16 augustus 2016 — Laatste update 20 september 2023
★
★
★
★
★
(118)
Makkelijk
± 5 u,
15 m
Eerder plaatste ik deze review van het prachtige boek Altijd ijs van Marleen Visser. Eén van de ijsjes uit dat boek die gelijk mijn aandacht trok waren deze perenijsjes. Wie was er niet gek op als kind (en eigenlijk nu nog steeds wel). Super leuk om deze ijsjes nu zelf te kunnen maken. Het recept is heel makkelijk en erg lekker en verfrissend!
Ingrediëntenlijst
Voor de perenijsjes
2 kleine peren (ongeveer 220 gr), geschild en in stukjes
¼ citroen, sap
1 el honing
6 el water
snufje gemalen zeezout
Perenijsjes maken
Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. In totaal heb je ongeveer 260 milliliter nodig. Voeg – indien nodig – extra water toe.
Vul ijsvormpjes met het perenmengsel, zet de houten stokjes erin en laat de ijsjes gedurende 4-6 uur hard worden in de vriezer. Als je ijsvormpje geen stokjeshouder heeft, steek dan de houten stokjes na ongeveer 1-2 uur in de ijsjes, als het mengsel al iets bevroren is.
Tip van Marleen: Let erop dat je het mengsel na het blenden zo snel mogelijk in de ijsvormpjes giet, perensap verkleurt namelijk erg snel.
Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Super leuk recept! Toevallig heb ik recentelijk perenijsjes gekocht in de supermarkt (eigen merk), maar wat helaas niet tevreden. Ik nam me voor om de volgende keer een ander merk te kopen, maar nu neem ik me voor om de volgende keer lekker zelf perenijsjes te maken! Leuk!
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.