De een noemt ze kruidnoten, de ander pepernoten. Officieel zijn dit kruidnoten, maar hoe je ze ook noemt, zelfgebakken zijn ze ontzettend lekker en het hele huis zal overheerlijk ruiken als ze in de oven liggen! Kruidnoten bakken is ook nog eens super leuk om te doen met kinderen. Het deeg kun je goed van tevoren maken en kun je ook prima invriezen. Je kunt dan eenvoudig deeg uit de vriezer halen, bolletjes maken en de pepernoten bakken wanneer jij er zin in hebt.

Iets lekkers maken met je zelfgemaakte pepernoten? Maak dan deze pepernotencake of chocolade kruidnoten cheesecake. Het is trouwens ook lekker (en leuk om te doen) als je ze na het bakken door de getemperereerde chocolade haalt. Zo heb je zelfgemaakte chocolade kruidnoten!

Kruidnoten (pepernoten) bakken – recept

Voor hoeveel personen is dit pepernoten recept?

Het is een veelgestelde vraag: voor hoeveel mensen is dit pepernoten recept? Het is lastig om hier een antwoord op te geven. Het ligt eraan hoeveel pepernoten iedereen eet natuurlijk.

Ook is moeilijk te voorspellen hoeveel kruidnoten je kunt maken met dit recept. Dit hangt af van de grootte van de kruidnootjes. 

Waar komen kruidnoten en pepernoten vandaan?

Pepernoten werden al in de 16e eeuw gemaakt en gegeten. Ze zagen er toen wel heel anders uit dan tegenwoordig. Gedacht wordt dat pepernoten gemaakt werden van de deegresten van peperkoek of kruidkoek. Vanaf de 18e eeuw maakte de pepernoot een verandering door en werden er ook specerijen toegevoegd die door de Verenigde Oost-Indische Compagnie naar Nederland waren gebracht. Het gaat hier om bekende speculaaskruiden, zoals nootmuskaat, kruidnagel, gember en kaneel. Door het gebruik van deze kruiden, ontstond ook de naam ‘kruidnoot’. 

Kruidnoten (pepernoten) bakken – recept

Verschil tussen kruidnoten en pepernoten

De pepernoot en kruidnoot zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en veel mensen gebruiken beide termen voor de speculaasachtige lekkernij die we rond Sinterklaas graag eten. Maar wist je dat deze halve bolletjes speculaas officieel kruidnoten heten? In de volksmond wordt er vaak gesproken over pepernoten, terwijl er kruidnoten bedoeld worden. Ook in Sinterklaasliedjes wordt er gezongen over pepernoten, maar niet over kruidnoten. 

Echte pepernoten zijn bonkjes peperkoek, die qua structuur wat meer op taai taai lijken en dus wat zachter zijn. Deze pepernoten hebben wel wat weg van een dobbelsteen die onregelmatig gemaakt is. De populaire kruidnoten die je tegenwoordig overal koopt (onder de naam pepernoot) zijn knapperiger, meer speculaasachtig en gevormd in een half bolletje.

Vroeger werd de officiële taai-taai achtige pepernoot veel meer verkocht. Maar veel producenten maken deze bonkjes tegenwoordig niet meer. Vandaar dat je vooral de kruidnoten in de winkels ziet liggen. 

Ook leuk om te lezen

Kruidnoten bewaren

Kruidnoten zijn heel leuk om zelf te maken en je kunt ook prima een flinke trommel vol maken. Je kunt de gebakken kruidnoten namelijk wel een paar weken luchtdicht verpakt bewaren, al houden ze het bij mij nooit zo lang vol. 

Je kunt ook het pepernoten deeg van tevoren maken en vervolgens invriezen. Op momenten dat je pepernoten wil maken, hoef je alleen (een deel van) het deeg uit de vriezer te halen.

Kruidnoten (pepernoten) bakken – recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor de kruidnoten
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 1½ el speculaaskruiden
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • ¼ tl zout
  • 2 – 3 el melk
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Zelf kruidnoten/pepernoten maken

Deeg voor kruidnoten maken

Voor het deeg doe je alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom en je kneedt alles door elkaar. Voeg zoveel melk toe als nodig is om er een mooi deeg van te maken. Meestal zal je aan 2 eetlepels voldoende hebben. Kneed het deeg vooral niet te lang, als je er een bal van kunt maken dan is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.

Kruidnoten bakken

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het pepernotendeeg kleine bolletjes ter grootte van een knikker. Leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak de kruidnoten 15-20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (54)
George 2017-11-18 15:39:55

Beste Rutger, ik zou graag je recept zien voor "echte" pepernoten, dit zijn zoals je zelf al zegt eigenlijk kruidnoten.

Beantwoorden
GE
Rutger 2017-11-19 21:37:25

Die staan nog op mijn to-bake lijst. Ik ben nog steeds op zoek naar het echte perfecte recept, tot nu toe was ik niet tevreden met de uitkomsten van de klassieke pepernoten.

Beantwoorden
Jolanda hubers 2017-11-18 16:55:22

Beste Rutger,
Dat zou ik ook graag willen, nostalgische pepernoten waar vroeger mee werd gestrooid, heerlijk,,

Beantwoorden
JO
Mathilde 2017-11-25 02:01:15

Wederom een toprecept! :)

Beantwoorden
MA
Susan 2017-11-26 17:24:28

Beste Rutger,

Vanmiddag ben ik aan het bakken geslagen met dit recept. Helaas zijn mijn kruidnoten niet mooi rond, maar in allerlei rare vormen, tot rechthoekig aan toe. Dit ondanks dat ik ze wel vrij mooi rond had gerold. Heb jij enig idee hoe dit komt en wat ik ertegen kan doen?

Beantwoorden
SU
Maya 2017-12-01 08:39:36

Oke deze dus proberen, ik weet niet hoe ik erbij kom maar om de een of andere rede was ik ervan overtuigd dat er een mal ofzo hiervoor gebruikt werd ?

Beantwoorden
MA
Linda 2017-12-02 12:35:27

Heerlijk deze kruidnootjes. Vooral als je zelf de speculaaskruiden maakt. Ik draai alleen geen bolletjes maar eerst maak ik frikandellen en dan snij ik plakjes. Iets minder mooi maar gaat lekker snel en net zo lekker. :-)

Beantwoorden
LI
W. Padmos 2017-12-03 18:54:22

Hi Rutger,
Voor hoeveel personen is het recept vd kruidnoten, want ik ga het met de cliënten op mijn werk maken!
Groetjes Wilma

Beantwoorden
W.
Rutger 2017-12-12 12:11:50

Dat ligt er maar net aan hoeveel je er van wilt eten, dat is heel lastig te zeggen.

Beantwoorden
Andy Grootens 2018-10-15 23:10:12

Hi Rutger, ik vond de basis heel goed, maar heb mijn eigen kruidenmengsel gemaakt.
2 theelepels kaneel,
1 theelepel kruidnagel
0,5 theelepel gember
0,5 theelepel citroengras
0,5 theelepel anijs
0,5 theelepel kardemom
0,5 theelepel koriander
0,25 theelepel zwarte peper
0,25 theelepel cayennepeper
Het resultaat was heerlijk!!

Gr. Andy

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-10-22 11:13:57

Dat klinkt heerlijk! Leuk met het citroengras erdoor!

Beantwoorden
Marian 2018-11-18 11:19:11

Hallo Ruther, je maakt heerlijke dingen en ik wil dit ook graag maken. Ik woon in het buitenland en hier is helaas geen basterdsuiker te koop. Hoe kan ik dit het beste vervangen om hetzelfde resultaat te krijgen? Alvast bedankt.

Beantwoorden
MA
Suus 2021-10-22 22:09:22

Basterdsuiker : neem palmsuiker of kokosbloesemsuiker

Beantwoorden
SU
Rutger 2018-11-19 14:18:22

Hoi. Dankjewel! Voor witte basterdsuiker kun je het beste fijne suiker gebruiken, donkere basterdsuiker is lastiger te vervangen, maar afhankelijk van het land waar je woont zijn daar vaal wel alternatieven voor.

Beantwoorden
Tanja 2018-11-27 19:24:47

Makkelijk recept voor hele lekkere kruidnootjes! Ideaal om met de kinderen te bakken.

Beantwoorden
TA
Marga 2018-11-29 13:20:52

Hallo Rutger, ik heb
alles in huis behalve melk😣
Kan ik dat vervangen door iets anders?
Alvast dank!

Beantwoorden
MA
prive 2018-12-01 10:11:29

een ei misschien?

Beantwoorden
PR
Rutger 2018-12-03 09:07:39

Een klein ei kan prima inderdaad!

Beantwoorden
Heidi 2019-10-20 15:02:19

Bruine basterdsuiker is het de lichte of donkere variant die je gebruikt

Beantwoorden
HE
Rutger 2019-10-21 12:55:52

Het is de donkerbruine variant.

Beantwoorden
Ronald de Ronde 2019-11-05 20:15:55

Gaan we doen

Beantwoorden
RO
Shakura 2020-05-04 04:54:28

Zeer makkelijk en lekker! Ik heb vegan margarine(Becel) gebruikt en 4 eetlepels (Silk)kokosmelk om ze veganistisch te maken voor vrienden. Smaakt nog steeds even lekker dus zeker een aanrader!

Beantwoorden
SH
Henk 2020-10-21 16:00:43

Ik hou van kruidnoten en cashewnoten

Beantwoorden
HE
Irene 2020-10-22 15:50:59

Ik ook!

Beantwoorden
IR
Nelleke 2020-11-12 12:58:17

Het beste recept wat ik tot nu toe heb gevonden :)
Ik had niet genoeg basterdsuiker in huis, en heb half basterd- half gewone suiker gebruikt. Ze zijn nog steeds erg lekker geworden.

Beantwoorden
NE
Marit 2020-11-22 07:14:59

Helemaal top. Wonen niet in NL en missen pepernoten/speculaasbrokken in deze tijd van het jaar. Ook uw speculaaskruiden recept gebruikt. Heerlijk, makkelijk en snel.

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-11-22 09:30:37

Heel leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
Ina 2020-11-27 17:02:08

Maakt ovenstand nog uit?

Beantwoorden
IN
Rutger 2020-11-30 08:27:47

Op deze pagina lees je alles over de ovenstand: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Kelly Collewijn 2020-12-02 20:58:37

Hallo! Kan ik dit deeg ook een avond van te voren maken en ik rollen in de koelkast leggen?

Beantwoorden
KE
Rutger 2020-12-07 07:19:28

Dat kan perfect!

Beantwoorden
lauren 2020-12-04 16:38:37

ja dat kan

Beantwoorden
LA
lauren 2020-12-04 16:33:17

lauren is blij

Beantwoorden
LA
Elly 2020-12-07 01:35:19

Lekker en ook de marsepeinen .
Ik wil graag het kookboek kopen , maar wel een echt boek ,waar mag kan ik dit kopen ??

Beantwoorden
EL
Rutger 2020-12-07 06:57:35

Al mijn boeken zijn te koop in de boekhandels en online bij bijvoorbeeld bol.com.

Beantwoorden
Arthur 2020-12-30 13:47:52

Super lekker

Beantwoorden
AR
Ilse 2021-02-08 16:35:26

Perfecte kruidnoten, lekkerste ooit zelf gemaakt

Beantwoorden
IL
Kim 2021-09-05 15:11:26

Beste Rutger, Vandaag heb ik het recept voor pepernoten op je website gezien. Is het ook mogelijk om de basterdsuiker te vervangen voor bijvoorbeeld honing?

Beantwoorden
KI
Danielle Huibregtse-Volk 2022-10-22 11:43:34

Honing verwarmen boven de 70 graden schijnt niet heel gezond te zijn.... ik vervan de basterdsuiker door kokosbloesemsuiker.

Beantwoorden
DA
Rutger 2021-09-13 08:15:41

Ik ben bang dat de kruidnoten dan niet knapperig genoeg worden en dat het deeg te plakkerig wordt om mooie bolletjes van te maken, maar je kunt het altijd een keer proberen.

Beantwoorden
Ingrid 2021-10-07 19:46:21

Beste Rutger, ziet er goed uit! Ga ze dit jaar maken. Alleen, ik kan niet tegen koemelk. Wat is lekkere vervanger?

Beantwoorden
IN
Carla 2021-10-18 21:45:42

U kan heel goed amandelmelk gebruiken van de Alpro dat doe ik zelf ook met alles, heb ook last van koemelk.
Wens U veel bak plezier

Gr van Carla.

Beantwoorden
CA
Rutger 2021-10-13 10:49:47

Je kunt elke andere soort (plantaardige) melk gebruiken. En qua boter kun je voor margarine gaan.

Beantwoorden
Ineke 2021-10-08 18:33:23

Hi! Ik heb havermelk gebruikt, maar een andere melkvervanger kan vast ook!

Beantwoorden
IN
Julia 2021-10-27 14:44:10

Toen wij die kruidnoten gebakken en we hadden ze geproeft die waren heel erg lekker en een heel makkelijk recept heeft u dus ik geef u vijf sterren🤗🤗🤗

Beantwoorden
JU
Puck 2021-11-03 08:01:38

Voor hoeveel pepernoten is dit ongeveer

Beantwoorden
PU
Marc 2021-11-14 12:45:43

Heb ze vandaag gemaakt en ik haal er 123 stuks uit.

Beantwoorden
MA
Sanne 2021-11-14 14:56:34

Ik kwam op 90! Zeker te groot gemaakt, en eerlijk; ook wat deeg gesnoept 😂

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-11-10 08:32:04

Dat durf ik je niet te zeggen, ik heb ze niet geteld :)

Beantwoorden
Trijntje 2021-11-11 18:51:07

Oventemperatuur is 180 graden. Is dat van hete lucht oven of een met onder- en bovenwarmte?

Beantwoorden
TR
Rutger 2021-11-16 13:07:46

Hoi. Alle recepten zijn gebaseerd op onder- en bovenwarmte. Meer daarover lees je hier: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Meriam 2021-11-30 11:18:45

Hoi Rutger,voor de kruidnoten staat er bruine basterdsuiker,is dat lichte bruine- of de donkere bruine basterdsuiker?

Beantwoorden
ME
Rutger 2021-11-30 13:21:53

Het kan beide, enkel de kleur zal iets anders zijn. Zelf gebruik ik de donkere variant.

Beantwoorden
Lisa 2021-11-13 13:02:16

Heel lekker:)))

Beantwoorden
LI
Fabienne 2021-11-13 14:49:38

Bedankt voor het recept ze zijn heel goed gelukt. Kids hebben veel plezier gehad met het maken van de pepernoten. Ik heb ze gebakken in de oven op de 4d stand op 180°C en 18 minuten gebakken.

Beantwoorden
FA
Anne 2021-11-13 15:53:06

De kinderen hebben ze als echte pietjes uitgedeeld in de buurt. Ik krijg alleen maar complimenten! Wat mij betreft het favoriete deeg voor kruidnoten, heerlijk.

Beantwoorden
AN
Hidde Bakker 2021-11-14 09:02:43

Hoeveel bakblikken heb je ongeveer vol met dit recept

Beantwoorden
HI
Sanne 2021-11-14 14:55:40

Ik heb hier 80-90 kruidnoten uitgehaald

Beantwoorden
SA
Chantal 2021-11-14 13:03:51

Heb ze gisteren gemaakt en had zeker 3 bakplaten vol maar wel met fatsoenlijk wat ruimte er tussen. Heb ze niet geteld, bewaardoos van 1 liter en die is wel vol.

Beantwoorden
CH
Lily 2021-11-14 12:31:29

Ze zijn super goed gelukt! Met havermelk en lichtbruine basterdsuiker en mijn eigen speculaaskruiden-melange. Top recept. Volgende keer ga ik het recept voor taai-taai uitproberen.

Beantwoorden
LI
Carlo 2021-11-14 13:42:00

Rutger: bedankt, recept is perfect! Kruidnootjes zijn heerlijk.

Beantwoorden
CA
Anne 2021-11-17 10:31:22

Ik heb pepernotendeeg , kant en klaar , gekregen. Wat kan ik hiermee nog meer doen? Appeltaart?

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-11-25 15:11:13

Volgens mij kun je er ook taart mee maken, of koekjes.

Beantwoorden
Irna 2021-11-17 15:06:02

Ik vond het deeg een beetje korrelig dus heb ik er nog een klein beetje melk bij gedaan. Nu is het misschien een beetje te vochtig?
Is dat erg?

Beantwoorden
IR
Rutger 2021-11-25 15:09:54

Dan moeten ze misschien iets langer bakken om knapperig te worden.

Beantwoorden
Ali 2021-11-21 16:22:25

Ze zijn heerlijk! Maar wel helemaal plat geworden bij ons... Wat deden we verkeerd?

Beantwoorden
AL
Kelvin 2021-11-29 14:43:45

Er zit geen gist in dit recept.
Andere recepten pakken zelfrijzendbakmeel.

Beantwoorden
KE
Rutger 2021-11-30 13:30:56

Er wordt wel bakpoeder gebruikt in dit recept.

Beantwoorden
Rutger 2021-11-25 14:38:11

Dat is gek. Hebben jullie het deeg goed gekoeld? Of de bolletjes te plat gedrukt?

Beantwoorden
Ilona 2021-12-06 00:17:49

Of het bakpoeder werkt niet meer.. . Komt ook vaak voor. Kun je testen :-) (heet water bij beetje bakpoeder gieten, poeder moet allemaal opborrelen)

Beantwoorden
IL
Margie 2021-11-23 11:06:03

De kids gaan zo meteen hun pieten pakje aantrekken en aan de bak 🥳 wat een feest! Dat wordt weer lekker smullen de komende dagen 😄

Beantwoorden
MA
Gisela 2021-11-30 19:04:22

Hallo Rutger,

Ik heb alleen zelfrijzend bakmeel in huis, kan ik dit ook gebruiken in plaats van bloem en bakpoeder? En hoeveel ben ik dan nodig als dit wel kan

Beantwoorden
GI
Rutger 2021-12-08 22:53:59

Dat kan ook. Je kunt er dan gewoon 250 gram van gebruiken.

Beantwoorden
Jenneke vink 2021-12-01 13:08:29

Hallo rutger ik heb deeg over!! maar genoeg pepernoten. Is het mogelijk om er speculaastaartje van te maken of gevulde koek met dit deeg
Graag je reactie

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-12-08 22:50:46

Volgens mij kan dat wel.

Beantwoorden
Marjolein 2021-12-02 13:32:31

Hallo Rutger,
Kan je ook cappuccino melk gebruiken? Ik heb geen andere melk in huis😳

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-12-08 22:41:12

Zeker!

Beantwoorden
Hans 2021-12-02 21:39:03

Hoi Rutger,

Kneed je het deeg met je handen of laat je de keukenmachine het werk doen?

Beantwoorden
HA
Rutger 2021-12-08 22:37:52

Dat kan beide, maar deze zou ik lekker met je handen doen.

Beantwoorden
Saar 2021-12-05 12:51:31

Hallo Rutger!

Ik heb geen idee wat ik fout heb gedaan. Ik heb er extra kruiden in gedaan en de smaak is een beetje vlak. Moest voor de textuur wel paar extra lepels melk toevoegen. Zou het daar mis kunnen zijn gegaan? Gr Sarah

Beantwoorden
SA
Mara 2022-01-16 14:34:50

Saar ligt het echt aan de kruiden? Want ik zelf vond het niet zoet genoeg en daardoor smaakt het ook wat vlak. Ik heb de tweede ronde meer suiker er in gedaan en nu is het heerlijk.

En gebruik je eetlepels van je bestek bij het afmeten van kruiden?want dan pak je te weinig kruiden. Ik heb echt de maatschep voor eetlepels gebruikt, dat is een stuk groter

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-12-08 22:23:04

Hoi. Heb je alles goed afgewogen? Het klinkt alsof er ergens iets mis gegaan is.

Beantwoorden
Ilona 2021-12-06 00:12:25

Hoi Saar, het klinkt alsof je er dan teveel meel in hebt gedaan? Zou dat kunnen? Misschien is de weegschaal niet goed of heb je een foutje gemaakt? Ik ben het nu ook aan het maken en de smaak is allesbehalve vlak en ik had 2,5 eetlepel vocht nodig om het een mooie bal te laten worden

@Rutger: er staat 'verpak in plastic en leg in de koelkast'. Hoezo in plastic verpakt? Gewoon zo in de mengbak als je geen stinkende dingen in de koelkast hebt liggen (uien, kaas etc), of in bak met deksel als je dat wel hebt is toch ook prima? Scheelt weer allemaal plasticafval, lijkt me iets om bewust van te zijn en ook anderen bewust van te maken

Verder heel lekker recept 👍🏼

Beantwoorden
IL
Rutger 2021-12-08 22:20:56

Hi! Het folie zorgt ervoor dat het deeg niet uitdroogt. Zeker als je het deeg langer van tevoren maakt wil je niet dat de buitenkant hard/droog wordt.

Beantwoorden
Marianne van der Maat 2021-12-14 01:51:09

hi Allemaal
hier een berichtje uit Australia.
de recepten van Rutger zijn super. Omdat ik hier geen speculaas kruiden kan kopen en omdat t niet zo lekker is, maak ik t zelf. weet niet waar ik t gevonden heb maar dit is t:
8 theelepels kaneel
2 tl nootmuskaat
2 tl kruidnagel
1 tl gember poeder
1 tl witte peper
1/2 rl cardamonpoeder
1/2 anijs, ik gebruik de zaden en doe t in de vijzel, poeder heb ik hier niet kunnen vinden.

lekker pittig dus maar echt lekker.
Vrienden hier met een bakkerij gebruikten speculaas kruiden, wat wel verkrijgbaar is maar zij zeiden duur maar vooral vlak van smaak.
ze gebruiken nu altijd dit recept, tot tevredenheid van velen.

probeer t maar eens, veel plezier ermee,

ciao, cheers
Marianne

Beantwoorden
MA
sandra 2021-12-20 15:08:48

Hoi Rutger ik ga deze bakken voor mijn huiswerkklasje maar op locatie hebben we alleen maar een hete lucht oven ... zo hele grote industrie oven ( ik weet niet hoe ik het goed uitleg ) op 150 gr dan of wat raad je aan ?

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-12-21 07:46:32

Hoi. Ja ik zou de temperatuur dan wel iets lager zetten, en houd de kleur van de kruidnoten goed in de gaten.

Beantwoorden
Beni 2022-11-09 19:59:07

Hoi Rutger,
Basterdsuiker heb ik helaas Niet. Wat kann ik nu het beste gebruiken?

Beantwoorden
BE
Tom 2022-11-30 11:06:26

voor hoe veel persoonen is het

Beantwoorden
TO
Rutger 2022-12-01 14:50:22

Dat kan ik helaas niet aangeven, het ligt eraan hoeveel iedereen er van eet.

Beantwoorden
Rutger 2022-11-19 09:09:43

je kunt fijne suiker gebruiken, maar het resultaat wordt dan wel iets anders.

Beantwoorden
Judith Bolle 2022-11-12 11:03:22

Al enige jaren gebruik ik dit recept voor kruidnoten. Mijn kleinkinderen helpen me daarmee. Iedereen is er dol op.

Beantwoorden
JU
Roelof 2022-11-13 10:36:06

Beste Rutger,
Ik ben al een tijd fan van jouw recepten en website. Ik heb nu even een tijdje niet gekeken en moet zeggen dat ik door de overvloed aan reclame begin af te haken.
Ik begrijp de noodzaak wel hoor maar dit is iets teveel voor mij.
Verder, nogmaals, hoera voor je recepten!

Hartelijke groet,
Roelof

Beantwoorden
RO
Rutger 2022-11-19 08:52:26

Ha Roelof,
Dank voor je bericht en jammer om te horen. Voor mij is het de manier om alles te kunnen onderhouden, er moeten ergens inkomsten binnenkomen om alles te kunnen ontwikkelen en onderhouden.

Beantwoorden
job 2022-11-14 13:21:59

lekker

Beantwoorden
JO
Gewoon goed 2022-11-16 10:30:05

Bij het kopje kruidnoten bakken staat een typefout bij bolletje.

Beantwoorden
GE
Rutger 2022-11-19 08:41:31

Thanks voor het doorgeven! Ik heb het aangepast!

Beantwoorden
mar 2022-11-18 09:11:23

Welke bloem wordt er gebruikt?

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-11-19 08:35:56

Je kunt gewoon tarwebloem gebruiken.

Beantwoorden
Stinky 2022-11-25 13:40:33

Thanks

Beantwoorden
ST
A 2022-11-19 15:24:08

De kruidnoten waren echt heel lekker en we hadden ze in pure chocolade gedoopt en sommige besprenkeld met kaneel en sommige met cacao.

Beantwoorden
A
Daan 2022-11-20 11:27:55

Oe lekker, zou ik ook willen!👍😛😋

Beantwoorden
DA
A 2022-11-19 15:27:54

Lekker

Beantwoorden
A
Daan 2022-11-20 11:31:02

👍😋😛💩🤟🏻

Beantwoorden
DA
Anna 2022-11-30 17:30:56

Hele batch mislukt. Alle balletjes vielen uit elkaar en het smaakte nergens naar. Was het niet beter geweest om ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel te gebruiken?

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-12-01 14:46:37

Hoi. Dat is erg jammer om te horen, er is dan helaas ergens iets mis gegaan. De reden waarom ik kies voor bloem en bakpoeder ipv zelfrijzend bakmeel lees je hier: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/bloem-met-bakpoeder-of-zelfrijzend-bakmeel/

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.