- Voor de droge ingrediënten
- 300 gr bloem
- 150 gr suiker
- 4 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 2 tl kaneel
- Voor de natte ingrediënten
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 100 ml neutrale olie
- 1 ½ tl vanille-extract
- Voor de vulling
- 175 gr blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
Iedereen kent ze waarschijnlijk wel: muffins met blauwe bessen. Tijdens het bakken knappen de bessen open waardoor de frisse en zoete smaak van de blauwe bessen in elke hap te proeven is. Ik voegde in dit recept wat kaneel toe aan het beslag. Dit smaakt erg goed in combinatie met de blauwe bessen. Let er op dat je het beslag voor blueberry muffins niet te lang mixt. Het hoeft niet luchtig te worden, het mixen is alleen maar nodig om alles goed te mengen. Kijk voor variaties ook eens bij deze witte chocolademuffins met kersen of deze versie met sinaasappel en chocoladestukjes. Met dit recept bak je 12 blauwe bessen muffins.
Blueberry muffins maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats 12 papieren muffinvormpjes in een muffinblik.
Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar. Meng in een andere kom de natte ingrediënten. Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng dit tot een beslag. Spatel tot slot de blauwe bessen door het beslag en vul ieder vormpje daarmee tot bijna bovenaan.
Bak de muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Haal de cakejes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Foto’s: Erik Spronk




















