Met dit recept bak je heel makkelijk mini-saucijzenbroodjes. Heerlijk voor bij de borrel of gewoon als hapje tussendoor. Door gebruik te maken van chipolataworstjes is de vulling al gelijk goed op smaak. Je kunt zelf kiezen welke smaak of soort chipolataworstjes je gebruikt, er zijn tegenwoordig verschillende versies te koop.

Natuurlijk kun je zelfgemaakt bladerdeeg gebruiken, neem dan de helft van dit basisrecept. Maar om het recept lekker makkelijk te houden ben ik uitgegaan van een rol koelvers bladerdeeg.

- Voor de hartige hapjes
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 6 -8 chipolataworstjes
- 1 ei, losgeklopt
- sesamzaad, om te bestrooien
Makkelijke mini-saucijzenbroodjes maken
Haal het bladerdeeg 10 minuten voordat je het gaat gebruiken uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg een worstje aan het begin van het deeg en rol deze in het deeg tot het rondom ingepakt is. Maak het laatste stukje licht vochtig met water, snijd het deeg (zodat het nog iets overlapt) af en druk het deeg op de naad goed vast. Doe dit met alle worstjes. Snijd de rolletjes in 3 of 4 stukken en leg deze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met ei en strooi er wat sesamzaadjes over. Bak de mini-saucijzenbroodjes in 20 tot 30 minuten goudruin en gaar. Serveer ze (lauw)warm.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ook lekker als borrelhapje op oudejaarsavond! Bedankt voor de tip Rutger, ook wat betreft de chipolata worstjes. Die zijn idd altijd al goed op smaak. Anders deed ik, als ik ze maakte, zelf gehakt rolletjes maken, maar zo’n chipolataworstje is wel zo makkelijk.
Alweer een superecept, bedankt Rutger!
Groetjes en tot de volgende keer,
Marja
o, lekker Rutger, deze ga ik voor de Nieuwjaars borrel met de buren bakken.
Bedankt weer voor het recept.
Heb je hartige bakboek van de Kerstman gekregen, dus... super blij!
Fijne jaarwisseling!
groet,
Marianne

Moeten de chipolataworstjes eerst gebakken worden of kunnen ze rauw in het bladerdeeg?
Alvast bedankt!
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.