Wil je zelf superlekkere muffins bakken? Dan moet je deze appel kaneel muffins zeker proberen! Ze zijn heel makkelijk om te maken, het beslag maak je simpelweg door alles met elkaar te mengen. Dat kan gewoon met de hand, je hebt er geen mixer of keukenmachine voor nodig. Deze muffins zijn op smaak gebracht met kaneel en stukjes appel, wat ze een heerlijke smaak geeft. Met dit appel kaneel muffins recept kun je 12 appel muffins bakken! Wil je andere muffins bakken? Check dan ook eens dit chocolade muffins recept of dit recept voor hartige muffins met chorizo en paprika.

Appel kaneel muffins
Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 300 gr bloem
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl kaneelpoeder
  • rasp van ½ citroen
  • ½ tl zout
  • 2 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Voor de vulling
  • 2 kleine appels
  • 1-2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • sap van ¼ citroen
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Appel muffins recept

Verwarm de oven voor op 200 °C en vul een cupcake/muffinvorm met papieren mufinvormpjes.

Doe de bloem, de lichtbruine basterdsuiker, baking soda, kaneel, citroenrasp en het zout in een kom en roer dit door. Voeg de eieren, karnemelk en zonnebloemolie toe en roer alles door tot een glad beslag.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Meng de appelblokjes met de lichtbruine basterdsuiker, kaneel en het citroensap. Meng 2/3 van de appelblokjes door het beslag.

Vul de papieren vormpjes met het beslag. Een makkelijke manier om dat te doen is met een ijslepel. De vormpjes mogen redelijk vol, zodat ze tijdens het bakken mooi bol rijzen. Verdeel de rest van de appelstukjes over het beslag. Bak de muffins 18-23 minuten. Haal ze met papier en al uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (18)
Nelise 2020-07-05 07:54:36

Ziet er heerlijk uit. Waar koop je die papieren muffin vormpjes of maak je deze zelf met bakpapier?

Beantwoorden
NE
Rutger 2020-07-06 16:39:30

Deze kun je bestellen op www.baktotaal.com

Beantwoorden
Tirza 2020-07-06 08:42:40

Hallo Nelise...die koop je bij weekend bakery...leuke site met veel recepten en "bakdingetjes"
Hartelijke groet Tirza Katsma

Beantwoorden
TI
Liduin 2020-07-05 21:25:23

Ik heb ze ooit bij de Weekend Bakery gekocht, maar ook te koop bij o.a. Bouwhuis.

Beantwoorden
LI
Simone 2020-07-05 12:17:35

De link naar de webshop met papieren vormpjes staat in Rutger's recept voor chocolademuffins.

Beantwoorden
SI
Cor 2020-09-19 16:36:57

Kan je ook roomboter gebuiken
Cor

Beantwoorden
CO
Rutger 2020-09-21 12:32:34

Je kunt de olie ook vervangen door gesmolten roomboter, gebruik in dat geval 125 gram. De structuur zal net iets anders worden; muffins met olie blijven iets malser na het afkoelen.

Beantwoorden
s 2020-10-07 20:50:23

lekker recept, makkelijk te maken

Beantwoorden
S
Bertine 2020-10-09 14:28:48

Vanwaar de karnemelk? Kan het ook met halfvollemelk? heb alles in huis behalve karnemelk...

Beantwoorden
BE
Rutger 2020-10-13 08:32:13

Karnemelk heeft een zuur en dat zorgt ervoor dat de muffins extra luchtig worden. Je kunt ook gewone melk gebruiken, maar voeg dan nog iets zuurs toe, bijvoorbeeld een theelepel citroensap.

Beantwoorden
Ellen 2020-11-20 09:33:57

In dit recept wordt basterdsuiker gebruikt. In andere muffinrecepten kristalsuiker.
Kunt u mij zeggen wat het verschil is in gebruik en smaak?

Beantwoorden
EL
Rutger 2020-11-22 09:49:50

Qua smaak maakt het geen verschil. Basterdsuiker lost iets makkelijker op dan kristalsuiker, maar uiteindelijk zal je het verschil bijna niet merken.

Beantwoorden
Cirina 2021-01-07 20:07:43

Kan iemand mij vertellen hoe groot de bodem van de muffinvorm is om het papier te kopen?

Beantwoorden
CI
Hilde 2021-09-14 09:53:12

Ik heb de muffins laatst gegeten bij iemand anders; echt heerlijk :-)
Mijn man moet glutenvrij eten; heeft iemand suggesties hoe ik ze glutenvrij kan maken?

Beantwoorden
HI
Rutger 2021-09-20 07:53:02

Je kunt de bloem vervangen door een glutenvrije bloemmix

Beantwoorden
Mary 2021-09-14 20:49:53

1theelepel baking soda,hoeveel gr is dat ongeveer,elke theelepel is verschillend

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-09-20 07:50:49

Voor alle recepten gebruik ik theelepelmaten, waarbij een theelepel een inhoud van 5 milliliter heeft. Zo weet je dat het altijd klopt. Het zal zo'n 5-6 gram wegen.

Beantwoorden
Lien 2021-10-25 22:17:55

Welke bloem gebruik je?

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-11-01 09:42:17

Gewone tarwebloem

Beantwoorden
Charlotte 2021-11-20 19:25:52

Ik ben op zoek naar een recept voor de grote blueberry muffins die je bijvoorbeeld bij Starbucks kan kopen. Weet jij hoe ze die maken? Wat ik op internet vind zijn eigenlijk allemaal meer cupcakes. Ben benieuwd! Alvast bedankt.

Beantwoorden
CH
Rutger 2021-11-25 14:42:28

Dat lijkt redelijk op deze muffins, maar dan nog iets vollere vormpjes en met blauwe bessen.

Beantwoorden
Sonja 2021-11-26 12:56:59

Kun je hier net als bij de tulband ( die overigens goed gelukt is) ook een beetje amandelspijs bijvoegen?
Alvast bedankt voor je feedback
Gr Sonja

Beantwoorden
SO
Rutger 2021-11-30 13:54:32

Dan moet je het hele recept wel wat gaan verbouwen :) Iets minder suiker en boter bijvoorbeeld.

Beantwoorden
Schrooten 2022-01-14 07:58:13

Hallo,
Kan ik het beslag ook de avond van tevoren maken zodat ik ze de volgende ochtend alleen nog maar in de oven hoef te zetten?

Beantwoorden
SC
Rutger 2022-01-17 08:22:18

Dat zou ik niet doen, zeker de stukjes appel gaan dan teveel vocht verliezen.

Beantwoorden
Sira 2022-01-28 22:24:56

Bedankt voor deze heerlijke recepten! Mijn kinderen zijn er gek op!

Beantwoorden
SI
Maria 2022-05-13 17:23:35

Je kan ze ook zelf maken van bakpapier.

Beantwoorden
MA
Seline 2022-08-05 12:46:13

Ze waren heerlijk! We hebben geen karnemelk in huis, maar wel volle yoghurt. Daarmee hebben we ze gemaakt, twee kleine scheutjes water erbij zodat het beslag niet te droog werd. En dat bleek een gouden greep. Toprecept!

Beantwoorden
SE
Inge 2022-09-29 15:56:01

Even een vraagje: Kun je deze muffins ook goed invriezen?

Beantwoorden
IN
Rutger 2022-10-11 08:53:58

Dat kan heel goed!

Beantwoorden
Michelle 2022-10-05 10:22:39

Rutger, een top recept, dankjewel. Deze muffins ga vaker bakken

Beantwoorden
MI
Van Gemert 2022-11-02 07:15:24

Kun je ook bakpoeder gebruiken?

Beantwoorden
VA
Rutger 2022-11-19 09:55:02

Lees even dit artikel, daar leg ik het uit: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/wat-is-het-verschil-tussen-bakpoeder-en-baking-soda/

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.