ook vanavond staat ie weer op tafel naast een tegenhanger, optimel kwarktaart hihihi. Ben wel benieuwd of het met witte chocola ook gaat lukken.... Als eens geprobeerd Rutger, of andere variaties?

Beantwoorden
JA
Rutger 2016-06-19 22:29:00

Met witte chocolade heb ik het nog nooit geprobeerd, vraag mij af of hij dan zo smeuiig wordt. Ik hoor het graag van je als je het geprobeerd hebt!

Beantwoorden
Anne 2016-06-25 12:17:03

Eindelijk een reden gevonden om hem te maken. Nu in de oven, hopelijk lukt het want ik blijf stoeien met mijn boretti oven om iets gaar te krijgen.

Beantwoorden
AN
Linda 2016-06-26 14:28:10

Hoi Rutger,
Superlekker deze chocoladetaart. Al een paar keer gemaakt en blijft een hit hier thuis. Zou je deze taart ook in kunnen vriezen?
Gr Linda

Beantwoorden
LI
Rutger 2016-06-26 21:25:41

Hoi! Je kan de taart prima invriezen!

Beantwoorden
malak 2016-08-13 21:05:58

die taart ziet er lekker uit probeer ik zeker

Beantwoorden
MA
monica 2016-09-29 18:31:38

Heb m net gemaakt heb m gebakken op 180 hetelucht 25 min was dit juist denk zelf dat tie r een beetje droog uitziet had zeker 160 C moeten doen?
Hij is nog aan t afkoelen dus nog niet geproefd

Beantwoorden
MO
Rutger 2016-09-29 23:08:39

Met hetelucht moet je de temperatuur vaak iets verlagen, zo'n 10 procent. Kijk even hoe die na het afkoelen is, dan weet je voor de volgende x of de oven wat lager moet.

Beantwoorden
monica 2016-09-30 22:25:12

nou het is redelijk goed gekomen maar probeer volgende x toch iets lagere temperatuur(smaakt toch heerlijk)
Bak jij altijd met boven en onderwarmte?
Of bakken met stoom?

Beantwoorden
MO
Rutger 2016-09-30 22:28:06

Goed om te horen dat de smaak fijn was! Ik gebruik altijd onder- en bovenwarmte.

Beantwoorden
Ellen 2016-10-12 20:10:14

Deze heerlijke chocolade taart heb ik laatst geprobeerd! Hij is fantastisch, vooral met een lekkere dikke laag cacao er op! Deze taart staat vanaf nu duidelijk bovenin m'n top 10 lijst! :)

Beantwoorden
EL
Will 2016-11-05 12:06:34

Erg lekker! Heb heteluchtoven, 30 minuten op 160 graden. Zou de volgende keer toch misschien 170 graden doen, al hoewel..! Het was 3 uur nadat ik hem uit de oven had gehaald vanbinnen echt nog heel zacht; stroperig. Vond het toch jammer, heb hem een nachtje in de koelkast gezet en vanochtend een stukje geprobeerd; mmm! Aanrader, even in de koelkast, dat maakt het harder. Had dus nu geen stroperige chocolade meer! Maar wát machtig!!! :D (Trouwens, je stimuleert me te bakken... Deed daar helemaal niet aan, maar heb nu na je geweldige boterkoekrecept helemaal zin gekregen om nog meer recepten uit te proberen...)

Beantwoorden
WI
Rutger 2016-11-06 19:55:10

Wat leuk om te horen dat je door mij meer bent gaan bakken. De taart moet wel echt enkele uren opstijven. Drie uur is nog wat te kort. Je kan hem de volgende keer iets langer of een tikkeltje heter bakken, maar zeker niet te lang of hoog.

Beantwoorden
Joanne 2016-11-28 20:09:38

Wat een heerlijk recept, ga ik zeker uitproberen.
Tevens is mijn vraag, zou ik de roomboter kunnen vervangen voor kokosolie? Ivm lactosevrij dieet.
Ik bak ook op bestelling, vaak ook voor mensen met allergieën en diëten en dan kan ik deze weer aanbieden als nieuwe smaak.
Alvast bedankt.

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-11-29 09:32:42

Hoi Joanne. Ik heb het nog nooit geprobeerd met kokosolie, maar denk dat het wel kan. Ik hoor het graag van je als je het hebt uitgeprobeerd.

Beantwoorden
Joanne 2016-11-30 19:44:19

De taart is super!
Met de kokosolie is hij prima gelukt, lekker smeuïg en heerlijk van smaak. Was een beetje bang dat de smaak wat verloren ging door de kokosolie, maar dat is echt niet het geval. Zo kan ik weer iemand blij maken die toch lastig een taart kan kopen, omdat vele bakkers dit niet willen doen voor mensen met allergieën.
Ik ga hem nog een keer proberen met een vervanger voor de bloem, amandelmeel, dan is hij zelfs gluten en lactosevrij. Nogmaals dank voor dit heerlijke recept en voor het beantwoorden van de vraag. Succes verder en hoop nog vele recepten te kunnen proberen van jou.

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-12-03 09:47:38

Wat goed om te horen! Dankjewel!

Beantwoorden
Jolanda 2016-12-12 18:52:30

Welke pure chocolade gebruik je? Ik bedoel dan het cacao%. Bedankt!

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-12-12 20:48:17

Ik heb hier pure chocolade met een cacaopercentage van 55% gebruikt.

Beantwoorden
Esther 2016-12-19 22:02:46

Beste Rutger,

Ik wil de chocoladetaart voor kerst maken.
Mijn vraag is hoe lang kan ik de taart bewaren en hoe kan ik de taart het beste bewaren?
Dan weet ik hoe lang ik de taart van te voren kan maken.

Alvast bedankt voor de reactie.

Groetjes, Esther

Beantwoorden
ES
Rutger 2016-12-20 11:28:17

Hoi Esther. Het lekkerste is om de taart een dag van te voren te maken. Je kan deze gewoon op kamertemperatuur bewaren. Dek de taart wel goed af in een taartdoos of met plasticfolie.

Beantwoorden
José 2017-03-01 22:08:55

Ga deze zeker maken en wel zeer binnenkort?

Beantwoorden
JO
José 2017-03-01 22:11:09

En natuurlijk gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan van je blog, Rutger. Het is een zeer inspirerende blog!

Beantwoorden
JO
Petra 2017-03-06 18:52:19

Kan deze in een springvorm van 20 cm of moet ik echt 24 cm gebruiken? Wil er ook stukje rolo doorheen doen, kan dat?

Beantwoorden
PE
Rutger 2017-03-07 17:51:32

Als je de taart in een springvorm van 20 centimeter gaat bakken zou ik het recept omrekenen met behulp van onderstaande pagina. Stukjes rolo erdoor klinkt heerlijk!
http://www.rutgerbakt.nl/omrekentabel-bakvormen/

Beantwoorden
Leonie 2017-03-23 18:26:33

Hallo Rutger,
Denk je dat ik in plaats van bloem ook amandelmeel kan gebruiken?

Beantwoorden
LE
Rutger 2017-03-27 09:50:44

Dat denk ik wel, al heb ik het nog nooit geprobeerd.

Beantwoorden
Nadine 2017-03-29 10:26:53

Hi Rutger,

Wat een heerlijke tecepten komen er voorbij... ik kan dan ook niet kiezen tussen de brownies-met-candybar-naar-keuze vulling en deze taart. Kan ik in deze taart bijv. ook Mars repen doen met wat zeezout denk je?

Bedankt voor je reactie! Fijne dag

Beantwoorden
NA
Rutger 2017-03-31 14:15:51

Hoi! Dat kan je zeker proberen! Denk dat het erg lekker wordt!

Beantwoorden
Dianne 2017-05-11 20:24:28

He!

nou deze ga ik maken! moet aantal taarten bakken voor een verjaardag en dacht. er komt zeker iets van chocola, las de combi met bevroren frambozen, dat klinkt goed! of iets van stukjes karamel erdoor of karamel see salt die van Tony's chocolate :-) Zou dat wat zijn?

Beantwoorden
DI
Rutger 2017-05-19 10:15:49

Dat klinkt heerlijk!

Beantwoorden
Marleen 2017-07-02 21:05:31

Hoi Rutger
Vandaag heb ik jouw recept voor deze chocoladetaart gemaakt. Wat een heerlijk en makkelijk recept, we hebben gesmuld!!! We gaan hem zeker snel nog een keer maken.

Beantwoorden
MA
Hedwig 2017-08-01 22:21:17

erg lekker en idd supermakkelijk te maken! bedankt Rutger

Beantwoorden
HE
Tessa 2017-08-10 09:37:33

Beste Rutger,

voor de Afternoon Tea wil ik deze taart maken in kleine mini-varianten (10 cm). hoe lang raad je aan om deze dan te bakken?

Beantwoorden
TE
Rutger 2017-08-16 08:57:39

Hoi Tessa! Wat een leuk idee! Wel denk ik dat de taartjes redelijk machtig zijn in die maat. Misschien iets te voor een afternoon tea. De tijd durf ik niet te zeggen, ik heb het zelf nog niet geprobeerd om ze kleiner te bakken.

Beantwoorden
Josee 2017-10-02 10:32:38

Een maandje terug deze taart gemaakt. Nadat de eerste versie helaas door een slechte springvorm tegen de muur, op de grond en tegen de oven was beland, toch maar begonnen aan een tweede versie. Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Hoewel voor de eerste gasten ik deze nog een beetje warm moest uitgeven, kon dit later wel terwijl hij volledig was afgekoeld. Jum! Heerlijk zeg! Echt een aanrader.

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-10-02 13:07:43

Wat goed om te horen!! Dankjewel!

Beantwoorden
Eline 2017-11-01 07:02:23

Hij staat nu in de oven, met frambozen erdoor. Zonder was al heerlijk, ik ben benieuwd hoe dit wordt!

Beantwoorden
EL
Rutger 2017-11-02 12:08:38

Klinkt heerlijk! Wil je laten weten hoe het was?

Beantwoorden
Marieke 2017-11-22 17:05:37

Hoi Rutger,

Kan ik ipv vanille extract ook een vanille stokje gebruiken. Ik wil namelijk vrijdag deze taart maken, maar ik heb geen vanille extract in huis en kan voor die tijd niet meer naar een kookwinkel.

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-11-27 07:57:47

Hoi! Dat kan zeker! Ik zou het merg van 1/2 vanillestokje gebruiken.

Beantwoorden
Anne-Riet 2017-11-24 17:09:03

Misschien is het heel logisch om te doen maar kan dit ook met witte chocolade of moet er dan iets aangepast worden in de hoeveelheden?
Kan me voorstellen dat witte chocolade andere eigenschappen heeft dan pure chocolade?

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-11-27 07:49:37

Met witte chocolade zijn de verhoudingen inderdaad anders en ik denk dat de taart erg zoet zal worden. Wat de verhoudingen precies zijn weet ik niet, zelf heb ik het nog nooit uitgeprobeerd.

Beantwoorden
valerie 2017-11-29 21:37:30

vraagje Rutger, voor hoeveel personen zou de taart zijn als ik de ingrediënten afweeg zoals jij doet in je recept hier op de website?

Ik ga 'm zondag uitproberen bij m'n familie. Spannend zeg.

Beantwoorden
VA
Rutger 2017-11-30 10:48:53

Je kunt er zeker met 12 - 16 mensen van genieten!

Beantwoorden
Jos Jansen 2018-01-19 17:31:03

De taart staat nu af te koelen. Hij lijkt eigenlijk best al gaar, kan dat? Hij heeft 25 min. gebakken, misschien gezichtsbedrog??
Hoe lang moet ie afkoelen?

Gr. Jos

Beantwoorden
JO
Rutger 2018-01-22 00:49:58

Dat zou kunnen. Heb je op hete lucht gebakken? Dat is vaak wat krachtiger. Voor het afkoelen zou ik 2-3 uur de tijd nemen.

Beantwoorden
Maaike 2018-01-26 11:18:09

hoi Rutger, gebruik je gewone kristalsuiker of basterdsuiker in dit recept? Of maakt dat niet uit?

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-01-28 13:28:48

Ik heb hier gewone kristalsuiker voor gebruikt.

Beantwoorden
Maaike 2018-01-27 16:35:30

mijn taart is 'ingestort'; bovenlaag gescheurd terwijl ik heb uit de bakvorm haalde.... Kan ik de boel camoufleren door er chocoladeglazuur op te smeren? en met cacao, zou dat goed werken? Ik ben bang dat de smaak van de taart te intens wordt als ik de glazuur met pure chocolade maak...

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-01-28 13:11:13

Dat scheuren hoort er bij hoor! Hij zakt inderdaad iets in na het bakken, dat maakt hem juist zo lekker smeuiig. Ik zou hem heel licht bestrooien met cacaopoeder, of een combinatie van ccaopoeder en poedersuiker.

Beantwoorden
Renske Natté 2018-02-22 09:10:06

Hoi Rutger, hoelang blijft de taart ongeveer lekker? Ik wilde hem graag nu maken, voor morgenavond. :)

Beantwoorden
RE
Rutger 2018-02-22 14:05:41

Dat kan prima! De taart blijft zeker een paar dagen lekker!

Beantwoorden
Mirjam 2018-03-21 14:51:12

Hi Rutger,
Het 'mengen' van de overige ingrediënten (ei, suiker, etc). Moet dit met de mixer of gewoon met de garde?

Beantwoorden
MI
Rutger 2018-03-26 17:56:16

Dit kun je gewoon met de hand doen, kan zelfs gewoon met een spatel.

Beantwoorden
Lisa 2018-03-26 13:57:00

Heb de taart gisteren gemaakt voor mijn vriendinnen (was de eerste keer) en iedereen was fan en uiteraard ik ook!!
Heb jouw naam en recept doorgegeven :D

Veel succes nog

Beantwoorden
LI
Rutger 2018-03-26 17:44:35

Superleuk om te horen! Dankjewel!

Beantwoorden
Annelies 2018-05-25 08:29:12

Hij ziet er super lekker uit! Kan ik er ook chilipeper door doen, zodat ik een pittige chocoladetaart krijg? Dit zie ik namelijk bij veel andere recepten :) En hoeveel zou ik er dan door moeten doen?

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-06-03 15:16:28

Dat kan zeker. Hoeveel is afhankelijk van je smaak, maar ik zou voorzichtig beginnen met maximaal een halve theelepel gemalen chilipeper.

Beantwoorden
Sanne 2018-06-30 12:22:52

Dag Rutger,

Wat een heerlijke taart! Ik wil ‘m vast maken voor een feestje over een week. Hoe doe ik dat dan precies met invriezen en weer ontdooien? Is alleen ontdooien genoeg of piep ik m even op in de oven om m vervolgens weer opnieuw op te laten stijven?
Dank vast voor je reactie!

Beantwoorden
SA
Rutger 2018-07-09 08:04:43

Hoi! Alleen ontdooien is prima na het invriezen!

Beantwoorden
Esther 2018-07-20 19:22:58

Hoi Rutger,

Hoe kun je de taart het beste bewaren als je hem de volgende dag serveert? In de koelkast of kan hij op het aanrecht blijven staan?

Beantwoorden
ES
Rutger 2018-07-23 08:01:56

Het kan beide. Met dit warme weer zou ik hem wel in de koelkast zetten en dan een uur voordat je de taart gaat serveren uit de koelkast halen.

Beantwoorden
Desiree 2018-09-06 22:58:44

Hoi Rutger,
Met twee chocoholic dochters moest ik deze wel proberen. Heb je nog tips hoe de taart eruit moet zien als hij (of zij) goed is? Of met de beroemde saté prikker. Wat moet ik dan zien? Ik be niet zo goed met op gevoel bakken. Mijn lieve nicht heeft een taarten winkel in Amsterdam en blijkbaar zit het bakken alleen bij haar in de genen.

Beantwoorden
DE
Rutger 2018-09-16 13:19:00

Hoi! Bij deze taart is helaas geen trucje om te zien of hij goed is. Maar als je de tijd en temperatuur aanhoudt dit in het recept staan, dan moet het goedkomen!

Beantwoorden
Christa 2018-10-14 11:56:59

Gisteren samen met mijn zoontje deze taart gebakken.
Wat is hij lekker!!
Met frambozen en ijs maakten wij de blitz bij onze gasten gisteren!!
Dank je wel.

Beantwoorden
CH
Rutger 2018-10-15 10:19:40

Heel leuk om te horen!

Beantwoorden
Janet 2018-12-23 20:07:51

Fantastisch!!!! Gister gemaakt!

Beantwoorden
JA
Rutger 2018-12-24 13:13:13

Heel erg leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
Iemand 2019-05-18 18:06:47

Kan je ook deze taart maken met ipv pure chocolade , passeitjes (we hebben er nog heel veel over van pasen

Beantwoorden
IE
Rutger 2019-05-21 13:59:05

Als het enkel pure ongevulde eitjes zijn, dan kan dat. Met gevulde eitjes gaat dit recept helaas niet lukken.

Beantwoorden
Petra 2020-10-23 11:16:58

Gebruik je patentbloem of tarwebloem?

Beantwoorden
PE
Rutger 2020-10-26 13:08:20

Beide kan prima!

Beantwoorden
Stefanie 2020-12-21 17:44:50

Hoi, haal je de taart uit de vorm om af te koelen ? Of te riskant om te breken ?

Beantwoorden
ST
Rutger 2020-12-22 10:03:28

Je kunt de taart het best laten afkoelen in de vorm en pas na het afkoelen de vorm verwijderen.

Beantwoorden
Danielle 2021-01-03 10:02:14

Kan ik de bloen vervangen door gemalen amandel?

Beantwoorden
DA
Rutger 2021-01-11 10:59:49

Dat heb ik nog nooit geprobeerd bij dit recept, maar wellicht dat het werkt.

Beantwoorden
Nathan 2021-01-20 18:34:43

Kan ik pure chocolade vervangen door melkchocolade?

Beantwoorden
NA
Rutger 2021-01-25 08:59:15

De verhoudingen worden dan heel anders, dat is niet aan te raden.

Beantwoorden
Jeroen 2021-01-30 12:27:04

Doe je door het bloem nog bakpoeder, of echt alleen bloem?

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-02-01 11:11:45

Het is echt alleen bloem.

Beantwoorden
Astrid 2021-01-30 19:42:49

Deze taart nu 4x gemaakt, de eerste twee keren was de taart supergoed gelukt, maar de laatste twee keren bleef de taart vloeibaar van binnen. Hoe kunnen we dit voorkomen ?

Beantwoorden
AS
Rutger 2021-02-01 11:10:09

Heb je de taart goed en lang genoeg laten afkoelen? Een volgende keer zou ik de taart dan toch iets langer bakken. Wel gek dat het de eerste twee keer wel lukte. Heb je echt niets anders gedaan?

Beantwoorden
Veda 2021-11-24 07:57:42

Ik heb deze intussen al ontelbare keren gemaakt, het varieert enorm met de temperatuur in huis, als de verwarming opstaat moet die bij mij inderdaad even in de koelkast voor die goed is.

Beantwoorden
VE
Petra 2021-03-03 10:45:55

Goeie morgen Rutger,
Kan je de chocolade taart ook maken in een quiche/vlaai vorm met losse bodem? Of loopt de chocolade mengsel er dan tussendoor?

Beantwoorden
PE
Rutger 2021-03-08 10:24:38

Volgens mij kan dat wel, maar leg voor de zekerheid wel een stuk bakpapier of aluminiumfolie onder de vorm. Mocht het lekken, dan zit niet je hele oven onder.

Beantwoorden
Karin 2021-03-07 16:29:08

Super lekker en inderdaad erg makkelijk te maken

Beantwoorden
KA
Inge 2021-08-11 12:55:37

Hoi Rutger,
Ik ben de taart nu aan het maken. Hij staat in de oven. Ruikt al fantastisch!
Vraagje, hoe lang kan ik hem bewaren? En kan hij wellicht ook ingevroren worden?
Bedankt!
Inge

Beantwoorden
IN
Rutger 2021-08-16 15:02:29

Je kunt de taart 4-5 dagen in de koelkast bewaren, of invriezen inderdaad.

Beantwoorden
Marjolein 2021-09-06 15:15:25

Ha Rutger,

Heb de taart nu twee keer gemaakt. 1x in een springvorm van 19 cm en 1x in een vorm van 26 cm. De eerste keer had 'ie wellicht toch iets te lang gebakken (kleinere vorm misschien minder lang erin). Hij was wel lekker, maar ik was er niet kapot van. Gister heb ik hem nog een keer gemaakt in de springvorm van 26 cm en ik had ook een laag roze glazuur gemaakt en de taart was helemaal top. Nog smeuïger dan de vorige keer en de laag glazuur maakte het extra lekker :D Dank voor het recept.

Beantwoorden
MA
emma 2021-10-28 11:37:19

help we zijn de taart aan get bakken maar hebben de bloem al door het eimengsel geroerd.. is dat een probleem?
of kunnen we alles toevoegen?

Beantwoorden
EM
Rutger 2021-11-01 09:33:16

De structuur zal iets anders worden, maar vast nog wel lekker :)

Beantwoorden
Karin Zijlstra 2021-11-27 12:47:16

Hoi Rutger,
Ik wil een Schwarzwälder Kirschtorte maken. Alleen heb ik een bakvorm van 26 cm. Ik kom niet uit de rekentabel.
Wil je mij helpen met de hoeveelheid voor de chocolade cake.
VR. Gr. Karin Zijlstra

Beantwoorden
KA
Rutger 2021-11-30 13:48:27

Hoi. Je kunt alle hoeveelheden x 1,17 doen.

Beantwoorden
Denise 2021-12-26 08:44:32

Wat een top recept! Dit was er eentje om mee thuis te komen eerste kerstdag. In een 26 inch bakvorm gedaan, 20 minuten bakken en af laten koelen in de oven👌👌

Dank je wel Rutger!

Beantwoorden
DE
Rianne 2022-02-04 10:09:28

Maakt het uit wat voor suiker je gebruikt?

Beantwoorden
RI
Rutger 2022-02-07 18:37:25

Je kunt hier 'gewone' kristalsuiker gebruiken.

Beantwoorden
Kadoesja 2022-02-18 21:42:21

Al vaker deze heerlijke chocolade taart gemaakt. De taart viel goed in de smaak bij iedereen die van deze taart heeft mogen proeven.

Beantwoorden
KA
Larissa 2022-03-02 07:16:31

Heerlijke taart!

Denk je dat het mogelijk is om roomboter te vervangen door kokosolie?

Beantwoorden
LA
Rutger 2022-03-07 15:30:06

Daar heb ik zelf geen ervaring mee, dat zou je moeten uitproberen.

Beantwoorden
Laura 2022-10-06 21:52:25

Dag,

Kan deze taart ook gemaakt worden in de airfryer en op welke stand zet ik dan de temperatuur en hoeveel minuten?

Beantwoorden
LA
Rutger 2022-10-11 08:19:58

Hi. Daar heb ik geen ervaring mee.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.