Eerder deze week plaatste ik het recept voor zelfgemaakte pralinépasta. Het is perfect om cadeau te geven (of te krijgen), maar het is misschien nog wel leuker om er zelf deze bonbons van te maken (die je dan vervolgens ook als cadeautje weg kan geven).

Bonbons recepten

Door de pralinépasta met gesmolten chocolade te mengen ontstaat er een heerlijke notige bonbonvulling. Na het opstijven snijd je er blokjes van en die haal je door de getempereerde chocolade. Deze feestdagen geniet je dus van heerlijke zelfgemaakte bonbons!

Bonbons met praliné
Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 400 gr pralinépasta, op kamertemperatuur
  • 200 gr pure chocolade, gesmolten
Broodbakbol banner desktop
makkelijke bakboek mob

Bonbons maken met pralinévulling

Bekleed de binnenkant van een vierkante vorm van 20 centimeter met plasticfolie. Meng de pralinépasta met de gesmolten chocolade en schep dit mengsel vervolgens in de vorm. Dek de vulling af met een laag plasticfolie en druk daarmee de vulling goed en vlak aan. Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Haal de chocolade-pralinémassa voorzichtig uit de vorm en snijd het in kleine rechthoekjes. Haal de blokjes met behulp van een (bonbon)vork door de getempereerde pure chocolade en laat de bonbons op een stuk bakpapier stollen.

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (9)
Joop 2016-11-27 16:13:26

Oh ik ben gek op bonbons, deze moet ik echt een keer gaan maken!

Beantwoorden
JO
Johanna 2016-12-08 08:29:38

Hoe en hoelang bewaar ik de bonbons?
En dank voor al je fijne recepten die altijd kloppen!

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-12-09 08:10:40

Je kan ze op kamertemperatuur zeker twee weken bewaren. Ook kan je ze heel goed luchtdicht verpakt invriezen.

Beantwoorden
Riet Muermans 2018-09-21 15:11:37

Het bereiden van de bonbons met karamel en vanille, is dit te realiseren binnen 2 uur??

Beantwoorden
RI
Muermans, Riet 2018-09-21 15:15:06

Voor het recept van bonbons met karamel krijg ik 2 uur???

Beantwoorden
MU
Rutger 2018-09-24 07:55:01

Dat wordt wel krap, met afkoelen en stollen van de vulling en chocolade.

Beantwoorden
Anna 2020-05-19 04:52:20

Hoi,

Hoeveel stuks kan ik hier uithalen?

Dankje

Beantwoorden
AN
Rutger 2020-05-20 11:21:00

Je maakt hier z0'n 50-70 bonbons mee.

Beantwoorden
Raymond 2021-01-21 19:52:34

Hoi Rutger,
Ik heb pralinevulling over. Hoe lang kan ik dit bewaren?

Beantwoorden
RA
Rutger 2021-01-25 08:51:42

In de koelkast best wel lang, echt een paar weken. Hoe lang precies, dat kan ik je niet zeggen.

Beantwoorden
axelle 2021-04-30 19:46:44

Kan dit ook met melkchocolade ipv pure?
Wij eten geen pure en hebben dus dit nooit in huis.

Beantwoorden
AX
Rutger 2021-05-03 08:59:59

Dat kan prima.

Beantwoorden
De Smeytere Kelly 2021-07-01 20:58:23

Hoelang moet de chocolade uitharden in de frigo vooraleer je er de vulling kan indoen? En hoelang als de volledige praline gemaakt is.

Mvg kelly

Beantwoorden
DE
Rutger 2021-07-06 09:10:58

Niet veel langer dan een uur voordat de vulling erin gaat, en de tweede keer ook zoiets.

Beantwoorden
Wesley 2022-11-22 18:48:33

Als je gebruik wil maken van een bonbon vorm (in plaats van de gesneden vulling door de chocolade heen halen), laat je de vulling dan nog steeds 2 uur uitharden? Of is de vulling dan te hard geworden om in de vorm te krijgen?

Beantwoorden
WE
Rutger 2022-12-01 15:47:18

Daar is deze vulling niet geschikt voor.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.