- Voor de taart
- 325 gr pure chocolade
- 250 gr boter
- 160 gr suiker
- 5 eieren
- ¼ tl zout
- 1 tl vanille-extract
- 80 gr bloem
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- cacaopoeder, om te bestrooien
Het recept voor deze smeuïge chocoladetaart is heel simpel, waardoor hij makkelijk en snel te bakken is. Perfect voor chocoholics! Als je van chocola houdt, dan moet je deze chocoladetaart echt een keer maken! De bereiding is erg makkelijk en het resultaat is overheerlijk (en best machtig!). De binnenkant van de taart blijft heerlijk fudgey en smeuïg, doordat de chocoladetaart niet helemaal door en door gebakken is. Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs en wat verse frambozen en je hebt een heel fijn dessert!
Smeuïge chocoladetaart recept
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van een ronde (spring)vorm van 24 centimeter doorsnede met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.
Doe de chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom en smelt deze au-bain-marie. Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract tot deze goed gemengd zijn. Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed. Spatel als laatste de bloem door het beslag.
Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten. De taart zal nog niet helemaal gaar lijken, maak je geen zorgen. Tijdens het afkoelen zal de taart opstijven, waardoor vooral het midden lekker smeuïg wordt.
Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi hem voor het serveren licht met cacaopoeder. Deze smeuïge chocoladetaart smaakt super lekker met een bolletje vanille-ijs en verse frambozen.
Foto’s: Erik Spronk






















































