Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 275 gr lichtbruine basterdsuiker
  • ¼ tl zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 200 gr bloem
  • 5 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 300 gr wortel, schoongemaakt en grof geraspt
  • 100 gr donkere rozijnen
  • 75 gr walnoten, in stukjes gebroken
  • Voor het roomkaasglazuur
  • 125 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr poedersuiker
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • 30 gr walnoten, in stukjes gebroken

Carrot cake, worteltaart, worteltjestaart: het maakt niet uit hoe je deze taart noemt, hij is onwijs lekker. In dit artikel deel ik mijn carrot cake recept voor de beste worteltaart. De geraspte wortel zorgt voor een heerlijke, smeuïge cake, die heerlijk smaakt in combinatie met de frisse topping van roomkaasglazuur. Deze simpele worteltaart is gevuld met rozijnen en walnoten, maar je kunt ook goed variëren met de vulling. Vervang de walnoten in dit worteltaart recept bijvoorbeeld eens voor pistachenoten of maak een carrot cake met banaan en walnoten. Wat mag er niet ontbreken in jouw carrot cake?

Voor dit worteltaart recept gebruik je een ronde springvorm van 24 centimeter. Wil je mooie vierkante stukken snijden van de worteltjestaart? Gebruik dan een hoge vierkante vorm van 20-22 centimeter. Je maakt met dit recept carrot cake voor 10-12 personen.

Wil je geen grote carrot cake maken, maar kleine cupcakes? Bekijk dan mijn recept voor makkelijke carrot cupcakes.

Decoratie tip: Ben je op zoek naar een extra feestelijke carrot cake topping? Decoreer je taart dan met kleine worteltjes, die je eenvoudig zelf maakt van marsepein of fondant. Wil je deze leuke en lekkere decoratie maken? Ik leg het uit in dit artikel: zelf worteltjes van marsepein of fondant maken.

Wat is carrot cake?

De naam ‘worteltaart’ klinkt misschien niet meteen aanlokkelijk als je niet bekend bent met bakken met wortels. Maar de geraspte wortel in deze taart zorgt juist voor een natuurlijke, zoete smaak en geeft de taart ook haar smeuïge en zachte structuur. 

Het is niet nieuw dat er wortels worden gebruikt in bakrecepten. Maar hoe is de nu zo populaire carrot cake precies ontstaan? Er is geen duidelijk verhaal over de oorsprong van de worteltaart, maar een populaire theorie is dat er in de Middeleeuwen een wortelpudding werd gegeten die de voorloper is van de heerlijke taart zoals wij hem nu kennen. Suiker was een kostbaar ingrediënt en wortels waren een prima vervanger als zoetstof. De carrot cake is (gelukkig) door de eeuwen heen enorm geëvolueerd en vandaag de dag is deze heerlijke cake niet meer weg te denken als lekkernij bij de koffie of thee.

Hoe bewaar je carrot cake?

Maak je deze carrot cake voor een speciale gelegenheid en wil je zoveel mogelijk van tevoren voorbereiden? Je kunt een carrot cake heel goed een dag van tevoren maken en bewaren.

Een carrot cake met topping kun je in de koelkast bewaren en de taart blijft op deze manier zeker 4-5 dagen goed. Zonder topping bewaar je de carrot cake in de koelkast, maar buiten de koelkast op kamertemperatuur is ook mogelijk.

Carrot cake invriezen

Wist je dat je een carrot cake ook prima kunt invriezen? De taart zelf is prima in te vriezen, maar de topping wordt wel iets minder lekker. Je kunt de topping dus het beste maken op het moment dat je de carrot cake uit de vriezer haalt en gaat gebruiken. Laat de worteltaart vervolgens goed ontdooien voordat je de topping aanbrengt.

Carrot cake recept: de lekkerste worteltaart maken

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Carrot cake beslag maken

Doe de zonnebloemolie, lichtbruine basterdsuiker, het zout en de geraspte sinaasappelschil in een kom en klop dit ongeveer 3 minuten door met een (hand)mixer met garde(s). Voeg de eieren toe en mix alles nog kort door. Doe daarna de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden bij het beslag en roer het door. Meng tot slot de geraspte wortel, rozijnen en gebroken walnoten door het beslag.

Worteltaart bakken

Schep of giet het beslag in de bakvorm en bak de cake gaar in 55 tot 65 minuten. Test of de worteltaart gaar is met behulp van een satéprikker. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de carrot cake gaar. Laat de worteltaart afkoelen in de vorm.

Roomkaas topping voor worteltaart maken

De topping maak je het beste op het moment dat de carrot cake is afgekoeld. Je kunt de topping dan direct op de taart aanbrengen. 

Doe alle ingrediënten voor het roomkaasglazuur in een kom. Mix dit enkele minuten met een handmixer met gardes, totdat je een romig glazuur hebt. Bestrijk de afgekoelde carrot cake met het frisse glazuur. Strooi tenslotte wat gebroken walnoten over de carrot cake topping.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (74)
Thera 2022-06-09 12:58:17

Kun je de worteltaart ook glutenvrij maken door bloem te vervangen door kokosmeel of amandelmeel of een combinatie ervan?

Beantwoorden
TH
Rutger 2022-06-14 14:28:27

Hi. Ik heb daar geen ervaring mee, dat zul je uit moeten proberen.

Beantwoorden
Thera 2022-06-15 08:09:54

Ik heb een combinatie van amandel-,maïs-,en kokosmeel gebruikt in het nieuwe cakeblik van Saakje het bakmeisje en de uiteindelijke taart was een groot succes!

Beantwoorden
TH
Henny 2022-06-03 21:52:24

Hallo Rutger!

Wat een heerlijk receptje. Al meer dan 4x gemaakt en nog altijd is het smikkelen en smullen. Lekker vega en valt niet zwaar op de maag. Jummie lekker!!

Beantwoorden
HE
Jelle 2022-06-03 11:03:26

Hi Rutger!

In jouw Bakbijbel staat net een ander recept. Is dit recept van jou nog verder verbeterd of vind jij de Bakbijbel versie nog steeds het lekkerste?

Ik hoor het graag!

Beantwoorden
JE
Rutger 2022-06-06 09:22:26

Hoi. Deze is net iets anders inderdaad. Ook bij mij veranderen recepten in de loop van de tijd soms, door nieuwe inzichten. Dit is mijn favoriet.

Beantwoorden
Marian 2022-05-21 14:05:40

Ik maak ze geregeld voor een restaurant hier op lanzarote. Ik doe er ook nog een theelepel bicarbonaat aan toevoegen, plus een theelepel Sal de Frutta, (droge citroensuiker) het maakt hem nog smeuiiger en blaast de cake mooi hoog op. Ik vind zelf 300gram wortelen te weinig en doe er 400gram in.
Het is de beste carrotcake op Lanzarote, hoor ik vaak!

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-05-22 17:43:41

Wat leuk! En handige tips!

Beantwoorden
Jessica 2022-05-12 13:30:00

Ik heb deze taart eerder gemaakt en viel goed in de smaak.
Nu zou ik er dit weekend eigenlijk cupcakes van willen maken? Kan dit met hetzelfde recept? En hoe lang en warm moeten ze dan in de oven? (Hetelucht)
Groetjes, Jessica

Beantwoorden
JE
Rutger 2022-05-16 14:27:37

Dat is een kwestie van uitproberen. Ik heb al wel een recept voor carrot cupcakes online staan: https://rutgerbakt.nl/cake-recepten/cupcake/recept-makkelijke-carrot-cupcakes-clementine/

Beantwoorden
Mariska 2022-05-05 14:43:02

Kun je de rozijnen ook vervangen door extra noten?

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-05-08 19:32:29

Dat kan prima.

Beantwoorden
As 2022-05-01 11:52:19

Carrotcake in de oven, wat een super makkelijk recept, dank je wel!!

Beantwoorden
AS
Kelly 2022-04-27 05:57:05

Hoi hoi,

Kan ik een bakblik van 38x26 gebruiken zodat ik er meerdere (wat kleinere stuks) uithaal met dit recept? Of moet ik het recept verdubbelen?

Beantwoorden
KE
Rutger 2022-05-02 08:32:10

Hoi. Dat kan, maar ik zou het recept dan inderdaad wel verdubbelen.

Beantwoorden
Pien 2022-04-16 12:40:11

Hoi Rutger,

Dank voor je heerlijke recepten altijd.

Ik maak zooo vaak je boterkoek en ik krijg áltijd veel complimenten daarvoor.

Er worden al meer vragen gesteld over vervanging van de zonnebloemolie.

Kan ik daar ook sla olie voor gebruiken?

Ik hoor graag.

Bakgroet van Pien

Beantwoorden
PI
Rutger 2022-04-21 10:03:52

Hoi. Ik heb dat zelf nog nooit geprobeerd, maar volgens mij kan het wel.

Beantwoorden
Daisy 2022-04-15 16:25:08

Moet je de rozijnen nog wellen?

Beantwoorden
DA
Rutger 2022-04-21 10:07:06

Dat is niet nodig voor dit recept.

Beantwoorden
Fenna 2022-04-14 12:59:16

Deze carrot cake meerdere keren gemaakt en alleen maar complimenten over dat het de beste is die ze ooit hebben gehad!

Beantwoorden
FE
Leonie 2022-04-13 21:57:16

Goedenavond,

Zou je ipv zonnebloemolie ook walnootolie kunnen gebruiken?
Aangezien zonnebloemolie en archideolie niet te verkrijgen is...

Groeten,

Leonie

Beantwoorden
LE
Rutger 2022-04-21 10:17:02

Zelf heb ik daar geen ervaring mee. Ik ben bang dat het qua smaak wel wat kan overheersn.

Beantwoorden
Lina 2022-03-20 22:39:14

Hoi Rutger, welke roomkaas heb je gebruikt?

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-03-28 11:19:36

Philadelphia, maar het kan met elke soort.

Beantwoorden
Marie-Jose 2022-03-17 17:24:40

Is er een alternatief voor zonnebloemolie ?

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-03-20 12:48:47

Je kunt ook een andere neutrale olie gebruiken.

Beantwoorden
Manon 2022-03-14 12:02:04

Hoi heerlijke taart! Nu maak ik hem deze keer met wortels die ik zelf moet raspen erg sappig moet ik het vocht er dan uitknijpen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-03-20 13:11:28

Je hoeft de wortels niet uit te knijpen.

Beantwoorden
Irma 2022-03-07 20:28:14

Hoi Rutger,

Afgelopen zaterdag gemaakt. Ontzettend lekker !!! Dank je wel voor deze super recept, ik ga het zeker vaker maken.

Beantwoorden
IR
Rachel 2022-03-04 16:45:12

Hoi Rutger
Is deze taart goed in te vriezen?
(Ik wil de topping alleen met boter en Poedersuiker ivm allergie, als dat uitmaakt) .

Beantwoorden
RA
Rutger 2022-03-07 15:16:54

De taart zelf is prima in te vriezen, de topping (zeker met alleen boter) is iets minder lekker na het invriezen.

Beantwoorden
Laura 2022-02-13 13:26:14

Hoi Rutger, ik hou erg van carrot cake, maar kan niet tegen noten. Kan ik de walnoten gewoon weglaten of moet ik ze ergens door vervangen/de verhoudingen veranderen? Alvast bedankt!

Beantwoorden
LA
Rutger 2022-02-15 08:22:26

Hoi. Je kunt de noten zonder problemen weglaten.

Beantwoorden
annemarie 2022-02-09 18:58:07

deze is wel zo erg lekker

Beantwoorden
AN
Elizabeth 2022-02-06 12:07:11

Hoi Rutger ik gebruik zelfrijzend bakmeel en een lange cakevorm en ik doe een snufje gemalen gember erin erg lekker

Beantwoorden
EL
Rutger 2022-02-07 18:21:47

Dat klinkt heerlijk!

Beantwoorden
Astrid 2022-02-04 16:14:53

Vandaag gemaakt en wow!! Super lekker, het recept aangehouden en carrot cake kwam mooi uit de oven, smaak is geweldig!

Beantwoorden
AS
Wilma 2022-01-20 06:35:55

Hoi Rutger,

Kan ik de olie vervangen door roomboter? Zo ja, hoeveel moet ik dan gebruiken?

Beantwoorden
WI
Rutger 2022-01-22 12:31:47

Ik zou dan zo'n 200 gr gesmolten boter gebruiken.

Beantwoorden
thecla 2021-12-29 21:00:28

Rutger, vraagje, zou je me kunnen helpen als ik een stapeltaart (twee lagen) wil gaan maken met een bakvorm van 18cm doorsnede, wat worden dan de hoeveelheden? Of hoe zou ik dat kunnen berekenen?

Beantwoorden
TH
Rutger 2021-12-31 11:27:27

Hi. Op deze pagina staat een omrekentabel: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/

Beantwoorden
Anneke 2021-12-22 22:38:06

Wil deze taart gaan maken. Echter mis weer voor hoeveel personen dit is en hoe groot de bakvorm moet zijn. Kunt u dat in het vervolg bij het recept zetten.

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-12-23 08:10:41

Hi! Dank voor het berichtje. Beide staat gewoon in de intro beschreven, graag de volgende keer iets beter lezen :)

Beantwoorden
Mudi 2021-12-13 12:20:57

Hey Rutger,

Na de Moorkopsoezen hebben wij nu deze Carrotcake gemaakt. Stond al een lange tijd op onze lijst om te maken. Hij was heerlijk!

Ik had i.p.v. zonnebloemolie Druivenpitolie gebruikt en dat werkte heerlijk.

Wel vond ik de cake erg zoet. Als ik minder suiker zou gebruiken, kloppen de verhoudingen dan nog wel vd rest? En is perse basterdsuiker nodig of kan het ook met Oerzoet suiker/rietsuiker/palmsuiker?

Wij hadden dit beslag in een cakeblik gedaan en hij was met 55 minuten goed gaar geworden. Alleen was wel de bovenkant al heel snel verbrand, binnen 30minuten bakken. (hadden we eraf gesneden). Boven- en onderwarmte op 180graden gedaan. Geen idee, misschien de cake lager in de oven zetten?

Beantwoorden
MU
Rutger 2021-12-14 08:05:20

Hoi. Je kunt altijd experimenteren met andere soorten suiker en iets minder. De taart zou ik de volgende keer iets lager in de oven zetten. Gek dat de bovenkant zo donker werd.

Beantwoorden
Mudi 2021-12-14 16:15:16

Dank vor je reply. Blijven de hoeveelheden vd andere ingrediënten met minder suiker dan nog welhetzelfde?

Beantwoorden
MU
Rutger 2021-12-21 08:42:06

Daar ga ik wel van uit, maar alleen door het uit te proberen weet je het zeker.

Beantwoorden
Joke 2021-12-12 14:34:41

Hallo Rutger. Als je ipv zonnebloemolie roomboter wil gebruiken, blijft de hoeveelheid dan hetzelfde?

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-12-14 08:21:21

Je kunt dan 15 % meer gebruiken.

Beantwoorden
D W 2021-12-08 17:31:31

Is het echt 5 tl bakpoeder? Ik ben van plan om de walnoten en rozijnen weg te laten dus de cake heeft zeker minder "lift" nodig. Misschien is 3 tl bakpoeder genoeg dan?

Beantwoorden
D
Rutger 2021-12-08 22:02:34

Je kunt iets minder gebruiken, maar ik zou wel 4 tl gebruiken. De wortel is best zwaar.

Beantwoorden
Arnold Spek 2021-11-28 18:43:17

Beste Rutger,

Mijn carrot cake is ingezakt. Ik heb alle stappen doorlopen. Wat kan er misgegaan zijn?

Beantwoorden
AR
Rutger 2021-11-30 13:35:14

Heeft de taart lang genoeg gebakken? Of heb je extra veel bakpoeder gebruikt? Daar kan de taart ook door instorten.

Beantwoorden
Charlotte 2021-11-26 09:54:22

Wat een heerlijke taart! Ik heb voor de topping lactosevrije roomkaas en poedersuiker gebruikt. Daarmee is de taart geschikt voor mensen met lactose-intolerantie.

Beantwoorden
CH
Sonja 2021-11-13 15:10:10

Ik had geen roomkaas inhoud, heb toen romige smeerkaas 20% genomen van Lidl en is goed gelukt en heuuuuuul erg lekker! Dunne reepjes wortel gemaakt en even in klein beetje water met schepje suiker en honing laten koken en afkoelen, daarna bovenop en aan de zijkant geplakt. Ziet er feestelijk uit🥰

Beantwoorden
SO
Rutger 2021-11-16 13:00:13

Dat klinkt heerlijk! Leuk om te horen!

Beantwoorden
Johanna 2021-11-13 13:13:46

Kan het ook zonder sinaasappelrasp? Is dat eventueel te vervangen? Ik vind dat niet fijn om te gebruiken vanwege de insecticiden op de schil.

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-11-16 13:00:39

Je kunt dat prima achterwege laten. Of biologische sinaasappels gebruiken.

Beantwoorden
Brenda 2021-10-11 05:21:22

Hoi hoi
Dit recept is heerlijk! Mijn vaste recept voor carrot cake.. ik heb wel een vraag, wat is de baktijd als ik de cake in een 14x14 hoge ronde vorm zou bakken? en kan ik deze dan tot onder de rand afvullen gewoon voor de hoogte?

Beantwoorden
BR
Rutger 2021-10-13 10:23:04

Hoi! Bij een hogere taart is het wel lastig om deze helemaal goed gaar te krijgen. Het is een kwestie van proberen en goed testen met een prikker of de taart gaar is. Je zou de taart ook in twee lagen kunnen bakken en deze dan later met de vulling ertussen op elkaar kunnen zetten.

Beantwoorden
Liz 2021-09-26 16:13:07

Ha Rutger, bedankt voor het lekkere recept. Het was een succes en voor herhaling vatbaar.

Beantwoorden
LI
Bionda 2021-09-19 10:07:59

Ontzettend lekker recept. Ik heb het gemaakt met glutenvrije bloem wat normaal toch gauw wat droger smaakt maar het is echt heerlijk. Ik heb de walnoten vervangen door pistachenoten omdat ik die toevallig in huis had en dat is ook heel lekker. Ik ga deze zeker vaker maken.

Beantwoorden
BI
Pauline 2021-09-17 17:51:56

Super makkelijke en vooral lekkere taart. Ik heb vaak het 'probleem' dat het midden inzakt. Heb je hier een tip voor? Dit maakt nl. het afstrijken wat lastiger.

Beantwoorden
PA
Rutger 2021-09-20 07:36:55

Als dat vaak gebeurd kun je iets minder bakpoeder gebruiken, de taart zal dan iets gelijkmatiger bakken. En bak vooral met onder- en bovenwarmte, als je dat nog niet doet.

Beantwoorden
Souhailla 2021-09-15 14:47:58

Meerdere keren deze carrot cake gemaakt. Super makkelijk en echt heerrrrlijk!

Beantwoorden
SO
Claudi Assen 2021-08-24 09:09:32

Hallo Rutger,

Het valt me op dat het recept voor de topping in de bakbijbel zonder boter is. Heeft dat een reden?
Ook zijn de kleuren van de basterdsuiker en rozijnen anders.

Vr.gr. Claudi

Beantwoorden
CL
Rutger 2021-09-13 09:26:59

In de loop van de tijd pas ik recepten soms net iets aan. De topping met wat boter blijft wat langer mooi, maar het kan ook prima zonder.

Beantwoorden
Winny 2021-07-30 12:10:47

Kun je de carrot cake ook invriezen inclusief de topping?

Beantwoorden
WI
Rutger 2021-08-03 15:00:39

Daar heb ik geen ervaring mee, maar ik denk dat het wel kan.

Beantwoorden
Micky 2021-06-28 19:02:42

De taart is goed gelukt. Heb er oranje voedingskleurstof bij gedaan. Echt heerlijk!

Beantwoorden
MI
Micky 2021-06-28 18:38:25

Hé Rutger, bij het Worteltaart bakken staat ‘doe daarna de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden bij het beslag.ROER het door.’ Moet dat weer met de mixer.

Beantwoorden
MI
Rutger 2021-07-06 09:21:21

Dit kun je gewoon met een spatel/lepel doen, het hoeft niet meer met de mixer.

Beantwoorden
Liek 2021-05-22 11:53:09

Kan ik ook rietsuiker gebruiken ipv basterd suiker ?

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-05-31 10:56:35

Volgens mij kan dat prima!

Beantwoorden
Eddy 2021-03-19 14:28:20

Als de worteltaart heb gemaakt, wat is de beste plaats om deze te bewaren?

Beantwoorden
ED
Rutger 2021-03-21 13:17:44

Met de topping erop in de koelkast. Zonder topping kun je deze ook op kamertemperatuur bewaren.

Beantwoorden
Paulien 2021-03-04 08:24:10

Als ik voor dit recept glutenvrije bloem of speltmeel gebruik veranderd er dan nog iets?

Beantwoorden
PA
Rutger 2021-03-08 10:20:55

Volgens mij kan dat prima zonder dat er iets verandert.

Beantwoorden
Sandra 2021-02-20 17:14:09

Hallo Rutger.

Zonet de worteltaart in de oven geschoven. Ruikt hier heerlijk. Maar wat is nu wijsheid.... kan ik gelijk de topping al klaar maken, of hard die dan uit? Of is slimmer om topping pas te maken als taart is afgekoeld??

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-02-21 09:12:30

Je kunt de topping het beste maken op het moment dat de taart afgekoeld is, zodat je 'm gelijk op de taart kunt aanbrengen.

Beantwoorden
Ilane 2021-02-19 19:28:22

Super goed gelukt! Heb er ook cranberry’s aan toegevoegd.

Beantwoorden
IL
Rutger 2021-02-21 09:14:21

Heerlijk!

Beantwoorden
Marjolein Evelien 2021-01-28 16:56:49

Whaaa deze is super goed gelukt! Ik heb 1 aanpassing gedaan: ongeveer 75 gram minder suiker gebruikt. Echt lekker en we gaan uitdelen aan de buren. Rutger bedankt :)

Beantwoorden
MA
Maaike 2021-01-28 12:12:49

Welke roomkaas zal ik gebruiken, Rutger ?

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-02-01 11:36:22

Een naturel roomkaas, zoals philadelphia of monchou.

Beantwoorden
Elisabeth 2021-01-25 13:42:05

Kan ik ook kokosolie gebruiken i.p.v.zonnebloemolie

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-02-01 11:52:01

Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik denk het wel.

Beantwoorden
Mieke 2021-01-25 13:24:20

Hoi Rutger,

Welke temperatuur en oventijd raad je aan bij een heteluchtoven?

Beantwoorden
MI
Rutger 2021-02-01 11:52:24

In dit artikel lees je daar alles over: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Lena 2021-01-24 16:42:20

Heerlijk Rutger, ik houd niet van rozijnen en heb er kleine stukjes sinaasappel in gedaan.
Ik heb jou website nog maar net ontdekt. Maar er staan heerlijke recepten op.

Beantwoorden
LE
Bea 2021-01-16 17:57:15

Hoi Ruther,
Kan ik olijfolie gebruiken(mild)ipv zonnebloemolie (die heb ik niet thuis)
Mvg.Bea

Beantwoorden
BE
Rutger 2021-01-18 09:02:40

Dat heeft wel veel meer smaak dan de neutrale zonnebloemolie, maar het kan wel.

Beantwoorden
Ber 2021-01-14 19:53:39

Hoe kan ik de taart het beste bewaren als ik het een dag van te voren maak? Binnen of buiten de koelkast?

Beantwoorden
BE
Rutger 2021-01-18 09:11:08

Als je de topping er nog niet op hebt, dan kun je de taart op kamertemperatuur bewaren. Anders in de koelkast.

Beantwoorden
Marian 2021-01-14 17:52:41

Hoi! Wij hebben de worteltaart ook gemaakt maar hij is amper gerezen in de oven. Hij is 2 tot 2,5cm hoog geworden. We hebben het recept gevolgd, alleen de noten en rozijnen hebben we weg gelaten. Enig idee hoe dit kan komen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-01-18 09:12:10

Hoi! Heb je genoeg en houdbaar bakpoeder gebruikt? En was de vorm niet te groot?

Beantwoorden
Marga 2021-01-13 08:57:34

Ik heb de rozijnen eruit gelaten omdat ik daar niet van houd. De cake was overheerlijk!! Trouwens bijna alle tecepten die ik van Rutger heb gemaakt zijn heerlijk en zonder poespas! Ik ben een fan!

Beantwoorden
MA
Cathie 2021-01-02 12:29:38

Hallo ik vroeg me af of de zonnebloemolie niet een vies smaakje achterlaat, ik had een keer cupcakes gemaakt met zonnebloemolie en die waren heel vies dus ja

Beantwoorden
CA
Rutger 2021-01-11 11:04:36

Zelf merk ik daar niet van, er zitten genoeg andere smaken in de cake.

Beantwoorden
Yvette 2021-01-01 12:23:22

Hoi Rutger, kan ik dit recept ook gebruiken voor een cake vorm?

Beantwoorden
YV
Rutger 2021-01-11 11:08:03

Dat kan prima. Ik zou dan wel iets minder beslag gebruiken, ik denk dat je aan 3/4e ook genoeg hebt.

Beantwoorden
Glynn 2020-12-23 15:54:46

hmmm ik ben het op dit moment aan het eten, en het is heerlijk!
Ik heb de speculaas kruiden vervangen door garam masala en extra kaneel, kardemom en nootmuskaat toegevoegd. Gaat perfect!
Had geen bruine suiker in huis.. dus het is witte suiker geworden, maar heb maar 100gr gebruikt en aangevuld met ahorn siroop. Net zoet genoeg vind ik. yum yum!
Voor de glazuur ben ik een beetje creatief uit de hoek moeten komen, want had hier niets van in huis. Dus kwark aangelegd met bloem, melk en boter. Zoeter gemaakt met een beetje ahorn siroop en opgewarmd in een pan om het 1 geheel te laten worden. Dan afkoelen en erop smeren. Werkte ook goed!

Met wat creativiteit lukt het dus met de dingen die je in huis hebt staan :)

Ik vraag me af of ik de zonnebloemolie kan vervangen door kokosolie?

Beantwoorden
GL
Rutger 2020-12-30 10:29:12

Heel leuk om te lezen! Geen idee of kokosolie goed werkt in deze taart, dat zou je ook uit moeten proberen.

Beantwoorden
tara 2020-12-15 15:53:52

kan je inplaats van zonnebloem olie room gebruiken?

Beantwoorden
TA
Rutger 2020-12-20 09:22:07

Dat werkt niet heel goed denk ik.

Beantwoorden
Björn 2020-12-09 15:47:53

Ik wil dit recept verdelen in kleine aluminium bakjes. Wordt dan de baktijd korter?

Beantwoorden
BJ
Rutger 2020-12-13 13:31:58

Jazeker, dan kun je dit recept aanhouden: https://rutgerbakt.nl/cake-recepten/cupcake/recept-makkelijke-carrot-cupcakes-clementine/

Beantwoorden
Daniëlle 2020-12-06 08:16:08

Erg goed recept, gisteren voor sinterklaas gebruikt (het recept van de Sinterklaas carrot cake was iets te veel voor ons gezin).
De enige opmerking die ik heb is dat de sinaasappelsmaak te veel overheerst. De volgende keer zal ik maar de rasp van een halve sinaasappel gebruiken.

Beantwoorden
DA
Sander 2020-12-05 19:27:40

Geniaal recept. Echt een aanrader. Smeuïg, goed van smaak en heeft een mooi kleurtje. Mijn vrienden en familie hebben er ook goed van genoten! Ik heb m overigens iets langer dan 65 minuten in de oven gehad, maar dat is afhankelijk van de oven die je hebt.

Beantwoorden
SA
Tamara 2020-11-16 03:13:38

Hi Rutger!

Vandaag de cake gebakken, maar.....na 30 min. keek ik even en heel de bovenkant was verbrand!!! :(
Gelijk eruit gehaald en de bovenkant eraf gehaald.
Gelukkig hebben we er nog van kunnen genieten, erg lekker!
Ik begrijp dus niet dattie zo verbrand is.
Ik zie trouwens vergelijkbare recepten van carrot cake met bv een baktijd van ongeveer 30 min. ook op 180 gr of een baktijd van ongeveer 60 min. op 150 gr.
Het verschilt wel erg veel van elkaar, hoe kan dit?

Beantwoorden
TA
Rutger 2020-11-16 08:28:52

Hoi Tamara. Dat is heel gek. Het lijkt erop dat je oven veel heter was. 180 graden klopt wel echt. Heb je met hete lucht gebakken? Dat zorgt er vaak voor dat de buitenkant veel donkerder wordt. Anders is het wellicht eens handig om een losse oventhermometer voor een paar euro te kopen, om te checken of je oven niet veel heter wordt dan dat je instelt.

Beantwoorden
Ca 2020-11-15 13:17:14

Hoi Rutger,
In welk boek van jou staat dit recept voor worteltaart?
Alvast bedankt voor je reactie.

Beantwoorden
CA
Rutger 2020-11-16 08:31:56

Hoi. Die staat ook in mijn nieuwste boek: Rutger bakt de 100 allerbeste recepten.

Beantwoorden
henni van dijk 2020-11-02 12:41:53

Hee Rutger, vandaag de herkansing van je worteltaart. Ik ben geen handige bakkerd, dus de eerste keer ging het fout, toen ik de taart in de oven zette, zag ik het bakje met de suiker nog op tafel staan ha ha. Deeg terug in de deegkom en alsnog de suiker toegevoegd, en weer in de oven. De smaak was geweldig! Vandaag dus nog een keer. Ik heb hem met five spice ipv speculaaskruiden gemaakt, en een klein beetje extra kaneel toegevoegd. Benieuwd hoe het er straks uit ziet en vooral hoe de taart smaakt!

Beantwoorden
HE
Rita 2020-09-16 09:05:36

Hallo Rutger,

Kan ik de taart ook in de diepvries bewaren?

Beantwoorden
RI
Rutger 2020-09-21 12:34:04

Dat kan heel goed! Wel zou ik het roomkaasglazuur er pas op doen als de taart ontdooid is.

Beantwoorden
Geraldien 2020-06-15 19:38:36

Dank voor het recept. Ik vond 225 gram suiker wel genoeg, en 60 gram poedersuiker door de topping. De rozijnen heb ik weggelaten, en 25 gram extra walnoten gebruikt. Omdat ik geen speculaas kruiden had heb ik 2 tl kaneel, mispunt witte peper, koriander en heel weinig kruidnagel poeder gebruikt. Dus behoorlijk mijn eigen draai, vond 50 minuten in de oven ook wel genoeg. Oja, en ik had zelfrijzend bakmeel IPV bloem en bakpoeder. Hahaha. Maar toch jouw recept als basis.

Beantwoorden
GE
Eric 2020-06-05 09:56:18

Hoe lang blijft de cake met de roomkaasglazuur goed?

Beantwoorden
ER
Rutger 2020-06-20 12:22:45

In de koelkast zeker 4-5 dagen.

Beantwoorden
Cecile 2020-05-13 13:44:56

Héérlijk!

Beantwoorden
CE
Nannev 2020-05-04 20:25:56

Top recept!
De 2e taart in m’n leven gemaakt en het was direct raak. Ik heb 150 gr. wortels gebruikt ipv 300 omdat ik dacht dat het teveel zou zijn, maar zou de volgende keer toch de 300 nemen :-)
Bedankt!

Beantwoorden
NA
Marian 2020-04-26 17:47:16

I.v.m. de sociale beperkingen door de Corona nu weinig aanloop, dus een kleine carrotcake net de helft van de ingrediënten in een bakvorm van 20 cm in 35 minuten gebakken. Hij is heerlijk geworden 😁

Beantwoorden
MA
Yasmine 2020-04-14 19:58:46

Hoi Rutger, bedankt voor het delen van dit recept! Ik ga hem deze week nog maken, maar nu vroeg ik mij af of ik ook arachideolie kan gebruiken ipv de zonnebloemolie? Alvast bedankt groetjes

Beantwoorden
YA
Rutger 2020-04-20 15:40:37

Dat kan prima!

Beantwoorden
Elin 2020-04-09 11:16:15

Je bent er laat bij met dit recept, iedereen kent carrot cake natuurlijk al lang. Ik zou het zo fijn vinden als je ook wat proces foto's zou delen, maakt de boel net wat leuker om te lezen. Zeker tussen alle reclame die wel met foto's werkt. Verder ga ik van he weekend hiermee aan de slag. Ben benieuwd hoe dit recept zich houdt naast alle anderen.

Beantwoorden
EL
Martine 2020-04-10 15:48:48

Nou Elin dat is inderdaad laat, heel goed dat je dat benoemt. Ik zag op deze site zelfs een recept voor appeltaart, alsof iedereen dat nog niet kent. En zelfs daar ook reclamefoto's, heel gek...

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-04-14 09:42:23

Grappig dat je dat zegt. Appeltaart is één van de meest bezochte recepten, dus blijkbaar kent nog niet iedereen die. En zoals gezegd, om de tijd die ik in mijn site, recepten en foto's steek te kunnen betalen zijn advertenties nodig om ergens inkomsten uit te halen.

Beantwoorden
Rutger 2020-04-14 09:41:06

Hoi. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten carrot cake en is elk recept weer anders. Dit is mijn favoriet. De reclame is nodig om al mijn tijd die ik in de site steek ook enigszins betaalbaar te maken. Een video waarin ik de carrot cake maak vind je hier www.grando.nl/rutgerbakt

Beantwoorden
Manja 2020-04-08 22:20:03

Beste Rutger,

Kun je dit recept gebruiken om cupcakes mee te maken en hoe lang moeten ze dan in de oven.

Groetjes Manja

Beantwoorden
MA
Martine 2020-04-10 15:51:45

Ja cupcakes gaat heel goed! Ik bak ze ongeveer 20 minuten, maar check even met een prikker of ze gaar zijn omdat ovens best veel van elkaar verschillen.

Beantwoorden
MA
Bettina 2020-11-12 10:17:13

Hoeveel cupcakes haal je uit dit beslag?

Beantwoorden
BE
Rutger 2020-11-16 08:45:03

Dat heb ik nooit geprobeerd. Wel heb ik ook een recept voor carrot cupcakes: https://rutgerbakt.nl/cake-recepten/cupcake/recept-makkelijke-carrot-cupcakes-clementine/

Beantwoorden
Marieke 2020-04-08 13:57:44

Dit weekend toevallig de carrot cake uit het cakeboek gemaakt (bijna hetzelfde maar wat kleiner ;-) ). Wat een heerlijke, smeuige cake, totaal niet droog. Een grote twijfelaar over wortelcake is hier om!

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-04-14 09:52:44

Heel leuk om te horen! Geniet er nog vaak van!

Beantwoorden