- Voor de vulling
- 400 gr pralinépasta, op kamertemperatuur
- 200 gr pure chocolade, gesmolten
- Verder nodig
- getempereerde pure chocolade
Eerder deze week plaatste ik het recept voor zelfgemaakte pralinépasta. Het is perfect om cadeau te geven (of te krijgen), maar het is misschien nog wel leuker om er zelf deze bonbons van te maken (die je dan vervolgens ook als cadeautje weg kan geven). Door de pralinépasta met gesmolten chocolade te mengen ontstaat er een heerlijke notige bonbonvulling. Na het opstijven snijd je er blokjes van en die haal je door de getempereerde chocolade. Deze feestdagen geniet je dus van heerlijke zelfgemaakte bonbons!
Bereiding: Bonbons met pralinévulling
Bekleed de binnenkant van een vierkante vorm van 20 centimeter met plasticfolie. Meng de pralinépasta met de gesmolten chocolade en schep dit mengsel vervolgens in de vorm. Dek de vulling af met een laag plasticfolie en druk daarmee de vulling goed en vlak aan. Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de chocolade-pralinémassa voorzichtig uit de vorm en snijd het in kleine rechthoekjes. Haal de blokjes met behulp van een (bonbon)vork door de getempereerde pure chocolade en laat de bonbons op een stuk bakpapier stollen.
Foto’s: Erik Spronk



