- Voor de soesjes
- 1 recept soezendeeg
- Verder nodig
- 500 ml slagroom
- 60 gram suiker
- 1 zakje slagroomversteviger, optioneel
- poedersuiker, om te bestuiven
Simpel, maar altijd een succes. Dat zijn deze slagroomsoesjes zeker! Ik ken eigenlijk niemand die ik niet blij kan maken met versgebakken soesjes. En als je ze toch gaat bakken, maak dan gelijk een extra lading. Ongevulde soesjes kun je namelijk heel goed in de diepvries bewaren. Kijk voor een lekkere variatie ook eens bij deze moorkopsoesjes of deze frambozensoesjes!
Slagroomsoesjes maken
Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezendeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van 10 à 12 millimeter en spuit ronde doppen van ongeveer 2 centimeter doorsnede en hoogte op de bakplaat. Je kunt het deeg ook vormen met behulp van twee lepels. Druk met een natte vinger de puntjes bovenop de soesjes plat. Bak de soesjes in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat de soesjes volledig afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker en eventueel de slagroomversteviger stijf op. Kijk hier voor tips voor goed opgeklopte slagroom. Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Prik met een mes in elk soesje aan de onderkant een gaatje en vul ze door dat gaatje met de slagroom. Bestuif de soesjes tot slot met poedersuiker.
Foto’s: Harold Pereira






