Een bekend beeld dat op bijna iedere straathoek van Parijs te zien is. Met een sierlijke beweging wordt het crêpebeslag door middel van een houten schraper uitgesmeerd en vervolgens gebakken tot een prachtige crêpe. Pas als je de krant er door kunt lezen is deze Franse pannenkoek het allerlekkerst. Met dit crêpe recept bak je zelf de lekkerste echte Franse crêpes! En ik heb er een aantal hele lekkere serveersuggesties bijgezet! Hoe ga jij jouw zelfgemaakte crêpes serveren?

crepes
Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • 3 el suiker
  • ¼ tl zout
  • 500 ml melk
  • 60 gr boter, gesmolten
  • eventueel een smaakmaker, zoals vanille-extract, oranjebloesemwater, rum of cognac.
  • Verder nodig
  • boter, om in te bakken
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Crêpes maken

Doe de bloem, eieren, suiker, het zout en ¼ van de melk in een kom en mix dit tot een homogene massa. Voeg geleidelijk aan de rest van de melk toe tot een klontjesvrij beslag. Voeg als laatste, al mixend, de gesmolten boter door het beslag en klop dit nog even goed door. Laat het beslag minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Crêpes bakken

Verwarm een grote crêpe- of koekenpan of een crêpeplaat op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter. Giet wat van het beslag in de pan en verdeel het gelijk tot een dun laagje over de gehele pan. Bak de crêpe tot de bovenkant droog is en keer deze dan met behulp van een spatel. Bak vervolgens kort op de andere zijde en serveer de crêpe (lauw)warm.

Serveersuggesties voor de crêpes:

Goede combi’s:

  • suiker, citroen en boter
  • aardbeien, chocoladesaus en vanille-ijs Banaan
  • nutella® en opgeklopte slagroom

Foto: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (10)
Coby bock 2017-03-22 11:56:19

Dank dit ga ik vanavond gelijk maken.
Ik maak de helft want dat is denk ik genoeg voor ons tweetjes

groetjes

Beantwoorden
CO
kitty 2017-05-06 17:40:21

ga ik meteen maken

Beantwoorden
KI
Iemand 2017-10-10 09:17:05

jeeeee

Beantwoorden
IE
Eric 2018-10-18 18:37:13

Ik mis sinasappel en cointreau, dat is toch een klassieker.

Beantwoorden
ER
Rutger 2018-10-22 11:01:37

Dat is zeker een klassieker! De Suzette staat nog op mijn baklijst, heerlijk met sinaasappel en karamel!

Beantwoorden
Dina 2020-05-06 16:33:16

Hoeveel crêpes komen er uit? Als je dit beslag gebruikt :)

Beantwoorden
DI
Rutger 2020-05-11 13:55:57

Zo'n 10-15 stuks.

Beantwoorden
Wil van Dijken 2021-01-28 21:36:58

Vandaag gebakken en gegeten met slagroom. Verrukkelijk!
De ceramische kookplaat afwisselend op 6 en 7.
Ze waren wel een beetje slap qua structuur.
Wat kan ik een volgende keer doen om ze een beetje steviger te krijgen?

Beantwoorden
WI
Wil 2021-01-28 22:23:42

Vandaag gegeten met slagroom. Heel lekker!!

Gebakken op de ceramische plaat stand wisselend op 6 en 7.
Ze waren wel een beetje slap van structuur. Wat kan ik doen om de volgende keer wat steviger crêpes te bakken?

Beantwoorden
WI
Rutger 2021-02-01 11:23:41

Je kunt ze heter bakken of iets meer boter gebruiken, dan worden ze knapperiger.

Beantwoorden
Fatima 2021-02-28 12:36:55

Super lekker!!!

Beantwoorden
FA
Nono 2021-03-23 17:06:15

Super lekker! Vooral door de boter!

Beantwoorden
NO
Bloem 2022-10-31 18:01:49

Hoe lang kan je de mix bewaren voordat je het gebruikt?

Beantwoorden
BL
Rutger 2022-11-19 10:02:05

In de koelkast prima 1-2 dagen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.